Закритий суд над секретним томом у справі Луценко

03.02.2012. Об 11:00 ранку судова колегія Печерського районного суду міста Києва у складі трьох суддів під головуванням судді Сергія Вовка продовжила розгляд кримінальної справи проти екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

Нагадаємо, що судова колегія продовжує дослідження доказів по кримінальній справі, і загалом вже було вивчено матеріали 43 томів справи. 7 томів суд відклав через те, що вони стосуються епізоду про отруєння Ющенка.
На попередньому судовому засіданні 2 лютого 2012 року було досліджено шість томів кримінальної справи, а також вивчені речові докази по справі.
Захист вкотре наголосив на відсутності у матеріалах справи заяв усіх 50 свідків, які не з'явилися на судові засідання для дачі показів. «Я розумію, що служба внутрішньої безпеки ще не принесла їх…», - додав Луценко і зауважив суддям: «Прошу зробити зауваження внутрішній безпеці, що вони повільно фальсифікують справу».
Після перегляду програми «Шустер Live» за 12 листопада 2010 року, де учасниками програми були екс-міністр Луценко та екс-начальник Головного слідчого управління ГПУ з особливо важливих справ Олександр Каліфіцький, Юрій Луценко зробив заяву про злочин у відповідності до ст. 387 Карного кодексу України про розголошення даних досудового слідства, образу честі та гідності О.Каліфіцьким. «Людина, яка реабілітувала банду Немсадзе, на рахунку якої 47 смертей, має сидіти. Я зроблю все, щоб його посадити за грати», - наголосив екс-міністр внутрішніх справ. Суддя Вовк прийняв заяву про злочин Каліфіцького, долучив запис передачі як доказ. Заява буде направлена до Генпрокуратури.
Суд переглянув відеозапис урочистих засідань з нагоди Дня міліції у Палаці «Україна» за 2008-2009 роки. Під час гімну України, який лунав на відеозапису, судді піднялися зі своїх місць.
Відео допиту Валерія Мельника показали догори ногами. На що Луценко зауважив: «Не дивно, що в нього через такий допит метелики в очах були». Коли виявилося, що відео є не оригіналом, а копією первинного запису і камеру вимикає не слідчий, а інша людина, захисники звинуватили слідство у підробці доказів. Юрій Луценко зауважив, що Мельник читає відповіді з комп’ютера слідчого: «Видно, як під час кожного запитання слідчий рухає мишкою, щоб Мельник читав відповіді, а той не зводить очей з монітора. Ви бачите, як слідчий додумує і договорює за Мельника те, що не встигає прочитати сам Мельник».
***
Сьогоднішнє судове засідання проходить у закритому режимі через розгляд секретного, 18-го, тому справи. На нього будуть допущені лише ті учасники судового процесу, які мають допуск до державної таємниці. Засідання проходитиме у приміщенні за адресою вул. Хрещатик, 42-а.
Зі сторони захисту це будуть підсудні Юрій Луценко та Леонід Приступлюк, а також їхні адвокати Ігор Балик та Сергій Поліщук.
12:15 Х-файли ще не читали
На початку судового засідання усі присутні учасники процесу були ознайомлені із правилами поводження у приміщенні суду.
Адвокати І.Балик та С.Поліщук повідомили суддям, що вони не були наперед ознайомлені із матеріалами 18-го тому кримінальної справи. Тому вони заявили клопотання про перерву для можливості ознайомитися з усіма документами, які містяться в секретному томі.
Суддя оголосив перерву до 13.00 години.
13:45 18-й том прочитали
У повній секретності у спеціально обладнаному для цього приміщенні судді та інші учасники процесу ознайомилися із матеріалами секретного тому кримінальної справи.
Народному депутату Ю.Гримчаку суд відмовив в участі у судовому засіданні, не дивлячись на те, що він наперед надав суду довідку про його допуск до держтаємниці. Суд мотивував своє рішення тим, що Гримчак на даний момент не виконує службові обов’язки.
«Народний депутат – це статус, обов’язки депутата виконуються 24 години на добу», - прокоментував рішення суду Юрій Гримчак.
За його словами, адвокати у понеділок заявлять клопотання про допуск свідків зі сторони захисту.
За подальшою процедурою суд має перейти до допиту підсудних у справі – екс-міністра Юрія Луценка та його екс-водія Леоніда Приступлюка.
Наступне засідання суду відбудеться у понеділок, 6 лютого 2012 року, о 10:00 ранку.
Адреса: вул. Гайцана, 4.
Інформація оновлюється за матеріалами "Народної самооборони"


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.