Вирок Луценку - 4 роки ув’язнення

Фото з Фейсбуку Владислава Мусієнка

 

27 лютого Печерський районний суд визнав винним екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка в розкраданні держмайна, а також у злочинній змові з його екс-водієм Леонідом Приступлюком і засудив до 4 років позбавлення волі.


Суд також вирішив конфіскувати майно політика, а також заборонити йому протягом 3 років обіймати державні посади.

Вирок, за словами судді Сергія Вовка, вступає в силу з моменту арешту екс-міністра, тому за гратами він проведе близько 3 років.

Луценка позбавили першого рангу держслужбовця. Екс-міністр також має сплатити завдані країні збитки у розмірі 643 тис. грн. Разом з тим, варто зазначити, що представники обвинувачення оцінили цей збиток в 609 тис. грн. В інтересах МВС Юрій Луценко виплатить майже 294 тис. грн.

Обвинувальний вирок судді прочитали з кількома перервами протягом майже п’яти годин.

Під час оголошення вироку у суді були присутні дипломати, зокрема, посол Франції в Україні, представники посольств США, Німеччини, Норвегії, Швеції, Іспанії.

Юрій Луценко: Підтвердився діагноз - верховенство помсти, а не верховенство закону в Україні

Цим судовим рішенням правляча мафія продемонструвала - вона боїться чесного слова, принциповості та командності опозиційних сил.

Цим судовим рішенням підтвердився діагноз - верховенство помсти, а не верховенство закону в Україні. В Україні відсутній об’єктивний та незалежний суд.

Аргумент? Незалежна експертиза Генпрокуратури підтвердила, що збитків при відзначенні Дня міліції не було. Незалежна експертиза захисту також підтвердила, що збитки відсутні.

Тим не менше, мене судять за нанесення 640 тисяч збитків. Суд не прийняв до уваги ці свідчення і зачитав заготовлене політиками-замовниками із Адміністрації президента рішення про вилучення мене із політичного життя країни як політичного діяча.Я залишаюся при своїх переконаннях.

Я доведу свою правоту. Я буду використовувати всі надані мені українськими законами та міжнародними угодами можливості для перемоги в юридичному та політичному планах.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.