Справу Луценко перенесено через вибіркову хворобливість вибіркового правосуддя

lutsenko rozklad1

 

Сьогодні о 8.30 ранку мало продовжитися судове засідання по епізоду кримінальної справи проти екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка щодо так званого отруєння Ющенка, який був виділений в окрему справу.


На минулому судовому засіданні 1 червня 2012 року суддя Анна Медушевська продовжила розгляд справи за відсутності потерпілого В.Давиденка, який у телеграмі на адресу суду пояснює, що за станом здоров'я не може бути присутнім на слуханні справи. Давиденко написав, що він підтверджує свідчення, які він дав раніше в судовому засіданні і просить розглядати справу без нього.

Суддя А.Медушевська не задовольнила ряд клопотань захисту, зокрема про допуск фото- та телекамер на засідання суду, а також не знайшла обґрунтованих підстав для відводу головуючої по справі.

Прокурори прочитали обвинувальний висновок по справі, написаний у Генпрокуратурі. Проте такий висновок на руки не отримали ні Ю.Луценко, ні його захист, що є порушенням норм КПК.

Сьогодні судове засідання не відбулося через хворобу судді А.Медушевської. Про це учасникам процесу повідомила секретар суду.

Зазначимо, що на суд вчасно з’явилися адвокати екс-міністра О.Баганець, І.Балик та І.Фомін, а також підсудні Павлєнов та Тарасенко та їхні захисники.

З боку обвинувачення прийшли прокурори Клименко та Зінченко. Прокурор Лобань знову був відсутній.

Серед присутніх у залі засідань були народні депутати Юрій Гримчак, Арсеній Яценюк, Микола Мартиненко та Віктор Матчук.

Сам Юрій Луценко в зал засідань доставлений не був. Однак автозак був помічений у дворі суду.

Зазначимо, що у розкладі засідань судді Медушевської на 8 червня 2012 року вже на 9 годину була призначена інша справа. Тобто, зважаючи на розклад, суд по справі Луценко мав тривати лише 30 хвилин?

lutsenko rozklad

 

Захисник екс-міністра Олексій Баганець заявив, що захист оскаржуватиме у Європейському суді з прав людини порушення, які були допущені в рамках розгляду цієї справи.

Щодо просування інших скарг, поданих до Євросуду раніше, адвокат висловлює здивування, чому так довго немає рішення по першій скарзі. «Ми, зі своєї ініціативи, я і мої колеги, перевірили, що вже є опубліковані рішення Європейського суду у справах, які розглядалися вже після нашої справи. Звичайно, це нас дивує і викликає навіть деякі сумніви», - сказав Баганець. При цьому він уточнив, що ніякої офіційної інформації з боку Європейського суду у справі Юрія Луценка ще немає.

Наступне засідання суду відбудеться у середу, 13 червня 2012 року. Початок о 9:15 ранку.

За матеріалами "Народної самооборони"

 



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.