Сидяча українська Феміда - осліпла і безглузда

img 0971

 
У четвер, 29 листопада, о 10.00-й годині ранку Апеляційний суд міста Києва оголосив повний текст ухвали стосовно апеляцій екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка та його захисників на вирок Печерського районного суду щодо незаконного продовження стеження за водієм екс-заступника голови СБУ Сацюка Валентином Давиденком у межах розгляду кримінальної справи про отруєння Віктора Ющенка.


Нагадаємо, що 22 листопада 2012 року колегія суддів Апеляційного суду під головуванням судді Олега Присяжнюка підтвердила вирок Юрію Луценку по справі щодо стеження при розслідуванні отруєння Ющенка, залишивши у силі рішення Печерського райсуду.

Головуючий суддя Олег Присяжнюк оголосив тільки резулятивну частину рішення. Також суддя зазначив, що один із суддів висловив окрему думку щодо вироку. Водночас він не назвав імені судді, який не погодився з рішенням.

***

Судді вчасно почали зачитувати повний текст ухвали.

Ю.Луценко передав заяву-протест про ненадання йому медичної допомоги.

Юрій Луценко не слухає головуючого суддю, натомість він спілкується із Арсенієм Яценюком.

Як стало відомо, журналістам блокують вхід до зали суду. Мотивація - фото та відеофіксація суду, а також спілкування із Луценком представників ЗМІ.

10.31. Суддя уважно читає апеляцію Луценка та його захисту.

У залі суду знаходяться народні депутати С.Луценко, Ю.Гримчак, О.Сочка та інші.

Після розмови із Луценком Арсеній Яценюк зазначив, що судді спочатку почали читати рішення стоячи, а хвилин за десять продовжили читання вже сидячи. «Це вже ні за формою, ні за змістом не має нічого спільного з судом. Я ще не бачив, щоб вирок суду читався сидячи. Ще потрібно було з Макдональдса принести каву, пару бутербродів, один одному передавати сторінки рішення і зачитувати. Це свідчить, що Феміда вже не просто осліпла, але і зійшла з розуму», - заявив політик.

На думку Яценюка, якщо зараз у суддів запитати, за що засудили Луценко, вони не зможуть цього пояснити. «Крім одного - нам дали вказівку, тому ми написали такий довгий вирок, що важко стояти і читати», - зауважив Яценюк.

11.10. Поки судді читають ухвалу, Луценко спілкується із депутатами В.Ар'євим та Ю.Гримчаком.

Суддя зачитав, що Луценко, Павленов і Тарасенко мали діяти лише в рамках закону і Конституції. Присяжнюк також послався на те, що слідчим Трояном виносилася окрема постанова про порушення справи проти Давиденка. А постановою від 4 серпня 2009 була закрита тим же слідчим за підписом заступника міністра Коляди. Відтак постанову Павленова і Тарасенка, підписану Луценком, суд визнав незаконною.

«Луценко через несумлінне ставлення до своєї роботи підписав постанову. Це дало змогу працівникам департаменту незаконно ініціювати справу проти Давиденка, чим вони порушили охоронювані законом права Давиденка», – зазначив суддя Присяжнюк.

Головуючий в ухвалі також зазначив, що «перевірка МВС проводилась компетентними особами, які визнали, що підсудні порушили закон про оперативну розшукову діяльність».

Суддя також назвав безпідставним твердження підсудних, що шкода Давиденку завдана внаслідок рішення судді Апеляційного суду Марії Приндюк, яка своїм рішення дозволила прослуховування водія Сацюка. Суд також послався на письмові свідчення Давиденка про те, що його права були порушені стеженням і прослуховуванням, однак не взяв до увагу саму заяву так званого потерпілого безпосередньо на судовому засіданні, а погодився з рішенням Печерського суду щодо завдання потерпілому істотної шкоди.

11.36. Судді дочиталися до моменту про відхилення апеляції і залишення в силі рішення Печерського суду, яке відсьогодні вступило в силу.

Луценко вимагав зачитати особливу думку одного із суддів при підписанні ухвали, проте судді проігнорували це прохання.

Адвокати вже планують подавати касаційну скаргу на це рішення Апеляційного суду. Адвокат Ігор Фомін у той же час зазначив, що невпевнений у швидкому розгляді справи в касаційному суді.

«І по нашій позиції, і по відсутності по дії злочину, ми маємо звернутися до касаційного суду, однак ми не знаємо, чи цей касаційний суд буде, чи ні. По першій справі, до сьогоднішнього дня, у нас не призначено засідання касаційного суду. Ми вже думаємо, що може вони вже не бажають цю справу далі розглядати. Однак, стосовно другої справи ми все ж будемо звертатися з касацією», - пояснив Фомін.

За його словами, подання може бути протягом місяця. Водночас, щодо особливої думки одного з суддів, він наголосив, що ще її не бачив і може тільки здогадуватися, хто її написав: «Суддя не задовольнить наше бажання стосовно того, щоб він оголосив про те, хто з суддів виклав особливу думку в ухвалі. Ми не знаємо ні її змісту, ні особи, яка її виклала. Це стане відомо вже тоді, коли ми отримаємо саму справу, до якої ця думка має бути підшита».

За матеріалами "Народної самооборони"



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.