Суд за зачиненими дверима. Без Луценка

sud bez lutsenka

 
Апеляційний суд Чернігівської області переніс на тиждень розгляд справи про звільнення Юрія Луценка від відбування покарання за станом здоров'я через недоставлення до зали суду самого екс-міністра.


Колегія суддів вчасно розпочала судове засідання о 9-й ранку, головуючий суддя відразу повідомив про відсутність у судовому засіданні екс-міністра Юрія Луценка, оскільки пенітенціарна служба не забезпечила явку засудженого до зали суду.

Суддя зачитав заяву Ю.Луценка про його бажання особисто брати участь у слуханні справи, оскільки розглядається його апеляція на рішення судді Менського районного суду Олександра Савченка у відмові в клопотанні адвокатів екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка щодо його звільнення від подальшого відбування покарання через стан здоров’я.

Адвокат Ігор Балик повідомив, що Юрій Луценко написав цю заяву, ще перебуваючи на лікуванні у київській клініці.

Прокурор та адвокати були одностайні у позиції про перенесення судового засідання та доставку Ю.Луценка до зали суду.

Після невеликої наради колегія суддів постановила перенести судове засідання. «Колегія суддів вважає за необхідне, з метою забезпечення конституційного права, забезпечити явку засудженого Луценка на судове засідання, яке призначене на 18 лютого на 10 годину ранку», - оголосив головуючий.

Захисник Луценка Олексій Баганець зазначив, що Апеляційний суд сам вирішив не викликати його підзахисного на судове засідання у п'ятницю, оскільки мав сумніви в справжності заяви екс-міністра про його бажання бути присутнім у суді.

«Я так зрозумів, що суддям недостатньо було отримати звернення мого колеги, який додав до нього заяву Луценка», - сказав захисник.

Баганець наголосив, що заява від Юрія Луценка була подана до суду тоді, коли адвокати змогли отримати її від екс-міністра, який відбуває покарання в колонії.

По завершенню судового засідання адвокат Баганець також наголосив, що стан здоров'я його підзахисного вказує на необхідність його лікування за межами колонії, в якій він відбуває покарання.

«У нього такий стан здоров'я, що його потрібно відвозити за межі Державної пенітенціарної служби та адекватно лікувати, у зв'язку з тими хворобами, що у нього є. А не приховувати ті діагнози, які вже раніше були встановлені досить відомими фахівцями в Україні», - зазначив захисник і зауважив, що навіть представник медичної частини Управління пенітенціарної служби Чернігівської області С.Волкова, яка допитувалася в ході засідання у Менському суді, підтвердила, що діагнози Луценка, встановлені під час його перебування в Лук'янівському СІЗО, не були спростовані.

«У Луценка були встановлені - цироз печінки, гепатит, портальна гіпертензія та інші, які потрапляють під перелік діагнозів, за наявності яких людина не може відбувати покарання в умовах позбавлення волі», - нагадав Баганець.

За його словами, при таких наявних діагнозах саме ДПтСУ зобов'язана була подати подання в суді про звільнення Луценка від відбування покарання за станом здоров'я. «Але вони відмовилися на моє звернення це зробити. Тож ми звернулися до суду, щоб він прийняв рішення відповідно до вимог нового КПК», - резюмував Олексій Баганець.

Чи нововведенням нового КПК став факт закриття учасників судового засідання на ключ? Старшого сина Ю.Луценка не відразу запустили до зали суду, де слухалася справа його батька. Як виявилося, після того, як адвокати та журналісти зайшли до зали, двері були замкнені. На питання Олександра Луценка, чому двері замкнені на ключ і його не пускають до зали, конвойний відповів, що це наказ. Після нетривалої розмови його таки запустили.

Виникає питання: закрити готові тепер усіх? Це дія нового КПК - закривати на ключ адвокатів та журналістів? І це при тому, що самого Луценка до суду не доставили! Для чого така безпека і від кого?!

Джерело: "Народна самооборона"



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.