Розпочалося «печерське судилище» над Юлією Тимошенко по газовій справі

Сьогодні, 24 червня, о 9.00 розпочалося попереднє судове засідання по кримінальній справі Юлії Тимошенко. Йому передували такі події: перед початком засідання будівля Печерського суду була заблокована кордонами міліції, яка нікого не пропускала до приміщення суду, навіть журналістів. Тільки журналістів каналу «Інтер», який належить голові СБУ Хорошковському, без перешкод було допущено до приміщення суду.
 
Засідання суду розпочалося з заяви Юлії Тимошенко та її захисника Сергія Власенко про відвід судді Родіона Кірєєва, який головує у судовому засіданні з попереднього розгляду кримінальної справи щодо газових угод 2009 року.
 
«У мене є відвід судді. У вас немає ані досвіду, ані знань, щоб цю справу розглядати. Але вас спеціально указом навмисно місяць тому перевели до Печерського суду для того, щоб розглядати справи, які є політично замовленими. Я заявляю вам відвід, тому що вважаю вас маріонеткою Адміністрації Президента», - заявила Юлія Тимошенко, повідомляє її персональний сайт.
 
Заяву лідера партії «Батьківщина» присутні у залі зустріли оплесками.
 
У свою чергу захисник Сергій Власенко мотивував відвід судді порушеннями, з якими Родіон Кірєєв ухвалив рішення про призначення дати попереднього розгляду справи, а також про його залежність від першого заступника генерального прокурора України Рената Кузьміна, який суміщає посаду з членом у Вищій раді юстиції.
 
«Є матеріали, які свідчать про те, що є підстави для відводу судді. Суддя Кірєєв не може бути неупередженим і об'єктивним під час розгляду цієї справи. Звертаю увагу на те, що повідомлення про судове засідання датовано вихідним днем. Крім того, суддя Кірєєв є особою, яка залежна від члена Вищої ради юстиції, від першого заступника генерального прокурора пана Кузьміна, яким особисто підписаний обвинувальний висновок», - заявив Сергій Власенко.
 
Після цього суд вийшов до кімнати для нарад для ухвалення рішення за клопотанням Тимошенко про відвід судді. Оголошена перерва до 11.30.
 
Нагадаємо, сьогодні Печерський районний суд Києва проводить попереднє засідання у кримінальній справі проти колишнього прем'єр-міністра, лідера "Батьківщини" Юлії Тимошенко за обвинуваченням у перевищенні повноважень при укладенні газових контрактів з Росією у 2009 році.
Крім того, Голова Представництва Європейської комісії в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшейра прибув до Печерського районного суду Києва для участі в судовому засіданні з попереднього розгляду кримінальної справи за звинуваченням Юлії Тимошенко в незаконному підписанні в 2009 році газових контрактів з Росією
 
Перед входом до суду він пояснив журналістам мету свого візиту. Зокрема, за словами Тейшейри, Європейський Союз з 2009 року пильно стежив за всіма подіями, які відбувалися навколо підписання газових контрактів. «Ця тема для Євросоюзу є дуже важливою», - сказав він.
 
За словами посла, своїми діями Тимошенко врегулювала газову кризу в Європі.


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

За прошедшие сутки боевая активность уменьшилась - на фронте произошло 54 боевых столкновения, враг нанес 8 ракетных и 85 авиационных ударов

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.