Юлія Тимошенко та її захист вимагають відкласти розгляд справи

Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко та її захисник звернулися до суду з клопотанням про відкладення розгляду кримінальної справи щодо газових угод 2009 року у зв’язку з незаконністю її порушення.

"Є обставини, які перешкоджають розгляду справи", - сказав Сергій Власенко під час судового засідання.

Зокрема, захисник Юлії Тимошенко нагадав, що у травнi цього року суддя Печерського райсуду Галина Супрун ухвалила неправосудне рішення, яким підтвердила законність порушення проти екс-прем'єра кримінальної справи. "Суддя Супрун, знаючи, що виносить неправосудне рішення, нехтуючи нормами Кримінально-процесуального кодексу, винесла постанову, в якій зазначила факти та обставини, які жодним чином не ґрунтуються на матеріалах справи. Обставини, які є підставою для того, щоб відкласти розгляд справи до вирішення питання щодо наявності або відсутності складу злочину судді Супрун", - пояснив він.

Сергій Власенко переконаний, що у діях судді Галини Супрун є ознаки злочину. "При відсутності підстав для порушення кримінальної справи в діях судді були всі ознаки злочину, а саме постановлення завідомо неправосудного рішення. Оскільки постанова від 15 травня 2011 року містила дані, яких не має в матеріалах кримінальної справи. Суддя свідомо не надавала оцінку фактам та доказам, які були наявні, перекрутила низьку заяв та підстав, які містилися у матеріалах справи, незважаючи на те, що суддя усвідомлювала наявність підстав для скасування постанови по порушення кримінальної справи", - зазначив захисник Юлії Тимошенко.

У свою чергу Юлія Тимошенко заявила у суді про бажання пояснити клопотання про відкладення розгляду кримінальної справи щодо газових угод 2009 року. Проте суддя відмовився надати її таку можливість.

У зв’язку з цим Сергій Власенко звернувся до суду з проханням зафіксувати в протоколі засідання скаргу на головуючого у судовому засіданні Родіона Кірєєва, оскільки він змінив порядок проведення судового засідання, встановлений ним же самим напередодні.

"Я хочу звернути увагу на ту обставину, що судом було встановлено певний порядок проведення засідання. Після кожного клопотання суд надавав можливість висловлювати свою думку всім учасникам. Зараз суд змінив порядок підготовки розгляду в цій справі. Я прошу внести скаргу на головуючого у протокол, оскільки він змінив порядок проведення слухань", - підкреслив захисник Юлії Тимошенко.

У відповідь суддя погодився внести цю скаргу до протоколу засідання.


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.