Кірєєвщина в дії: викривлена Феміда і побоїще зі згоди суду

6 липня Печерський районний суд міста Києва продовжив розгляд по суті кримінальної справи проти Тимошенко.
 
Сьогодні під час розгляду кримінальної справи Юлії Тимошенко представники правоохоронних органів не пускали значну кількість журналістів до зали судового засідання, обмежуючи, таким чином, публічність розгляду справи.
 
Працівники міліції, які стояли біля металошукачів на вході до зали суду, пояснювали недопуск журналістів тим, що після початку судового засідання начебто заборонено входити до зали. При цьому працівники правоохоронних органів посилалися на норми Кримінально-процесуального кодексу. Але на прохання назвати відповідну статтю КПК вони відмовляється відповідати.
 
Крім того, на прилеглих до будівлі Печерського суду вулицях і у дворі було посилено охорону з боку міліції.
 
Як відомо, на попередніх розглядах справи Юлії Тимошенко також було обмежено доступ журналістів до зали, і пояснювалося це також відсутністю вільних місць.
 
Юлія Тимошенко наполягала на наданні захисту місяця на ознайомлення з матеріалами справи
 
Перед початком судового засідання лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко с початку судового засідання заявила про намір подати клопотання щодо можливості продовження терміну ознайомлення з матеріалами кримінальної справи для її захисника Миколи Титаренка ще на один місяць.
 
«Кожна людина розуміє, що коли адвокату, захиснику дають один день для ознайомлення з 4 тисячами сторінок, то це несправедливо і це нечесний судовий процес. Тому сьогодні ми будемо наполягати на тому, щоб все ж таки адвокату дали можливість, як це передбачено законом, місяць на ознайомлення з цією кримінальною справою», - сказала Юлія Тимошенко.
 
Лідер партії «Батьківщина» пояснила, що такий термін необхідний для того, щоб ґрунтовно підготувати лінію захисту. «Безумовно, там немає ніякого складу злочину, але ми мусимо бути готові до захисту проти режиму і проти системи політичних репресій», - додала вона.
 
У суді з'явилася «людина Фірташа» як представник цивільного позивача
 
Під час судового засідання лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко висловила неприпустимість допущення до участі у судовому розгляді її кримінальної справи у Печерському районному суді у якості представника НАК «Нафтогаз України» людини корупційної компанії «Росукенерго».
 
«Це представник корупційної структури «Росукренерго». Тому я цього не визнаю», - сказала Юлія Тимошенко.

Незважаючи на протест екс-прем'єра, суддя Родіон Кірєєв допустив Володимира Скопича до судового розгляду у якості представника цивільного позивача, яким в цьому процесі виступає НАК «Нафтогаз України».
 
Суддя Кірєєв видалив з зали суду народного депутата Михайла Косіва і оголосив перерву
 
Суддя Печерського суду Родіон Кірєєв оголосив у судовому процесі над Юлією Тимошенко технічну перерву на 20 хвилин.
 
Проте перед оголошенням цього рішення суддя закликав представників міліції примусово видалити із зали судового засідання народного депутата Михайла Косіва нібито за порушення порядку поведінки під час розгляду справи. Однак Косів відмовився покинути зал.
 
Після оголошення перерви до Косіва підійшли міліціонери і спробували силою примусити його покинути залу. Внаслідок чого колишньому політв’язню стало погано, йому викликали швидку.
 
Окрім цього, у двір суду почали прибувати міліціонери. За словами очевидців, їх кількість сягала більше сотні.
Суддя Кірєєв вимагає видалення із зали народного депутата України, колишнього політв'язня радянських таборів Михайла Косіва

Суддя Кірєєв оголосив низку цивільних позовів
 
Перед оголошенням чергової технічної перерви суддя Родіон Кірєєв зачитав низку цивільних позовів, які надійшли до суду. Зокрема, повідомив він, Спілка багатодітних Київщини просить стягнути з Юлії Тимошенко 997 мільярдів доларів США.
 
Крім того, до суду надійшов позов громадянина Олега Омельченка, який просив суд стягнути з відповідача матеріальний збиток, суму якого встановити на судовому розгляді, але не менше 154,70 гривень щомісяця.
 
Цю інформацію присутні у залі зустріли сміхом.
 
Після чого суддя Кірєєв знову оголосив перерву до 11:40.
 
Суд заборонив пряму трансляцію свого засідання на етапі допитів свідків
 
Суддя Родіон Кірєєв заборонив пряму телевізійну трансляцію судового розгляду кримінальної справи проти Юлії Тимошенко на етапі допитів свідків.
 
«Враховуючи вимоги Кримінально-процесуального кодексу, керуючись думками учасників процесу, суд постановив: дозволити фото-, відеофіксацію та транслювання на підготовчій стадії процесу. Суд забороняє проведення фото-, відеофіксації та транслювання на початку судового слідства. Питання щодо можливості транслювання під час судового слідства після допиту свідків буде вирішено одразу після виконання Кримінально-процесуального кодексу», - повідомив суддя.
 
При цьому Родіон Кірєєв зазначив, що таким чином забезпечується відкритість судового процесу. «Суд роз'яснює, що судове засідання відбувається відкрито», - сказав він, посилаючись на ст. 20 Кримінально-процесуального кодексу та ст.11 закону України про судоустрій та статус суддів.
 
Суддя наголосив, що особи, які присутні у залі, мусять використовувати портативні аудіо- і відеозасоби у такій спосіб, який забезпечує незнання свідками показів, які дали інші свідки у судовому засіданні.
 
Юлія Тимошенко наполягала на продовженні прямої трансляції судового процесу
 
Лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко вимагала від суду забезпечити публічність процесу та продовження прямої телевізійної трансляції судового засідання із Печерського районного суду Києва.
 
«Я категорично заперечую, щоб припиняли трансляцію. Тому що допити свідків таких, як Ющенко, Азаров, а також чесних свідків – будуть дуже великими аргументами для українців та світової спільноти, щоб зрозуміти, що я ніяких законів не порушувала. Я працювала на країну, в її інтересах, щоб наша держава була сильною, незалежною та заможною. Я наполягаю на продовженні прямої трансляції», - заявила Юлія Тимошенко після того, як представник цивільного позивача Володимир Скопич звернувся з проханням до суду припинити пряму трансляцію.
 
Представник цивільного позивача зазначив, що у разі продовження прямої трансляції неможливо виконати норму закону про необізнаність свідків про свідчення інших свідків та учасників процесу. Представники державного обвинувачення підтримали цю заяву Володимира Скопича.
 
У відповідь на це адвокат Юлії Тимошенко Микола Титаренко висловив заперечення: «Та інформація, якою я володію після ознайомлення з першим томом справи ніяким чином не може зашкодити свідкам. Вважаю за можливе здійснення технічної фіксації процесу до кінцевої стадії процесу. У матеріалах відсутні документи, які є таємними».
 
Юлія Тимошенко також звернула увагу суду на той факт, що перед початком розгляду справи у суді Віктор Янукович та генеральний прокурор України Віктор Пшонка обіцяли міжнародній спільноті та українським громадянам забезпечити публічність судового процесу. «Вони взяли зобов'язання перед Україною та світом, що цей процес буде публічним і транслюватиметься в прямому ефірі», - заявила екс-прем'єр.
 
Суддя Кірєєв знову оголосив перерву до 14.00, щоб обміркувати в чергове свій відвід
 
Адвокат Михайло Титаренко знову заявив відвід головуючому по кримінальній справі проти Юлії Тимошенко у зв'язку із забороною фото-, відеозйомки і телевізійної трансляції засідання суду на стадії судового слідства.
 
На думку Титаренко, Кірєєв, прийнявши це рішення, суперечить сам собі, оскільки раніше він сам дозволив ведення трансляції.
 
Адвокат вважає, що суддя порушив положення Конституції про відкритість судового процесу.
 
Після чого суддя оголосив перерву і пішов до дорадчої кімнати.
 
Суддя Кірєєв видалив Юлії Тимошенко із зали суду
 
Захисник екс-прем'єра Микола Титаренко висловив неможливість продовження судового процесу за відсутності у залі Юлії Тимошенко, яку суддя Родіон Кірєєв видалив нібито за порушення правил поведінки.
 
«Я вважаю повністю необґрунтованим та недопустимим з боку судді, головуючого у даній справі, ставити питання про видалення моєї підзахисної», - заявив Микола Титаренко, звертаючись до судді Кірєєва.
 
На думку захисника, таким чином суддя має намір відвести від себе доводи, які прямо підтверджують його необ'єктивне ставлення до Юлії Тимошенко та упереджене ставлення до розгляду цієї справи. «Я вважаю неприпустимим видалення моєї підзахисної та вважаю недоцільним продовження розгляду справи, якщо це буде здійснено», - наголосив захисник Юлії Тимошенко.
 
Водночас суддя проігнорував заяву Миколи Титаренко та ухвалив рішення про видалення Юлії Тимошенко із зали суду на одне судове засідання. Присутні в залі почали скандувати: «Ганьба!», а судді Кірєєву нічого не залишилось, як почати перекрикувати людей, обурених його діями.
 
«Вчиняються дії, направлені на зрив судового засідання та дискредитацію судової системи. Суд постановив: суд оголошує технічну перерву на 30 хвилин», - вигукнув суддя Кірєєв, залишаючи судове засідання.
 
Суддя обурився на заяву лідера партії «Батьківщина» про силові дії у залі Печерського районного суду Києва. «Ви щойно натравили на людей разом з Адміністрацією Януковича озброєних до зубів «беркутівців». Ви будете за це відповідати», - заявила Юлія Тимошенко.
 
Як відомо, сьогодні, одразу після заяви лідера партії «Батьківщина» про можливість силового захоплення зали судового засідання, до приміщення увірвалися представники спеціального підрозділу «Беркут» у повній бойовій викладці.
 
Представники «Беркуту» проривалися до зали для того, щоб вивести народного депутата Євгена Суслова. Попри те, що народний депутат попросив: «Не товчіть людей, я вийду з зали», бійці «Беркуту» все одно проривалися до зали. Врешті-решт Євген Суслов залишив залу судових засідань.
Під час печерського судилища в суді постраждали журналісти та народні депутати України
 
Під час перерви в суді лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко заявила, що у результаті захоплення спеціальним підрозділом «Беркут» зали судового засідання у Печерському районному суді Києва постраждали журналісти та народні депутати України.
 
«Зараз жорстоко, цинічно били людей в залі, народних депутатів, побили ще й журналістів. Я думаю, що ви зможете побачити на відеокадрах, як ломилися в суд «беркутів ці» разом з «Грифоном», як вони били людей, ламали кістки, били по головах. Йшли через журналістів, які намагалися їм перешкодити зайти до зали», - сказала Юлія Тимошенко.
 
«Я думаю, що це – не просто обличчя влади. Це якраз і є сутність цієї влади, яка думає, що безмежність, яка зараз є в їх руках, може чинити будь-яке насилля над будь-якою особистістю і будь-якою людиною в нашій державі», - сказала Юлія Тимошенко.
 
Юлія Тимошенко заявила, що суддя Кірєєв боїться заяв про свою упередженість
 
Юлія Тимошенко заявила, що суддя Родіон Кірєєв прийняв рішення про її видалення з зали через побоювання щодо оприлюднення інформації про його упередженість та заангажованість.
 
«Те, що він видалив мене сьогодні з зали суду – це виключно тому, що зараз мій захисник робив клопотання, заяву про відвід цього судді», - сказала Юлія Тимошенко, залишаючи приміщення Печерського районного суду відповідно до рішення судді про видалення із зали суду на одне судове засідання.
 
Крім того, лідер партії «Батьківщина» переконана, що влада спровокувала захоплення зали засідань для того, щоб сторона захисту припинила оприлюднювати інформацію про попередні справи, які упереджено розглядалися цим суддею.
 
«В чому причина відводу, який зараз заявляє мій захисник? Причина відводу в тому, що ми проаналізували 32 кримінальні справи, які за все своє суддівське життя розглянув пан Кірєєв, і ми знайшли екстраординарні речі. З 32 кримінальних справ, які розглянув суддя Кірєєв, 20 кримінальних справ проти наркоторговців, виробників наркотиків, проти тих, хто наркоманію кришує, проти вбивць, закрив суддя Кірєєв ці кримінальні справи без будь-якого покарання», - Повідомила Тимошенко.
 
«Але для того, щоб не дати нам можливості закінчити заяву цього відводу, він видалив мене з зали суду, а до того він закликав, щоб підрозділи «Грифону» і «Беркуту» трощили депутатів, журналістів. Тому що він не хотів, щоб ми в прямому ефірі, в прямій трансляції завершили характеристику тих кримінальних справ, які він розглядав в тому місцевому суді, в якому він два роки працював до Печерського суду», - підкреслила Юлія Тимошенко.
«Беркут» силою виганяв журналістів з приміщення суду
 
Захист Юлії Тимошенко заявив про незаконне застосування сили в суді
 
Захисник екс-прем'єра Микола Титаренко заявив клопотання про незаконне застосування сили у залі судового засідання з розгляду кримінальної справи проти Юлії Тимошенко.
 
«Згідно Конституції та закону про статус народного депутата та депутатську недоторканість, до них було застосовано брутальну силу і, як наслідок, більшість з них були вимушені залишити залу судового засідання та направитися до лікарів для надання медичної допомоги. Це є прямим порушенням норм Конституції з боку посадових осіб, відповідальних за забезпечення охорони в залі засідання, що також було зафіксовано на відеокамерах, які здійснюють фіксацію судового процесу», - сказав Микола Титаренко.
 
Адвокат Юлії Тимошенко попросив суд виділити ці матеріали із судового розгляду та направити їх на перевірку. «Працівниками охорони грубо порушено норми прямої дії, було завдано тілесних ушкоджень народним обранцям України. Враховуючи те, що головуючий повинен реалізувати своє право та обов'язок на фіксацію порушень, які допускаються в залі, я прошу скористатися та направити матеріали з грубого порушення прав народних обранців для перевірки», - наголосив він.
 
У свою чергу сторона державного обвинувачення вважає, що Генеральна прокуратура має перевірити дії народних депутатів України у приміщенні судового засідання.
 
«Матеріали будуть направлені до Генеральної прокуратури для перевірки доводів сторін, а також для з’ясування обставин, вказаних судом», - оголосив своє рішення головуючий у судовому засіданні.
 
Разом з цим суддя Кірєєв відхилив за клопотанням як обвинувачення, так і захисту доручення до справи цивільних позовів Спілки багатодітних Київщини та громадянина Олега Омельченка.
 
Після чого суддя оголосив перерву у судовому процесі до 10:00 четверга, 7 липня.

Конфлікти і закони



Коментарі

  +0 #1 Гоша 16 июл. 2011 г., 00:52:14
Кирюху уже давно Бандюкович проинструктировал что делать...Такого судью нужно на кол посадить конкретно..за продажность и лож!

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.