Захисник Тимошенко попросив суддю перенести судове засідання на 11 липня через стан здоров’я

 
Лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко та її захисник Микола Титаренко заявили клопотання про перенесення судового засідання на понеділок, 11 липня.
 
«Дивлячись на те, який темп було задано розгляду даній справі, я хочу звернутися до суду для оголошення перерви до понеділка, оскільки через свій стан здоров'я я не можу сьогодні повноцінно брати участь у засіданні та надавати кваліфіковану допомогу своїй підзахисній», - сказав Микола Титаренко сьогодні на засіданні суду.
 
Адвокат Юлії Тимошенко підкреслив, що захист не може повноцінно готуватися до засідань, оскільки вони відбуваються щодня з 10:00 до 18.00, а всі клопотання доводиться готувати вночі.
 
«Та організація роботи, яку надав та визначив своїм розпорядком головуючий, не дозволяє повноцінно кожен день надавати доводи та вночі готувати клопотання», - зазначив він.
 
«Ми змушені сьогодні звернутися до суду, просити його оголосити перерву для того, щоб захист міг повноцінно брати участь у даній справі. Не просто бути присутнім, а й кваліфіковано надавати допомогу своїй підзахисної. Ті обставини, які склалися для організації роботи захисту, є неприпустимими», - підкреслив Микола Титаренко.
 
Адвокат Юлії Тимошенко також нагадав, що захист мав всього дві години на ознайомлення з матеріалами справи.
 
«Я хочу підтримати клопотання свого адвоката. Насправді умови, які ви створили в суді, є тортурами, тому що судові засідання проводяться з ранку до вечора. Ви не дали можливості ознайомитися з матеріалами справи. Це 5 тисяч сторінок. Він уже три ночі спить по 2-3 години. Він стоїть перед дилемою – або якісно захищати, або втрачати свідомість прямо у залі засідання. Ви свідомо створили такі умови», - заявила Юлія Тимошенко, повідомляє її персональний сайт.
 
Суддя Родіон Кірєєв, головуючий у засіданні Печерського районного суду Києва з розгляду кримінальної справи проти Юлії Тимошенко, оголосив технічну перерву до 12:00 для підтвердження поганого стану здоров'я адвоката Миколи Титаренка.
 
Захисника Юлії Тимошенко Миколу Титаренка забрала «швидка допомога» з попереднім діагнозом «гостра серцева недостатність» до кардіологічного відділення Київської обласної лікарні.
 
«Щойно швидка допомога забрала мого адвоката в важкому стані в кардіологію. Кірєєвщина в дії... Не суди, а кримінальна інквізиція", - написала Юлія Тимошенко на своїй сторінці у Twitter.
 
Медичну довідку щодо стану здоров'я Миколи Титаренка передано секретареві Печерського районного суду.
 
У зв’язку з відсутністю захисника з поважних причин суд відклав розгляд справи до 11 липня до 10 години ранку.


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.