У Печерському судилищі дозволили Тимошенко шукати захисника до 15 липня

Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко звернулася до суду з клопотанням про оголошення перерви у судовому засіданні до 15 липня 2011 року в зв’язку з необхідністю залучення до судового процесу нового захисника.

"Я не планую захищатися самостійно. Мені за статтею 46 Кримінально-процесуального кодексу ви зобов’язані виділити три доби, щоб я могла знайти захисника. Виконайте мої права", - заявила Юлія Тимошенко, звертаючись до головуючого у судовому засіданні Родіона Кірєєва.

"Суд зобов’язує підсудну повідомити захисника Власенка про час та місце розгляду справи і визначитися із захисниками. За вашим клопотанням оголошую перерву у проведенні судового засідання до 15 липня до 09:00", - змушений був зачитати прийняте на місці рішення суддя Родіон Кірєєв.

Як відомо, сьогодні лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко заявила, що влада руками судді Печерського суду міста Києва Родіона Кірєєва намагається позбавити її якісного і повноцінного захисту.

"Одного мого захисника, Миколу Титаренка, ви позбавили права знайомитися з матеріалами справи, другого – Сергія Власенка – хочете позбавити права збирати докази у моїй невинуватості, які можуть бути представлені в суді. Ви порушуєте кожну статтю Кримінально-процесуального кодексу, яка стосується мого захисту, під вказівкою Януковича робите все для того, щоб позбавити мене якісного захисту", - заявила Юлія Тимошенко сьогодні в суді, обґрунтовуючи відсутність свого захисника Сергія Власенка а судовому засіданні.

Лідер партії "Батьківщина" при цьому навела норми статті 6 Кримінально-процесуального кодексу України, згідно з якими захисником можуть бути подані докази, які можуть бути використанні для з'ясування істини в суді. Крім того, Юлія Тимошенко передала суду особисту заяву Сергія Власенка щодо причин його відсутності, у якій також міститься вимога до суду дотримуватися норм законодавства та оголосити перерву у засіданні до 15 липня 2011 року.


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.