Сергій Власенко: влада боїться захисників Тимошенко

Захисник Юлії Тимошенко Сергій Власенко звернувся до суду із заявою на дії головуючого у судовому засіданні Печерського районного суду Києва судді Родіона Кірєєва, який відмовився розглядати питання про залучення до процесу нових адвокатів – Миколи Сірого та Олександра Плахотнюка.


«Суддя розпочав судове засідання з того, що почав виганяти захисників, по суті, із зали судового засідання. Відповідно я заявив заяву на дії головуючого, головуючий на це не відреагував, я зробив другу заяву на дії головуючого, після чого головуючий суддя Кірєєв зазначив, що це зловживання правами, і поставив на обгорнення питання про моє видалення із зали», - сказав Сергій Власенко у перерві судового засідання.

На його думку, суддя навмисно позбавляє Юлію Тимошенко захисту в процесі. «Йому не потрібні у справі адвокати, йому не потрібна Тимошенко, йому потрібен один прокурор і вирок, який у нього вже готовий – просто зачитати. Це уже не суд і навіть не фарс. Це поминки за правосуддям України. Якщо так поводить себе суддя у справі проти колишнього прем'єр-міністра, то що вони творять у справах простих людей?», - зазначив він.

Сергій Власенко не виключає, що після перерви суддя спочатку оголосить рішення про його видалення із зали, а через деякий час – про видалення Юлії Тимошенко. «І знову в режимі, як 15 липня, він, скоріш за все, не допустить захисників, хоча я тричі зазначив, що ця заява (про допуск нових адвокатів) тричі заявлялася, і її треба розглядати. І відповідно одразу після цього будуть заслуховуватися свідки, яких я вже бачив у коридорах Печерського районного суду», - додав захисник Юлії Тимошенко.

«Це робиться для того, щоб всупереч закону, всупереч здоровому глузду, всупереч прямим вимогам КПК, прибравши пресу, разом з прокурором зачитати той документ, який уже підготували головуючому у справі судді Кірєєву», - навів своє переконання Сергій Власенко.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.