Захист Тимошенко побачив узгодженість дій між Генпрокуратурою і судом

5 вересня Печерський районний суд міста Києва продовжив розгляд по суті кримінальної справи, порушеної стосовно Юлії Тимошенко. Засідання почалося о 09:30.
 
Як повідомив адвокат Олександр Плахотнюк, в канцелярії Печерського райсуду зареєстровано 2 заяви про вчинення злочину, підписані Юлією Тимошенко.
 
За його словами, в першій заяві йдеться про порушення з боку суду у зв’язку з відмовою у допиті свідків від захистку і експертів, а також відмова у долученні до матеріалів справи документів, які захист вважає доказом невинуватості.
 
«В цьому суді відсутня будь-яка змагальність, і тому не могла на це не відреагувати Юлія Володимирівна», - підкреслив Плахотнюк.
 
Він зазначив, що у заявах про злочин Юлія Тимошенко вказує на те, що такі дії суду є неправомірними і тому просить перевірити ці факти і встановити наявність чи відсутність в діях суду складу злочину.
 
Окрім того, повідомив адвокат, до канцелярії суду надійшла заява від Юлії Тимошенко про порушення кримінальної справи у зв’язку з фактом штучного недопуску експерта для допиту у судовому засіданні.
 
Олександр Плахотнюк нагадав, що у минулу п’ятницю з’ясувалося, що експерт, який був викликаний на допит на 1 вересня, 31 серпня «раптово» захворів, а відомості про його хворобу старший слідчий Генпрокуратури отримав ще до того як суд задовольнив клопотання про виклик експерта.
 
«Тобто сталося так, що експерт ще не був викликаний, а у ГПУ вже були відомості про його хворобу», - наголосив він.
 
За словами Плахотнюка, адвокати вбачають у цьому узгодженість дій між Генпрокуратурою та судом.
 
Адвокати Юлії Тимошенко апелюють до світової спільноти через грубі порушення у Печерському райсуді
 
Адвокати Юлії Тимошенко звернулися до українського суспільства, світової демократичної спільноти, правників із заявою про безпрецедентне грубе порушення фундаментальних принципів судочинства під час судового процесу над Юлією Тимошенко.
 
Про це повідомив адвокат Микола Сірий.
 
«Розгляд справи дійшов до тієї точки, коли можна сказати, що правосуддя немає, коли можна абсолютно чітко сказати, що це політична розправа, що це політичне судилище», - підкреслив Сірий.
 
Він зазначив, що у заяві адвокати звертають увагу на те, що Юлію Тимошенко позбавлено права на справедливий розгляд справи; грубо порушена стаття 14 Міжнародного пакту про громадянські та політичні права, яка визначає мінімальні гарантії права на захист.
 
Також, за його словами, адвокати звертають увагу на те, що розгляд справи відбувається щодня по 9-11 годин, що порушує не тільки право обвинуваченої на захист, а й прямо порушує соціальні базові права людини.
 
Також у заяві вказується, що в судовому процесі нехтується право на справедливий суд, зокрема, не викликаються свідки від захисту, не долучаються документи, які прямо свідчать про невинуватість Тимошенко, «не відбуваються допити експертів, які робили експертизи сумнівного характеру, які начебто свідчать про якісь збитки».
 
Микола Сірий також наголосив, що Юлія Тимошенко вже понад місяць незаконно утримується під вартою. Крім того, додав він, судом порушено її право на охорону здоров’я.
 
Адвокат повідомив, що відповідну заяву направлено в усі дипломатичні представництва, акредитовані в Україні, політичним партіям, громадським та юридичним організаціям.
 
Нижче наводимо повний текст заяви:
 
ЗАЯВА
 
Звертаючись до українського суспільства, світової демократичної спільноти і правничого товариства, висловлюємо глибоке занепокоєння та стурбованість з приводу того, що розгляд кримінальної справи по обвинуваченню екс-Прем’єр-міністра України та лідера парламентської опозиційної партії «Батьківщина» Юлії Володимирівни Тимошенко відбувається з безпрецедентно грубими порушеннями фундаментальних принципів судочинства та має всі ознаки політичного судилища.
 
Юлія Тимошенко позбавлена права на справедливий розгляд справи компетентним незалежним та безстороннім судом, права на встановлення обґрунтованості висунутого проти неї кримінального обвинувачення на основі повної рівності та змагальності.
 
Їй в порушення ст. 14 Міжнародного пакту про громадянські та політичні права не забезпечено мінімальні гарантії права на захист, зокрема не конкретизовано пред’явлене обвинувачення, не надано достатньо часу та можливостей для підготовки до судових засідань і суттєво обмежено у зносинах з захисниками.
 
Встановлений суддею Печерського районного суду м. Києва Кірєєвим Р.В. щоденний режим розгляду справи по 9-11 годин порушує не тільки право обвинуваченої на захист, але також і базові соціальні права людини.
 
Нехтуючи правом на справедливий розгляд справи, суддя в порушення ст. 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод відмовив Юлії Тимошенко у виклику і допиті свідків захисту на тих самих умовах, на яких були викликані і допитані свідки обвинувачення, не долучає  очевидні докази її невинуватості та не викликає на допит судових експертів. Він відверто обмежує право Юлії Тимошенко подавати документи та заявляти відводи, надавати пояснення, робити заяви та звертатись з клопотаннями в суді, неухильно знімає з розгляду важливі питання до свідків та експертів.
 
Вже 31 день, порушуючи вимоги ст. 5 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та ст. 29 Конституції України, суддя Кірєєв Р.В. відверто незаконно утримує Юлію Тимошенко під вартою, при цьому протягом двадцяти днів не дозволяючи проведення медичного огляду і взяття аналізу крові лікарем та медичною сестрою, яким вона довіряє.
 
Таке політичне судилище є несумісним з вимогами Конституції та законів України, міжнародними зобов’язаннями нашої держави та загально прийнятими нормами моралі.
 
Адвокати:
 
Сергій Власенко
 
Олександр Плахотнюк
 
Микола Сірий
 
Юрій Сухов
 
Микола Титаренко
 
м. Київ, Україна
 
5 вересня 2011рік
 
Юлія Тимошенко: Кірєєв – це ряжений, який виконує замовлення на політичні репресії
 
Юлія Тимошенко заявляє, що відмова суду розглядати клопотання сторони захисту свідчить про виконання ним замовлення на політичне переслідування.
 
"Кірєєв, ви не розглядаєте справу, ви її фальшуєте. Ви – не суддя. Кірєєв, ви злочинець в мантії, вам треба зняти мантію, всі ознаки держави та піти з зали. Ви ряжений, який виконує замовлення на політичні репресії. Припиняйте злочини, адже ви кожен день вчиняєте злочини у розгляді справи", - звернулася Юлія Тимошенко до головуючого у справі судді після того, як він відмовився розглядати заявлене в суді захисником Олександром Плахотнюком заяву про відвід судді.
 
Родіон Кірєєв на це лише зазначив, що заяву буде занесено до протоколу судового засідання "як таку, що спрямована на затягування розгляду справи".
 
У відповідь на звернення Юлії Тимошенко суддя звинуватив її у намаганні зірвати судове засідання.
 
Юлія Тимошенко зазначила, що суддя системно порушує права сторони захисту. "Ми не маємо права готуватися до судового засідання. Ви позбавляєте мене права на захист. Ми з захистом до жодного судового засідання не маємо часу готуватися. Ви перетворили цей процес на абсурд та фарс. Ви не даєте нам права на залучення свідків, експертів, медичне обстеження", - сказала вона.
 
У свою чергу, суддя повідомив, що в подальшому заяви про відвід головуючому у справі будуть розглядатися перед завершенням судових засідань.
 
Словесна перепалка між Юлією Тимошенко та Родіоном Кірєєвим тривала в той час, коли до зали судових засідань для допиту було запрошено колишнього керівника служби із забезпечення діяльності прем'єр-міністра Михайла Лівінського, якого було викликано у якості свідка на вимогу захисту Юлії Тимошенко.
 
Михайло Лівінський даватиме покази суду у присутності свого адвоката Олександра Ковальчука.
Свідок не виключає, що газові директиви готувалися за межами Кабінету міністрів
Свідок у справі Юлії Тимошенко, колишній керівник служби із забезпечення діяльності прем'єр-міністра Михайло Лівінський не виключає, що директиви голові НАК "Нафтогаз України" Олегу Дубині на переговори між "Нафтогазом" та "Газпромом" готувалися представниками НАК "Нафтогаз України".
"Я вважаю, що, скоріше за все, цей документ був підготовлений або в Міністерстві палива та енергетики, що менш вірогідно, або, скоріше за все, представниками НАК "Нафтогазу", - сказав Михайло Лівінський сьогодні у судовому засіданні, даючи вільні покази у справі.
Михайло Лівінський зазначив, що директиви могли готуватися саме фахівцями НАК "Нафтогазу" через те, що вони стосувалися нафтогазової галузі. "Я не готував цей документ, вказівок на його вироблення не отримував. Я думаю, що цей документ готувався зовні", - додав він.
За словами колишнього керівника служби із забезпечення діяльності прем'єр-міністра, директиви на переговори між господарюючими суб’єктами НАК "Нафтогаз" та ВАТ "Газпром" не підготовлені відповідно до правил оформлення документів Кабінету міністрів. "Його готували люди, які не знають правил оформлення документів Кабінету міністрів, не відповідають правилам діловодства. Зокрема, він навіть виконаний іншим шрифтом", - зазначив Михайло Лівінський.
Лівінський також нагадав, що 31 грудня 2008 року голова "Нафтогазу" Олег Дубина був відкликаний з переговорів, коли ще йшлося про ціну у 250 доларів за тисячу кубометрів газу.
Свідок також нагадав, що Україна зобов’язалася у 2008 році погасити борг за газ перед Росією і 29-30 грудня "Натфогаз" сплатив останній транш розміром в 1,5 мільярди доларів, однак "РосУкрЕнерго" ці гроші Росії не перерахувало.
Саме тому, за словами Лівінського, Росія і оголосила ціну в 418 доларів 1 січня 2009 року, повідомляє «Українська правда».
Кірєєв дав Юлії Тимошенко годину на відпочинок
У засіданні Печерського районного суду міста Києва з розгляду справи Юлії Тимошенко оголошено перерву до 13:20 для відпочинку.
Таке рішення судді Родіона Кірєєва було ухвалено на прохання Юлії Тимошенко і сторони захисту та підтримано представниками державного обвинувачення та представником цивільного позивача.
До перерви у суді давав вільні свідчення свідок у справі Юлії Тимошенко, колишній керівник служби із забезпечення діяльності прем'єр-міністра Михайло Лівінський. Після перерви його допит буде продовжено.
На директивах не підпис Тимошенко, а факсиміле - Лівінський
Тимошенко власноруч не підписувала директиви прем'єр-міністра на переговори з урядом Російської Федерації з газових питань.
Про це заявив екс-керівник служби із забезпечення діяльності прем'єр-міністра Михайло Лівінський під час продовження допиту в Печерському суді.
"На директивах немає підпису прем'єр-міністра, стоїть печатка прем'єр-міністра, завірена факсиміле", - заявив Лівінський.
За його словами, "якщо подивитись на зовнішній вигляд цього документа, який я тримаю у руках, то по-перше, треба звернути увагу на те, що в документі різний шрифт; на першій сторінці є пунктуаційні помилки, є зайві пробіли і зайві коми:  це жах і невміння працювати. Я оформлення документів відчуваю шкірою, оскільки працював у департаменті документообігу і  за таке оформлення треба бити по руках. Документ оформлений неправильно", - заявив Лівінський.
Він допускає, що цей документ готували в Мінпаливенерго або, швидше за все, в НАК Нафтогазі, оскільки в документі багато вузькопрофільних термінів і цифр.
Лівінський також наголосив, що у Кабміні документи готуються дуже ретельно, існують спеціальні шаблони з чітко затвердженими правилами, а цей документ підготовлено поза правилами і поза шаблонами.
Суддя Кірєєв продовжує ігнорувати клопотання захисту Юлії Тимошенко
Про це повідомив адвокат Олександр Плахотнюк.
"Захист знову намагався зробити зауваження на дії головуючого, тому що нерозгляд заяви про відвід судді, заяви про встановлення графіку, нерозгляд клопотання про допуск лікарів до Юлії Тимошенко свідчить про те, що судом порушується процедура, а захисту, фактично, заборонено протягом судового слухання заперечувати дії головуючого, оскільки суддя зазначив, що такі заперечення будуть розглянуті ним, можливо, в кінці дня", - повідомив Плахотнюк та додав, що захисту доводиться працювати практично в бойових умовах.
Окрім того, адвокат повідомив, що суд не поставив на розгляд питання про виклик експерта, який не з'явився в п'ятницю нібито через його хворобу: "там багато не зрозумілого з викликом цього експерта".
За словами Плахотнюка, суд нарешті допитав першого свідка від захисту - Михайла Лівінського - це єдиний свідок з 25, які були заявлені захистом для допиту в судовому засіданні. Даний свідок був допитаний генпрокуратурою ще на досудовому слідстві, "але з якихось незрозумілих підстав не був включений до списку стороною обвинувачення і захист з великими зусиллями домігся того, що цей свідок був допитаний у судовому засіданні".
Тимошенко: На третьому допиті ви зламали Дубину
Екс-керівник апарату Кабміну Михайло Лівінський заявляє, що представники Гепрокуратури не висловлювалися проти рішень уряду на засіданні 19-21 січня 2010 року.
Про це він сказав під час допиту у Печерському суді, відповідаючи на питання адвоката Тимошенко Миколи Сірого.
За словами Лівінського, на всіх засіданнях уряду завжди був присутній представник Генпрокуратури, який мав контролювати законність ухвалюваних рішень.
Він додав, що були випадки, коли питання допрацьовувалися з урахуванням позиції Генпрокуратури.
"Але 21 січня прокурори брали участь і відносно законності (рішень) не було зауважень", - сказав Лівінський.
Він додав, що газові контракти перед підписанням були також опрацьовані Мін’юстом.
"Головним було те, щоб ці документи були юридично бездоганними", - сказав Лівінський.
За його словами, відповідальність за ці документи ніс заступник міністра юстиції Євген Корнійчук - саме він мав летіти до Москви на підписання контрактів.
"Але виявилося, що МЗС Росії повідомив, що він в Росії – персона нон-ґрата і не може брати участі у переговорах", - сказав Лівінський, додавши, що від Мін’юсту в результаті поїхала інша особа, але не назвав, хто.
Крім того, побачивши ті директиви, які є в матеріалах справи, Лівінський зауважив, що це не оригінал і на них відсутні візи людей, які підготували документ.
Він зазначив, що на документі стоїть факсиміле, а не підпис Тимошенко.
За його словами, якщо б це було рішення Кабміну, то на ньому стояла б інша печатка.
Він також додав, що 19 січня, коли документ передавався Дубині, у будинку уряду в Москві міністр палива Юрій Продан його завізував і сказав: "Я нічого поганого тут не бачу".
Під час допиту Лівінського суддя Кірєєв кілька разів знімав питання захисту.
На це Тимошенко обурилася: "Ви на третьому допиті зламали Дубину і змусили сказати, що це були директиви уряду", повідомляє «Українська правда».
Юлія Тимошенко: суддя підлаштовує покази свідків під заздалегідь написаний вирок
Лідер партії "Батьківщина", екс-прем'єр-міністр Юлія Тимошенко заявляє, що під час допиту свідків головуючий у справі суддя Родіон Кірєєв намагається підлаштувати їх свідчення під заздалегідь підготовлений вирок.
"Я хочу сказати, що під залякуванням і Дубина, і Діденко. Під тиском представників режиму їх примусили дати покази, що вони були нібито переконані, що це рішення уряду. Дубину на третьому допиті зламали, щоб він сказав, що я йому сказала, що це є рішення уряду", - сказала Юлія Тимошенко сьогодні під час допиту колишнього керівника служби із забезпечення діяльності прем'єр-міністра Михайла Лівінського.
Зокрема, головуючий у справі суддя Родіон Кірєєв знімає запитання до свідка, пов’язані з встановленням документальних відмінностей між директивами уряду та директивами прем'єр-міністра, а також інші запитання, спрямовані на встановлені істини у справі. "Ви, пане суддя, так чутливо реагуєте на всі питання, які мене виправдовують, і так їх жваво і швидко знімаєте, що просто навіть заздрість бере, що ви так оперативно працюєте і так підлаштовуєте допит свідка під вирок, який заздалегідь вам написали в адміністрації Президента", - сказала вона.
"Ви перешкоджаєте встановленню істин у справі і знімаєте питання, які прямо спростовують сфальшовані факти Генеральної прокуратури", - резюмувала Юлія Тимошенко.
Допит Михайла Лівінського триває понад чотири години.
Юлія Тимошенко закликала депутатів захистити наметове містечко на Хрещатику
Юлія Тимошенко звернулася до народних депутатів, присутніх у залі судових засідань, із закликом допомогти учасникам акції на Хрещатику, проти яких правоохоронці в ці хвилини застосовують силу.
"Зараз почалося насилля над наметами, зараз силою забирають намети, людей завантажують в автозаки, арештовують зараз примусово всіх, тягає їх по асфальту ОМОН. Зараз там відбуваються страшні речі. Прошу всіх депутатів йти туди", - звернулася Юлія Тимошенко до народних депутатів, присутніх у судовому засіданні з розгляду її справи.
Після цього народні обранці одразу залишили залу.
Сьогодні Всеукраїнська громадська організація Коаліція учасників помаранчевої революції намагалася встановити на вулиці Хрещатик по інший бік від Печерського районного суду Києва, де слухається справа Юлії Тимошенко, наметове містечко. Проте бійці спецпідрозділу "Беркут" із застосуванням сили перешкоджали встановленню п’яти наметів. Під час цього, як стверджують організатори акції, вісьмох її учасників було заарештовано.
Михайло Лівінський: «РосУкрЕнерго» перешкоджало «газовим» переговорам у 2009 році
Екс-керівник апарату прем'єр-міністра Михайло Лівінський заявив, що компанія "РосУкрЕнерго" зривала переговорний процес з врегулювання газової кризи і пропонувала "Газпрому" купити газ по 285 дол. за тис. кубометрів замість домовлених 235 доларів.
Про це він сказав сьогодні під час допиту в Печерському суді, посилаючись на розмову з керівником РАО " Газпром" Олексієм Міллером.
«Вони намагалися перебити переговори України пропозицією більшої ціни, при чому вони абсолютно впевнені, що всі питання в Україні будуть вирішені і Україна проковтне газ дорожчий 285 дол. США за тис. кубометрів», - процитував  розмову з Міллером Михайло Лівінський.
Він також розповів, що в кулуарах приміщень, де відбувалися переговори, представники РУЕ «досить нахабно, по-дитячому, тішилися» з того, що делегації буде важко вести переговори, тому що у Тимошенко немає можливості вимагати збільшення ціни за транзит газу, адже згідно умов 25-річного договору про транзит російського газу, укладеного у 2006 році Івченком-Єхануровим, ціна на транзит може змінюватися лише двічі, і це вже було зроблено раніше.
Лівінський також додав, що Юлія Тимошенко не знала про цю транзитну угоду та її умови, та дізналася про це під час врегулювання газової кризи.
Михайло Лівінський: суд не встановив походження «газових директив», але продовжує судити Тимошенко
Пряма причетність Юлії Тимошенко до так званих газових директив знаходиться під сумнівом.
Про це заявив екс-керівник апарату прем'єр-міністра Михайло Лівінський після майже 8-ми годинного допиту у Печерському райсуді.
«З тих питань, які задавалися мені, я зрозумів, що і Генпрокуратура, і суд насправді не дуже бачать, в чому полягає вина Тимошенко», - сказав він.
Лівінський повідомив, що у суді йому надали так звані газові директиви, детальне вивчення яких засвідчило, що на документі немає особисто підпису Тимошенко, а стоїть факсиміле.
«Тому говорити, що вона його складала і вона його підписувала – це нісенітниця», - додав він.
За словами Михайла Лівінського, суд поки що не встановив, хто виготовив цей документ і яким чином і хто формував його зміст.
«Але при цьому вони намагаються обвинуватити Тимошенко», - обурився він.
«Як вони будуть виходити з цієї ситуації далі – мені не зовсім зрозуміло», - додав Лівінський. 
Прокуратура будує звинувачення проти Тимошенко на основі копій, а не на документах
Захист просить суд змінити запобіжний захід щодо Юлії Тимошенко та заявляє, що відсутні будь-які підстави тримати її під вартою, особливо після свідчень Михайла Лівінського.
Про це під час перерви у судовому засіданні заявив журналістам адвокат Юрій Сухов.
«Свідок Лівінський сказав дуже конкретну річ, що у справі немає оригіналу директив Юлії Тимошенко, а є лише документ, на якому стоїть факсиміле, і хто ставив це факсиміле – невідомо», - наголосив Сухов.
Він зазначив, що у слідства і у обвинувачення немає оригіналу документу, «а будувати обвинувачення на копії – це абсурд з точки зору кримінального процесу».
«Ми вважаємо, що жодних підстав утримувати Юлію Тимошенко далі під вартою немає, адже вона жодним чином не може заважати встановленню істини у справі», - підкресли адвокат.
Окрім того, Юрій Сухов повідомив, що на наступному засіданні адвокати подаватимуть клопотання про відновлення телетрансляцій судових засідань.
У справі Юлії Тимошенко з'явилося нове підтвердження політичної замовності
Суддя Печерського районного суду міста Києва Родіон Кірєєв усімнадцяте з початку судового процесу видалився до дорадчої кімнати для розв’язання клопотання сторони захисту щодо скасування міри запобіжного заходу про взяття під варту, застосованої до Юлії Тимошенко.
"Я наполягаю на тому, щоб ви, пане Кірєєв, нарешті припинили злочин і скасували санкцію на арешт і взагалі закрили цю кримінальну справу за Кримінально-процесуальним кодексом як таку, яка не має ні події злочину, ні складу злочину", - сказала Юлія Тимошенко сьогодні у судовому засіданні, підтримуючи клопотання своїх захисників про зміну запобіжного заходу.
Лідер партії "Батьківщина" зазначила, що в суді з'явилося ще одне підтвердження політичної замовності порушеної стосовно неї кримінальної справи, оскільки сьогодні в суді з'явилися свідчення тиску з боку влади на ректора Київського національного університету імені Тараса Шевченка Леоніда Губерського, який відкликає та просить не посилатися на експертний висновок, зроблений завідувачем кафедри університету, який спростовує обвинувачення, висунуті Юлії Тимошенко.
Сьогодні суддя Родіон Кірєєв в судовому засіданні оголосив лист ректора Київського національного університету імені Тараса Шевченка Леоніда Губерського голові Печерського районного суду міста Києва Інні Отрош про те, що до університету не було офіційного звернення з проханням зробити експертний висновок щодо правової оцінки дій Юлії Тимошенко на посаді прем’єр-міністра в 2009 році при підписанні газових угод, який на вимогу сторони захисту було долучено до матеріалів справи.
"Завідувач кафедри кримінального права Київського національного університету імені Тараса Шевченка Петро Андрушко не був уповноважений робити такий висновок, тому Київський національний університет імені Тараса Шевченка відкликає цей висновок і просить не посилатися на нього у зазначеній кримінальній справі", - зазначено в листі ректора університету.
"Сьогодні з'явилися нові підстави для того, щоб клопотати про скасування міри запобіжного заходу. Тому що сьогодні з'явилася нова обставина – сьогодні у судовому процесі з'явився ще один – можливо, сотий – доказ того, що це є політичні репресії. Тому що прямо в судове засідання доставили лист ректора університету імені Тараса Шевченка, який всупереч логіці, всупереч закону, всупереч здоровому глузду і авторитету цього відомого і поважного закладу відкликав експертизу окремого експерта, на що взагалі не мав ніякого права. Це було скоординовано буквально за одну добу. Зрозуміло, що ректор університету це зробив під тиском Адміністрації Президента, зрозуміло, що від Отрош чомусь із втручанням у судовий процес цей документ потрапив до судді, і зрозуміло, що комунікація повністю налагоджена, і суддя оголосив цей лист в судовому засіданні, тому що з висновком такого високоповажного фахівця, який все життя працював в системі навчання студентів основам кримінального права – ця людина чесно написала, що в моїх діях немає складу злочину", - сказала вона.
Екс-прем'єр звернулась до судді з проханням звернути увагу на експертний висновок експерта-фахівця Петра Андрушка під час розгляду клопотання про зміну запобіжного заходу.
Крім того, Юлія Тимошенко висловила сумнів у тому, що в результаті розгляду клопотання головуючий у справі винесе рішення на її користь.
"Та інформація, якою я володію на цю хвилину, говорить про те, що Янукович зі своєю Адміністрацію вам ще не дав наказ мене звільняти, тому я не розраховую на те, що ви, будучи повною маріонеткою Адміністрації Президента, скасуєте сьогодні запобіжний захід. Тому я знаю, що ви і далі будете служити режиму, а не праву. Ви і далі будете катувати мене і здійснювати тортури на замовлення Януковича", - зазначила вона.
Кірєєв знову залишив Юлію Тимошенко за гратами
Родіон Кірєєв відмовив у задоволенні клопотання про скасування екс-прем'єру міри запобіжного заходу.
"Суд постановив: у задоволенні клопотання захисту про скасування міри запобіжного заходу підсудної Тимошенко Юлії Володимирівни відмовити", - оголосив своє рішення Родіон Кірєєв.
Після цього суддя надав стороні захисту можливість звертатися до суду із заявами та клопотаннями, оскільки сьогодні на початку судового засідання виніс відповідне рішення.
Зараз сторона захисту оголошує заперечення на дії головуючого.
Захист Юлії Тимошенко: Суд є упередженим і необ’єктивним
Захист Юлії Тимошенко заявляє про упередженість та не необ’єктивність розгляду кримінальної справи суддею Печерського районного суду міста Києва Родіоном Кірєєвим.
"Дії судді порушують та обмежують право на захист, і всі ці порушення зроблені в сьогоднішньому судовому засіданні. Вони є підставами для відводу судді, який захист оголосить у встановленій законом процедурі", - оголосив низку заперечень на дії головуючого захисник Юлії Тимошенко Олександр Плахотнюк.
Сторона захисту вказала на порушені суддею норми українського законодавства при розгляді наступних питань: зміна порядку проведення судового засідання щодо перенесення подачі заперечень на дії головуючого на завершення судового засідання, нерозгляд клопотань сторони захисту про допуск лікарів, допит експерта, про графік судових засідань тощо.
"Усі ці дії свідчать про упередженість і необ’єктивність суду", - резюмував Олександр Плахотнюк.
Після того, як суддя вислухав заперечення захисників Юлії Тимошенко на дії головуючого, він заявив, що всі заяви занесено до протоколу, та оголосив перерву у судовому засіданні до 9:00 вівторка, 6 вересня, незважаючи на заявлене прохання захисту зробити перерву у судовому засіданні хоча б на два дні.
"Я наполягаю, щоб ви дали два дні перерви, щоб я мала можливість поспілкуватися зі своїми захисниками", - обґрунтовувала раніше своє прохання Юлія Тимошенко.
Судовий день закінчився традиційним привітанням Юлії Тимошенко до присутніх у залі "Слава Україні!".
 
За матеріалами tymoshenko.ua та pravda.com.ua


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.