Печерська чудасія: Кірєєв зробив у суді над Тимошенко нечувано довгу перерву

12 вересня Печерський районний суд міста Києва продовжив розгляд по суті кримінальної справи, порушеної стосовно Юлії Тимошенко. Засідання почалося о 9:30.
 
Нагадаємо, сьогодні повинні були відбутися судові дебати між сторонами обвинувачення та захисту. Але головуючий у справі Юлії Тимошенко суддя Печерського районного суду міста Києва Родіон Кірєєв оголосив про перенесення судового засідання для підготовки сторони захисту до судових дебатів до 27 вересня 15:00.
 
Лідер партії «Батьківщина», екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко заявила про недостатність часу, наданого судом для підготовки до судових дебатів, які мали сьогодні відбутися в суді.
 
«Часу було вкрай недостатньо, моє спілкування з захисниками було зведено майже до нуля. Було недостатньо часу, щоб підготувати стратегію та концепцію захисту. Мене не ознайомили з останніми томами кримінальної справи. Як ми зможемо, так і будемо брати участь в судових дебатах, хоча нас поставлено в нерівні умови з обвинуваченням. Ми вийшли на дебати без підготовки», - заявила Юлія Тимошенко на початку судового засідання.
 
З огляду на це суддя й оголосив перерву у судовому засіданні. «Враховуючи виступ підсудної про недостатність часу для підготовки до судових дебатів суд для забезпечення права підсудної на захист надає додатковий час для підготовки до дебатів до 27 вересня 2011 року», - заявив Кірєєв.
 
Перерва у судовому засіданні у справі Юлії Тимошенко зроблена за командою з вулиці Банкової
 
Про це сьогодні заявив журналістам Перший заступник Голови партії «Батьківщина» Олександр Турчинов.
 
За його словами, сфабрикована проти Юлії Тимошенко справа розвалилась на очах, що визнали як в Україні, так і у всьому світі.
 
«В обвинувачення та у суду немає жодних аргументів для того, щоб можна було виконати політичне замовлення та винести вирок Юлії Тимошенко», - повідомив Олександр Турчинов.
 
Він також зазначив, що жодних юридичних підстав для перебування Юлії Тимошенко під вартою не існує.
 
«Розуміючи безпідставність і бажаючи просто виграти час, поки відбуватимуться міжнародні переговори, суд оголосив перерву аж до 27 вересня», - зазначив Олександр Турчинов.
 
За його словами, весь цей час Тимошенко безпідставно перебуватиме за гратами.
 
«Це просто злочин! Злочин проти лідера опозиції і взагалі проти здорового глузду», - підкреслив Турчинов.
 
На думку політика, перш ніж оголосити перерву у судовому засідання, суддя Кірєєв мав розглянути клопотання про зміну запобіжного заходу.
 
«Я не знаю яке покарання проситиме прокуратура, але я знаю, що Юлія Тимошенко не винна. І про це говорять не тільки в Україні, але й у всьому світі», - резюмував Олександр Турчинов.
Адвокат Тимошенко розповів про дивне рішення Кірєєва
Адвокат Юлії Тимошенко Микола Сірий вважає перенесення розгляду справи на 27 вересня «рейдерським сюрпризом».
Про це він сказав під Печерським судом, повідомляє Gazeta.ua.
«Якщо ми згадаємо четвер, то захист наполягав, що у цій справі немає жодного доказу обвинувачення. Тоді суддя відмовив у перевірці доказів, на думку захисту, сфальсифікованих. Також він відмовив у призначенні нових експертиз й у тому, щоб вислухувати свідків захисту і долучити документи, які однозначно стверджують, що у діях Юлії Володимирівни немає жодного складу злочину», - зазначив адвокат.
Сірий наголосив, що суддя Родіон Кірєєв на свій розсуд визначив, що захисту Тимошенко потрібно два тижні на підготовку до дебатів, а у цей час екс-прем'єр буде перебувати за ґратами. Він зазначив, що суддя порушив закон, не розглянувши клопотання про зміну запобіжного заходу, яке було подано через канцелярію Печерського суду.
«Сьогодні з очевидністю можна стверджувати, що немає складу злочину, жодного правопорушення. Є лише різноманітні форми знущання над формами та принципами судочинства та безпосередньо над Юлією Тимошенко», - пояснив Сірий.
За його словами, суддя повинен був запитати у захисту та Тимошенко, скільки їм потрібно днів для повноцінної підготовки до дебатів. Адвокат розповів, що захист просив на це п'ять робочих днів.
Юлія Тимошенко: Концепція політичних репресій влади розвалилася
Юлія Тимошенко переконана, що надання судом часу на підготовку до судових дебатів до 27 вересня свідчить про те, що кримінальна справа зайшла в глухий кут.
"Я можу сказати, що це свідчить про те, що справа розсипалася. Справа зайшла в глухий кут. У них повний розвал концепції політичних репресій", - прокоментувала Юлія Тимошенко постанову суду, повідомляє її персональний сайт.
Екс-прем'єр вчергове наголосила, що в її діях відсутній склад злочину.
"Я можу сказати, що в моїх діях немає фактів порушення законів", - заявила вона.
Як відомо, весь судовий процес з розгляду справи Юлії Тимошенко, який стартував 24 червня, проходив у безпрецедентно пришвидшену режимі. Наприклад, сторона захисту минулого тижня просила суд надати для підготовки до дебатів хоча б п’ять днів, проте суддя надав лише один робочий день. Сьогодні ж Кірєєв несподівано надав Юлії Тимошенко та її адвокатам два тижні на підготовку до дебатів.
Суд не може винести обвинувальний вирок - адвокати
Перерва на 15 днів у судовому засіданні у справі Юлії Тимошенко свідчить про неготовність обвинувачення приймати рішення.
Про це заявив адвокат Юрій Сухов.
За його словами, перенесення дебатів свідчить про те, що «суд не готовий приймати будь-яке рішення».
Сухов також зазначив, що Юлію Тимошенко на два тижні незаконно залишили за гратами, що свідчить про продовження репресій щодо неї.
Крім того, адвокат висловив здивування, що раніше суд постійно звинувачував захист у нібито затягуванні розгляду справи, натомість зараз Кірєєв ухвалив рішення про двотижневу перерву у засіданнях.
У свою чергу адвокат Олександр Плахотнюк вважає, що така тривала перерва свідчить про те, що щось відбулося поза процесом.
Плахотнюк також додав, що утримувати Тимошенко під вартою немає жодних підстав, а в її діях відсутній склад злочину.
«Сьогодні суд просто не може винести обвинувальний вирок, суд не зможе обґрунтувати те, що Юлія Тимошенко вчинила злочин при підписанні газових контрактів 2009 року», - підкреслив Олександр Плахотнюк.
Він також додав, що зараз захисту не потрібна така надзвичайно велика перерва, особливо якщо зважати на той факт, що Юлія Тимошенко у цей час перебуватиме під вартою.
«Це знущання над людиною! Це тортури!», - наголосив Плахотнюк.



Коментарі

  +0 #1 КИРЕЕВ 12 сент. 2011 г., 21:46:54
Генпрокурор Пшонка объявил, что в "деле Тимошенко" открылись новые обстоятельства: ГПУ проверяет причастность правительства Ю.В.Тимошенко к землетрясению на Гаити и цунами в Австралии...

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

За прошедшие сутки на линии фронта произошло 68 боевых столкновений, враг нанес 2 ракетных и 64 авиационных удара, 75 раз обстрелял из РСЗО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.