Суд над Тимошенко: Кірєєв відмовив у відновленні судового слідства

27 вересня Печерський районний суд міста Києва продовжив розгляд по суті кримінальної справи, порушеної стосовно Юлії Тимошенко. Засідання почнеться за адресою: вул. Хрещатик, 42а, о 15:00.
 
Нагадаємо, на останньому судовому засіданні, яке відбулося два тижні тому 12 вересня, суддя оголосив напрочуд довгу перерву – аж до 27 вересня.
 
«Враховуючи виступ підсудної про недостатність часу для підготовки до судових дебатів суд для забезпечення права підсудної на захист надає додатковий час для підготовки до дебатів до 27 вересня 2011 року», - заявив Кірєєв.
 
Юрій Сухов: справа Юлії Тимошенко має бути закрита
 
Захисники Юлії Тимошенко переконані, що сьогодні лідера партії "Батьківщина", екс-прем'єр-міністра України Юлію Тимошенко суд має звільнити з-під варти.
 
"За ці два тижні перерви не тільки ми, захисники, але й світова спільнота, всі, хто цікавиться справою, зрозуміли, що жодних підстав твердити про наявність в діях Юлії Тимошенко будь-якого складу злочину немає, справа має бути закрита, а Юлія Тимошенко має бути звільнена сьогодні з-під варти", - сказав перед початком судового засідання журналістам адвокат Юрій Сухов.
 
Захисник також наголосив, що сьогодні Печерський районний суд міста Києва має відновити судове слідство, після чого розглянути клопотання сторони захисту про зміну Юлії Тимошенко міри запобіжного заходу.
 
У свою чергу, адвокат Сергій Власенко висловив переконання, що розв’язання справи екс-прем'єра повністю залежить від волі президента України. "Яке рішення прийняв Віктор Янукович, стане відомо через годину-дві, і буде абсолютно зрозуміло, чи піде Україна по європейському цивілізованому шляху розвитку, чи залишиться в тому стані "демократії", в якому вона перебувала до сьогоднішнього дня", - пояснив адвокат.
 
Родіон Кірєєв не захотів розглядати клопотання про заміну запобіжного заходу
 
Родіон Кірєєв поставив на обговорення клопотання сторони захисту про поновлення судового слідства.
 
"Враховуючи стадію судового розгляду, суд вважає за можливе поставити на обговорення заяву про поновлення судового слідства", - оголосив на початку судового засідання головуючий у справі.
 
При цьому Родіон Кірєєв зазначив, що клопотання захисника Олександра Плахотнюка розглядатиметься виключно в частині, яка стосується поновлення судового слідства. Суддя додав, що у клопотанні також міститься заява про скасування Юлії Тимошенко міри запобіжного заходу, і ця частина клопотання наразі не розглядатиметься.
 
У залі судових засідань крім народних депутатів присутні, зокрема, голова представництва Європейського Союзу в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшейра, представники посольств Канади, США та інших держав, акредитовані в Україні, а також духівник Юлії Тимошенко.
 
Родіон Кірєєв відмовив у задоволенні клопотання про можливість повернення до стадії судового слідства
 
"Поновлення судового слідства свідомо виключить доказову базу в подальших етапах судового розгляду. Якщо ми намагаємося йти відповідно до закону, то ми наполягаємо на відновленні судового слідства, на розв’язанні клопотання, оголосити всі докази у справі і після того переходити до наступної стадії судового розгляду", - заявила Юлія Тимошенко під час розгляду судом відповідного клопотання.
 
Екс-прем'єр наголосила, що суд не розглянув важливі документи, долучені до матеріалів справи, зокрема, висновок аудиторської компанії Ernst&Young щодо результатів фінансової діяльності НАК "Нафтогаз України", експертний висновок Центру судових експертиз "Альтернатива", а також доручення екс-прем'єра міністру палива та енергетики Юрію Продану щодо газових переговорів з російським ВАТ "Газпром".
 
Крім того, Юлія Тимошенко зазначила, що суд не розглянув три клопотання сторони захисту про зміну запобіжного заходу стосовно неї. "А під час судових дебатів розгляду цих клопотань не буде, тому треба повернутися до етапу судового слідства", - пояснила вона.
 
Після оголошення рішення суду щодо клопотання про відновлення судового слідства Родіон Кірєєв оголосив про початок судових дебатів та надав слово представнику державного обвинувачення прокурору Лілії Фроловій.
Тимошенко назвала виступ Фролової піар-шоу ставленика мафії
Юлія Тимошенко заявляє, що влада в особі представників прокуратури, які виступають у судовому процесі, влаштовує на свою користь піар-кампанію, заявляючи про нібито доведену провину екс-прем'єр-міністра України у так званій "газовій" справі.
"Це ж піар-агентство мафії, це прокуратура! Що вони розповідають? Яке відношення до справи має зараз піар-робота, яку робить цей ставленик мафії? Ви, будь ласка, слідкуйте за тим, що зараз роблять присутні тут представники прокуратури, якщо ви слідкуєте за дотриманням порядку. Ви що, не розумієте, що ця представниця прокуратури влаштовує тут піар-шоу?" – звернулася Юлія Тимошенко до головуючого у справі судді Печерського районного суду Родіона Кірєєва.
Обурення екс-прем'єра викликала згадка представницею державного обвинувачення Лілією Фроловою у промові під час судових дебатів про судові процеси над колишнім канцлером ФРН Гельмутом Колем та прем’єр-міністром Італії Беттіно Краксі у 1990-х роках, провину яких було повністю підтверджено досконалою доказовою базою.
Нагадаємо, на відміну від наведених Лілією Фроловою кримінальних справ, за якими політиків було засуджено обґрунтовано, у судовому процесі над Юлією Тимошенко доказова база як така розсипалася ще на етапі судового слідства. Крім того, політичну вмотивованість справи Юлії Тимошенко вже визнав весь цивілізований світ, про що відомі політики та дипломати неодноразово заявляли протягом двотижневої перерви у засіданнях Печерського районного суду міста Києва, у тому числі під час зустрічей з вищим керівництвом України.
Юлія Тимошенко: демократичні опозиційні сили мають йти на вибори єдиною командою
Юлія Тимошенко виступає за об'єднання опозиційних демократичних сил для участі у виборах Верховної Ради у 2012 році.
"Я вважаю, що це єдине правильне рішення, якщо об'єднаються демократичні опозиційні сили і єдиною командою, з єдиним списком підуть на парламентські вибори", - сказала Юлія Тимошенко журналістам під час технічної перерви у судовому засіданні.
Лідер партії "Батьківщина" переконана, що результатом об'єднання опозиційних демократичних сил для участі у парламентських виборах стане усунення від влади злочинної команди нинішнього Президента. "Я думаю, що 2012 рік стане останнім роком перебування при владі Януковича і його оточення. Вважаю, що олігократія в 2012 році має відійти", - заявила вона.
"Я вважаю, що всі опозиційні сили мусять бути разом, якщо вони дійсно із себе представляють те, що вони говорять, і всі повинні робити одну справу. Наша політична сила до цього готова цілком і повністю, причому ще до того моменту, коли ми перейшли в опозицію до Януковича", - резюмувала Юлія Тимошенко.
Юлія Тимошенко: ніякі януковичі не здатні спинити рух України в європейську спільноту
Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко закликає європейських політиків при ухваленні рішення про підписання Угоди з Європейським Союзом про асоціацію не зважати на незаконний політичний процес над нею.
"Я звернулася до лідерів Європейського Союзу і сказала про те, що треба чітко розділяти Януковича і його оточення і народ України як невід'ємну складову європейської родини. І я попросила не ставити ні в яку залежність все, що відбувається зараз з моєю власною долею, в якусь залежність від того, буде підписано Угоду про асоціацію чи ні, тому що підписання Угоди про асоціацію – це історичний етап, історична подія, яку треба зробити. Не для того, щоб якимось чином відзначити Януковича, а для того, щоб раз і назавжди закрити нам шлях у минуле", - сказала Юлія Тимошенко журналістам під час технічної перерви у судовому засіданні.
Юлія Тимошенко переконана, що альтернативи об'єднанню України з європейською спільнотою не існує. "І ніякі януковичі з ніяким згортанням демократії, ні з якими корупційними виходками і політичними репресіями, я переконана, не здатні спинити історичний України в європейську спільноту", - резюмувала вона.
Сторона обвинувачення наполягає на позбавленні Юлії Тимошенко волі на 7 років
Юлія Тимошенко заявляє, що влада, яка безпосередньо впливає на перебіг судового процесу, виконує політичне замовлення Президента Януковича.
"Не мають ніякого значення ні закон, ні Конституція, ні справедливість у цьому судовому процесі. Я переконана, що кожне слово, яке говорять тут прокурори, які говорить суддя, узгоджується безпосередньо з Януковичем, і посередництво адміністрації його є очевидним. І тому немає ніяких сумнівів, що все це робиться на політичне замовлення Януковича", - заявила Юлія Тимошенко у судовому засіданні.
Водночас сторона державного обвинувачення звернулася до суду з заявою, в якій наполягає на винесенні обвинувального вироку Юлії Тимошенко у вигляді позбавлення волі на сім років. "З урахуванням суспільної небезпечності та ступеню тяжкості вчиненого злочину особи підсудної просимо призначити покарання Тимошенко Юлії Володимирівні за частиною 3 статті 365 (Кримінального кодексу) – сім років позбавлення волі, без подальшого права обіймати державні посади протягом трьох років", - озвучила заяву прокурор Лілія Фролова.
Юлія Тимошенко при цьому звернулася до присутніх у залі народних депутатів: "Я вас прошу: не припиняйте боротьбу по захисту людей і по захисту України. Не зупиняйтеся ні на хвилину, тому що при владі – режим окупантів, і ви мусите зробити все, щоб вони з України пішли. Це ваша відповідальність разом зі всіма опозиційними силами".
Після цього Родіон Кірєєв оголосив перерву у судовому засіданні до 09:30 середи, 28 вересня. 
 
За матеріалами tymoshenko.ua


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.