Тимошенко відмовилася від судової вистави безглуздя та абсурду

22.12.2011. Апеляційний суд міста Києва за відсутності Юлії Тимошенко сьогодні продовжив розгляд скарги екс-прем'єра на вирок Печерського районного суду від 11 жовтня 2011 року у так званій "газовій" справі.
 
Головуюча у справі суддя Олена Сітайло констатувала: "Юлія Володимирівна Тимошенко до суду не з'явилася".
 
Попереднє судове засідання 20 грудня завершилося доповіддю з розгляду скарги по суті головуючої у справі судді Олени Сітайло.
 
Того ж дня суддівська "трійка" знову відмовила захисту Юлії Тимошенко у задоволенні всіх клопотань. Зокрема, йдеться про виклик до суду начальника медсанчастини Київського СІЗО Віктора Пирогова для встановлення факту небажання Юлії Тимошенко брати участь у засіданні, про зупинення або перенесення розгляду скарги до одужання екс-прем'єра тощо.
 
Юлія Тимошенко відмовилася від подальшого касаційного оскарження рішення кірєєвського правосуддя
 
"Спостерігаючи із СІЗО за цією виставою, на яку перетворився розгляд скарги, я хочу відмовитися від участі у будь-якому апеляційному розгляді та відмовитися від касації у подальшому", - процитував захисник Сергій Власенко заяву екс-прем'єра після того, як головуюча у справі суддя Олена Сітайло констатувала "неявку Юлії Тимошенко до суду" та поставила на обговорення питання про можливість розгляду скарги за її відсутності.
 
У заяві Юлії Тимошенко також йдеться про неприпустимість спекуляцій на тему стану її здоров'я та можливості присутності в суді. "Вважаю, що поки в країні при владі перебуває Янукович, немає жодного сенсу чекати від українських суддів правосуддя", - наголошує Юлія Тимошенко.
 
Після того, як Сергій Власенко зачитав у судовому засіданні заяву Юлії Тимошенко, головуюча у справі суддя Олена Сітайло оголосила про перенесення розгляду скарги на 23 грудня.
 
Захисники Юлії Тимошенко заявили про вихід з апеляційного процесу
 
Захист Юлії Тимошенко не братиме участь у подальшому розгляді апеляційної скарги екс-прем'єра на вирок Печерського районного суду від 11 жовтня 2011 року у так званій "газовій" справі.
 
"Я озвучив (на судовому засіданні) заяву Юлії Тимошенко, яка прийняла рішення припинити участь в цьому фарсі. Це рішення стосується не тільки Юлії Володимирівни, це рішення прийнято нею щодо всіх учасників з нашого боку", - сказав Сергій Власенко журналістам після засідання Апеляційного суду міста Києва.
 
"Захист до сьогоднішнього дня робив все, щоб цей процес став судовим. Ми вимагали допитати всіх свідків, яких не допитували у першій інстанції, ми вимагали долучення матеріалів до справи, в тому числі газових контрактів, ми вимагали провести експертизи нормальні. Суд все це відмовився робити. І останньою краплею перед виходом з процесу стало вчорашнє ганебне рішення, яке руйнує засади кримінального права", - заявив Сергій Власенко.
 
При цьому захисник висловив переконання, що колегії суддів Апеляційного суду міста Києва не завадить відсутність на процесі сторони захисту, і розгляд скарги буде продовжено.
 
Як відомо, напередодні, 21 грудня Апеляційний суд міста Києва визнав законною постанову Шевченківського суду міста Києва про повторне взяття Юлії Тимошенко під варту, прийняту на так званому "виїзному" засіданні у камері медсанчастини Київського слідчого ізолятора.
 
Юлія Тимошенко оскаржуватиме рішення про повторний арешт у Європейському суді з прав людини
 
Лідер партії "Батьківщина", екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко планує звернутися до Європейського суду з прав людини зі скаргою на рішення Апеляційного суду міста Києва про визнання законним її повторного арешту.
 
"Звичайно, ми обов’язково будемо оскаржувати це рішення", - сказав Сергій Власенко журналістам після засідання Апеляційного суду міста Києва.
 
Захисник також заявив, що відмова Юлії Тимошенко від участі у апеляційному розгляді її скарги на вирок Печерського суду від 11 жовтня 2011 року у так званій "газовій" справі та від подальшого касаційного оскарження рішення Апеляційного суду міста Києва не буде перешкодою для розгляду її справи в Європейському суді. "Я не буду зараз роз’яснювати всіх юридичних нюансів, але це не буде для нас перешкодою для звернення до європейських судів", - сказав він.
 
Юлія Тимошенко хотіла особисто оголосити свою заяву про відмову від кірєєвського кривосуддя
 
Лідер партії "Батьківщина", екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко мала намір особисто оголосити свою заяву про вихід з апеляційного процесу у засіданні Апеляційного суду міста Києва 22 грудня.
 
"Юлія Володимирівна мала бажання сама оголосити цю заяву, але вона не може пересуватися самостійно", - сказав Сергій Власенко журналістам після засідання Апеляційного суду міста Києва.
 
При цьому Сергій Власенко наголосив, що сьогодні вранці Юлія Тимошенко знову зверталася до працівників СІЗО із вимогою забезпечити її присутність на судовому засіданні. "Вона хотіла бути присутньою з метою оголошення цієї заяви", - пояснив Сергій Власенко.
 
Заява Юлії Тимошенко
 
Спостерігаючи з-за грат Лук’янівського СІЗО за виставою жаху, безглуздя та абсурду, на яку перетворився судовий процес, пов’язаний з моїм ім’ям, я ухвалила рішення: відмовитися від будь-якої участі в цьому ганебному процесі та від подання касації на рішення судів першої та другої інстанцій.
 
Сьогодні в Україні повністю відсутня судова система і правосуддя як таке. Шукати в українських судах правди та справедливості - абсолютно марна справа.
 
Чинна влада, режим Янукович знищили судову владу вщент. Замість людей, основне професійне покликання яких - шукати істину та вершити праведний і чесний суд, в суддівські мантії одягнулися перевертні та кати, що виконають будь-яку команду влади. Немає в судах ні честі, ні справедливості, ні істини, а лише – підлість, залицяння з режимом та знущання над людьми.
 
Вважаю, що так буде доти, доки в країні при владі перебуває Янукович. І рівно ж до того часу немає жодного сенсу чекати від українських суддів правосуддя.
 
Та й про який чесний суд може йтися, коли на очах у всього світу ці судді, не криючись і не соромлячись, постійно кажуть неправду, перекручують факти, фальсифікують справу? Коли вже з закінченої справи раптом зникають докази про невинуватість? Коли суд не хоче чути свідків з боку захисту, а покази на твою користь записує у звинувачення?
 
Про який пошук правди може йти мова, коли тебе, прикуту до ліжка, раптом хапає спецназ і волоком тягне до медчастини, щоб довести, що ти можеш ходити? Коли до тебе в камеру вриваються якісь люди з фото- й кінотехнікою, безсоромно проводять зйомку, скориставшись твоєю безпорадністю, а потім монтують туди «плазми» та «душові кабіни»? Коли тобі колють знеболювальне через кожні дві години, при цьому стверджуючи, що ти найздоровіша на планеті? Коли суд засідає в камері біля «параші» по 12 годин, хоча текст рішення вони принесли готовим ще зранку? Коли, нарешті, тебе в твоїй камері, за гратами й прикуту до ліжка ще раз повторно арештовують, обґрунтовуючи це рішення тим, що я перебуваю на волі…
 
Як можна вірити тому суду, в який ти, під час розгляду твоєї ж справи, навіть не можеш потрапити, не зважаючи на всі твої вимоги, протести та заяви? Про яку справедливість мова, коли аргументи звинувачення прокуратури зводяться до «каблуків» на домашньому взутті, сфотографованими спецслужбівськими папараці?
 
Ні, це не 37-й рік. Це 2-й рік перебування їх при владі, що вже відкинув країну за межі нашої ери, ери елементарної людяності та порядності. Це первісний лад і печерна епоха у своїх найгірших проявах…
 
У цих умовах я не бачу ані доцільності, ані необхідності й далі підтримувати фарс в українських судах. Я не буду у них шукати правди, бо там її немає. Якщо хочуть, нехай бавляться в своє кривосуддя, демонструючи всьому світу свою аморальність та підступність.
 
Вірю, що Європейський суд з прав людини дасть оцінку тому абсурду та злочину, який українська влада називає судом.
 
Водночас я хочу зазначити, що попри всі тортури, катування та знущання їм не вдалося мене зламати, і ніколи не вдасться. Я продовжую свою боротьбу, бо навіть тут, за гратами, почуваюся більш вільною людиною, ніж всі януковичі разом узяті за можновладними парканами.
 
Я продовжую свою боротьбу за вільну, щасливу і демократичну Україну. Вони можуть вбити мене, але ніколи не вб’ють моєї гордої країни і мого великого народу.
 
Правда все одно переможе! А вільна Україна вже зовсім скоро постане у світі. Та темна доба, що триває зараз, скоро мине. І зійде сонце над країною. Це буде скоро, я впевнена. І не 31 квітня, як було написано в одному зі сфальсифікованих протоколів моєї справи, а значно раніше!
 
Тримайтеся, вірте, боріться!
 
Юлія Тимошенко
 
За матеріалами tymoshenko.ua


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.