Захист Тимошенко заявляє про незаконність відеослухань справи ЄЕСУ

plahotnyuk videosluhanya

 
Захисник екс-прем'єр-міністра України Олександр Плахотнюк заявляє про незаконність проведення відеослухань справи, сфабрикованої проти Юлії Тимошенко щодо діяльності корпорації "Єдині енергетичні системи України" у 1997-1998 роках.


"З'явилися можливі варіанти слухань – відеоконференція тощо. Але законодавець передбачає проведення в такому режимі судового засідання за відсутності підсудного через відеоконференцію лише за його згодою. Тому це неможливо. Відсутні будь-які правові варіанти розгляду кримінальної справи у відсутність підсудного", - сказав Олександр Плахотнюк.

Захисник здивований позицією представника державного обвинувачення у цій справі щодо можливості проведення судових слухань у суді першої інстанції за відсутності Юлії Тимошенко. "Дивує позиція прокуратури. Подібно, що у них немає узгодженості… Можливо, хочеться, і є велике бажання так зробити. Але законодавець забороняє це робити. Цього не може бути зроблено апріорі, за відсутності підсудного не може розглядатися кримінальна справа", - наголосив він.

При цьому Олександр Плахотнюк підкреслив, що вирішення питання про можливість участі обвинуваченого або підсудного при проведенні слідчих дій або у засіданні за станом здоров'я не входить до компетенції судово-медичних експертів. "Це чітко зазначено у діючому законодавстві. Це чітко зазначається у нормативних актах. Якщо судово-медичні експерти дадуть відповідь на це питання – будь-яку – ствердну або якусь іншу відповідь – вони вийдуть за межі своїх повноважень. Це не входить до їхньої компетенції", - заявив захисник.

Нагадаємо, Київський районний суд Харкова переніс на 10 липня розгляд сфальшованої проти Юлії Тимошенко справи щодо діяльності корпорації "Єдині енергетичні системи України" та призначив проведення судово-медичної експертизи для з'ясування стану здоров'я екс-прем'єр-міністра для забезпечення її участі у судових слуханнях. 

Вищий спеціалізований суд, який розглядає касаційну скаргу на "газовий" вирок Юлії Тимошенко, теж переніс слухання - на 12 липня, аби отримати результати судмедекспертизи, замовленої харківськими "колегами", та на вимогу державного обвинувачення забезпечити присутність Юлії Тимошенко на касаційному процесі.

Екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко 28 червня відмовилася від проведення незаконної судово-медичної експертизи, повідомляє tymoshenko.ua.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.