«Акваріумне» судилище Тимошенко хочуть трансформувати у «відеосуд»

harkiv sudilische

 

Київський районний суд Харкова сьогодні продовжив розгляд сфабрикованої проти Юлії Тимошенко справи щодо діяльності у 1997-1998 роках корпорації "Єдині енергетичні системи України".


"У цій ситуації повинні призупинити провадження у справі до одужання. А суддя займається садомазохізмом, переносить щоразу засідання на тиждень, а потім говорять, що Юлія Тимошенко мільйон разів не з’явилася на це судилище. Якби переносили справу на кожен день, так вона би ще більше разів не з’явилася", - прокоментував цю ситуацію захисник екс-прем'єр-міністра України Сергій Власенко.

Як відомо, Юлія Тимошенко вкотре звернулася до начальника Качанівської колонії із заявою про неможливість своєї участі у судовому процесі, посилаючись на відповідні рекомендації свого лікаря.

У судовому засіданні головує суддя Костянтин Садовський. Інтереси Юлії Тимошенко у справі представляють захисники Сергій Власенко, Олександр Плахотнюк, Микола Титаренко, Андрій Кожем'якін. 

Передпочаток судилища

Будівлю суду вже традиційно оточили прихильники провладної партії, які відтіснили прихильників Юлії Тимошенко. Під'їзди до площі перегородили автобусами, призначеними для пасажирських перевезень. Майданчик охороняла велика кількість правоохоронців.

Як відомо, Юлії Тимошенко інкримінують частину 2 статті 15 та частину 5 статті 191 Кримінального кодексу. Її обвинувачують у нібито "замаху на розкрадання коштів з державного бюджету на суму 25 мільйонів гривень, ухилянні корпорації "ЄЕСУ" від виплати податків на загальну суму 4 мільйони гривень, у використанні платіжної карти іноземної компанії, з рахунку якої було використано майже 1 мільйон доларів на розрахунки в дорогих готелях і ресторанах". 

"На момент 1997-1998 років, які фігурують у справі, Тимошенко була народним депутатом України і ніяких усних вказівок нікому не надавала. Будь-яких доказів усних вказівок немає. Навпаки ті особи, яких нібито вважають співучасниками цього злочину, навіть не допитані у справі. У діях Юлії Тимошенко немає складу злочину. Це питання досліджувалося як самою Генеральною прокуратурою, так і всіма судами, включаючи дві палати Верховного суду. Справу щодо Тимошенко було закрито правомірно, належними посадовими особами, відповідно до КПК і за відсутності у її діях складу злочину", - наголосив Сергій Власенко.

Судилище перенесено. На цей раз – на два тижні

Київський районний суд Харкова вже традиційно ухвалив рішення про перенесення на два тижні – до 14 серпня - розгляд сфабрикованої проти Юлії Тимошенко справи щодо діяльності у 1997-1998 роках корпорації "Єдині енергетичні системи України". 

"Розгляд справи перенести на 14 серпня", - сказав головуючий у засіданні суддя Костянтин Садовський. 

Отже суд вкотре проігнорував клопотання захисту Юлії Тимошенко про призупинення провадження у справі до її одужання, як це передбачено вимогами Кримінально-процесуального кодексу України. 

Водночас суд задовольнив клопотання сторони державного обвинувачення, яке запропонувало Юлії Тимошенко письмово висловити свою думку про участь у судовому розгляді у режимі відеоконференції.

Захист не виключає, що влада спробує вдруге арештувати Юлію Тимошенко

Влада у будь-який спосіб хоче отримати другий вирок для Юлії Тимошенко. Про це заявив захисник Сергій Власенко на брифінгу після завершення сьогоднішнього судового засідання.

«Ми знаємо, що технологія влади відносно Юлії Тимошенко дуже проста – отримати вердикт у будь-який спосіб, навіть із побиттями і викиданням людей, процесуальними порушеннями законодавства, а потім, кліпаючи оченятами, розказувати всьому світу, що це справедливий суд, а не пан Янукович ухвалив це рішення, - наголосив він.

Власенко зазначив, що на сьогоднішньому судовому засіданні «прокурори були послідовні у своїй непослідовності, оскільки їх вже не цікавить замовна судово-медична експертиза, яка була виконана на замовлення Харківської облдержадміністрації».

«Вони думають, що придумали нову геніальну конструкцію у вигляді проведення судового засідання по телебаченню. Це є абсурдом з юридичної точки зору», - підкреслив захисник.

Сергій Власенко зазначив, що в українському законодавстві немає норми про проведення засідання у такий спосіб. Натомість є норма, що явка особи до суду, яка обвинувачується у скоєнні злочину, є обов’язковою.

Захисник зазначив, що чинне законодавства передбачає проведення відеоконференцій лише для окремих слідчих та окремих процесуальних дій.

«Ми жодних процесуальних дій зараз у судовому процесі не вчиняємо і не збираємося вчиняти», - сказав він.

Крім того, Сергій Власенко зазначив, що не розуміє, як захисники зможуть надавати правову допомогу «по той бік телевізора».

«Це буде, скоріше, нагадувати якийсь «блакитний вогник», а не судове засідання. Тому ми категорично заперечили проти проведення таких «блакитних вогників» у залі судового засіданні і вимагали повернення до кримінального процесу», - сказав він.

Сергій Власенко також нагадав, що чергове судилище у Харкові призначене за 2 дні до розгляду касаційної скарги Юлії Тимошенко у Вищому спеціалізованому суді.

Власенко не виключає, що влада вдруге арештує Юлію Тимошенко для того, щоб, можливо, скасувати вирок у газовій справі.

«Це єдина логіка, яка є у призначенні судового розгляду», - сказав він.

Між тим, захисник нагадав, що рішення про зміну запобіжного заходу не можливо приймати «по телебаченню».

За матеріалами byut.com.ua та tymoshenko.ua



Коментарі

  -1 #1 Федя 31 июл. 2012 г., 10:12:54
С удовольствием посмотрим риэлити-шоу "Суд над Тимошенко". :lol:
Пусть поведает нам, почему она подписала такую цену на газ, а то мне, как представителю украинского плебса, до сих пор не понятно ! :cry:
  +0 #2 баба с косой 31 июл. 2012 г., 12:54:55
[quote name="Федя"]С удовольствием посмотрим риэлити-шоу "Суд над Тимошенко". :lol:
Пусть поведает нам, почему она подписала такую цену на газ, а то мне, как представителю украинского плебса, до сих пор не понятно ! :cry:[/quote]
Хотелось бы чтобы Янукович поведал на фиг заводит в Украине мафию в виде своей семьи. А еще, Федя, хотелось бы чтобы урки встретили твою жену по дороге домой. Это же так престижно, не так ли?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.