Відеосуд Тимошенко перенесли на 11 вересня

video sud

 

Київський районний суд Харкова вже традиційно ухвалив рішення про перенесення на 11 вересня розгляд сфабрикованої проти Юлії Тимошенко справи щодо діяльності у 1997-1998 роках корпорації "Єдині енергетичні системи України".


"Розгляд справи перенести на 11 вересня", - сказав головуючий у засіданні суддя Костянтин Садовський. 

У зв’язку з тим, що Київський районний суд Харкова отримав позитивну відповідь від апеляційного суду Харкова та від лікувального закладу про те, що є технічна можливість проводити відеоконференцію засідання суду у справі Тимошенко, суд направив письмовий запит до Юлії Тимошенко - чи вона погоджується брати участь у судовому засіданні шляхом проведення відеоконференції.

Відповідно для того, щоб отримати від Юлії Тимошенко відповідь, перерву було оголошено до 11 вересня, повідомляє byut.com.ua.

Захисник лідера Сергій Власенко вважає, що таким чином прокурори свідомо маніпулюють нормами законодавства.


Так він прокоментував заяву сторони обвинувачення щодо відеоконференції, на якій наполягають прокурори.

«Я учора з подивом читав інтерв’ю прокурора Каліти, яка з посиланням начебто на європейське та американське законодавство та на новий КПК, який ще не набув чинності, аргументувала, чому можна проводити відеоконференцію у цій кримінальній справі», - сказав Власенко.

Він нагадав, що Юлія Тимошенко, користуючись своїми правами, передбаченими ст. 85, п.3 написала вже п’ять відмов щодо можливої участі у відеоконференції.

«Остання відмова датована 13 серпня. Ця чергова відмова - це її право, а сьогодні суд переніс розгляд у зв’язку з тим, що йому треба запитати у Юлії  Тимошенко, чи хоче вона брати участь у відеоконференції. Йому треба шоста її відмова», - сказав Власенко.

«У нас не судять по телевізору, у нас не судять по холодильнику, у нас не судять у гаражі. У нас судять у суді, і тому Юлія Тимошенко вимагатиме, щоб її права було дотримано», - наголосив захисник екс-прем’єра.

При цьому Власенко вважає, що все, що відбувається навколо Юлії Тимошенко, не має жодного відношення до юриспруденції, це «концентрована політика».

«Це політика, що має одну мету - усунути політичного конкурента із політичного життя, і цю мету громадянин Віктор Янукович втілює в життя за допомогою прокурорів і суддів, які абсолютно не хочуть розуміти базових речей», - резюмував він.

Суддя Костянтин Садовський оголосив рішення, заздалегідь написане владою на Банковій. Про це після засідання у Київському районному суді м. Харкова, яке тривало 2 хвилини, заявив Сергій Власенко .

«Суддя оголосив заздалегідь написане рішення. Його не цікавила ні позиція сторін, його не цікавило нічого - він мав вказівку перенести розгляд цієї справи і він її переніс», - сказав Власенко. «Таким чином, ми очікуємо чергове незаконне відкладення касаційної скарги 16 серпня у Вищому спеціалізованому суді з розгляду кримінальних та цивільних справ у так званій газовій справі», - резюмував захисник Юлії Тимошенко.


Нагадаємо, 11 листопада 2005 року Верховний суд України на спільному засіданні двох палат – судової палати у кримінальних справах та військової судової колегії – виніс ухвалу про законність рішень суду про закриття всіх кримінальних справ стосовно Юлії Тимошенко. В резулятивній частині цієї ухвали зазначається: "Кримінальні справи обґрунтовано і відповідно до кримінально-процесуального законодавства компетентними органами і посадовими особами закриті за відсутністю складу злочину". 

Попри це 12 жовтня 2011 року Служба безпеки України порушила стосовно Юлії Тимошенко кримінальну справу. 

Захист Юлії Тимошенко в листопаді 2011 року оскаржив в судовому порядку постанову про порушення кримінальної справи, проте Шевченківський районний суд Києва в грудні 2011 року відмовився задовольнити відповідний позов. 

Служба безпеки України 20 січня 2012 року повідомила про завершення розслідування цієї справи та передачу її матеріалів на ознайомлення Юлії Тимошенко. У березні 2012 року справу було передано до суду. Юлії Тимошенко інкримінують частину 2 статті 15 та частину 5 статті 191 Кримінального кодексу. Її обвинувачують у нібито "замаху на розкрадання коштів з державного бюджету на суму 25 мільйонів гривень, ухилянні корпорації "ЄЕСУ" від виплати податків на загальну суму 4 мільйони гривень, у використанні платіжної карти іноземної компанії, з рахунку якої було використано майже 1 мільйон доларів на розрахунки в дорогих готелях і ресторанах". 

"На момент 1997-1998 років, які фігурують у справі, Тимошенко була народним депутатом України і ніяких усних вказівок нікому не надавала. Будь-яких доказів усних вказівок немає. Навпаки, ті особи, яких нібито вважають співучасниками цього злочину, навіть не допитані у справі. У діях Юлії Тимошенко немає складу злочину. Це питання досліджувалося як самою Генеральною прокуратурою, так і всіма судами, включаючи дві палати Верховного суду. Справу щодо Тимошенко було закрито правомірно, належними посадовими особами, відповідно до КПК і за відсутності у її діях складу злочину", - наголосив Сергій Власенко.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

За прошедшие сутки боевая активность уменьшилась - на фронте произошло 54 боевых столкновения, враг нанес 8 ракетных и 85 авиационных ударов

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.