Позиція уряду в Євросуді у справі Тимошенко була слабкою

v telichenko

 

Захисник екс-прем'єр-міністра України Валентина Теличенко заявляє, що Європейський суд з прав людини винесе рішення у справі "Тимошенко проти України" протягом одного-двох місяців. 


"У мене особисто склалося враження, що позиція уряду була слабка. Суд висловив невдоволення, що українська сторона не подала документального підтвердження, відеофіксації, що до Тимошенко не застосовували фізичної сили під час транспортування, або того, що Тимошенко сама собі синці понабивала. Вони не подали відеоматеріалів незважаючи на те, що відеофіксація була 24-х годинна з кількох камер ", - повідомила Валентина Теличенко "Українській правді". 

За її словами, так само уряд не знайшовся, як пояснити відмінність висновків українських та німецьких лікарів. "Українські лікарі казали, що у Тимошенко немає проблем зі здоров'ям, в той час як німецькі лікарі виявили серйозні проблеми з хребтом і рекомендували негайну госпіталізацію. Уряд спробував сказати судові, що висновки лікарів були однакові, і це виглядало не дуже серйозно", - вважає захисник. 

"Суд запитав в уряду, чи є в Україні ще хоча б один прецедент, щоб особу брали під варту через демонстрацію неповаги до суду. Відповідь уряду була абсолютно правильна: немає таких випадків, бо не передбачено законом брати під варту за це особу", - додала Валентина Теличенко. 

Захисник також уточнила, що сторони процесу будуть пізніше поінформовані про рішення Європейського суду з прав людини. "Зазвичай на це (рішення) йде певний час. Пару місяців, місяць чи два", - зазначила вона. 

Як відомо, сьогодні у Страсбурзі (Франція) відбулися публічні слухання справи "Тимошенко проти України". Інтереси Юлії Тимошенко у суді захищали Валентина Теличенко та Сергій Власенко. 

Під час публічних слухань Сергій Власенко заявив, що Європейський суд з прав людини є єдиною надією Юлії Тимошенко на справедливість. "Я прошу суд прийняти до уваги, що режим Януковича намагається кинути Юлію Тимошенко до в'язниці на все життя, щоб позбутися свого головного ворога", - заявив захисник, повідомляє byut.com.ua. 



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.