Американські юристи визначили, що арешт Юлії Тимошенко у серпні 2011 року був необґрунтований

uristy usa

 
Юристи американської компанії Skadden, Arps, Slate, Meagher&Flom, яку залучали до аналізу "газового" судового процесу над Юлією Тимошенко, дійшли висновку про необґрунтованість арешту українського екс-прем'єра у серпні 2011 року. 


"У звіті, підготовленому за дорученням уряду України командою американських юристів, робиться висновок про те, що під час минулорічного судового процесу над колишнім прем’єр-міністром Юлією Тимошенко за звинуваченнями у перевищенні службових повноважень було порушено її важливі права, і що вона була незаконно ув’язнена ще до засудження та винесення вироку", - повідомляє американське видання The New York Times.

Автори статті Девід Херценхорн і Девід Сенгер стверджують, що "юристи на чолі з колишнім радником Президента Обами у Білому Домі Грегорі Б. Крейгом дійшли висновку, що Тимошенко було відмовлено в присутності адвоката на вкрай важливих етапах судового процесу, а в інших випадках її адвокатам незаконно відмовляли у виклику необхідних свідків". "Такі висновки дозволяють припустити, що Тимошенко зможе досягнути успіху у своєму позові, який розглядається Європейським судом з прав людини", - пише видання. 

За інформацією The New York Times, "звіт компанії Skadden, Arps, Slate, Meagher&Flom датується вереснем 2012 року, але український уряд його притримував". 

У свою чергу видання Daily Telegraph уточнює, що уряд України замовив звіт у команди американських юристів у квітні, готуючись до захисту у Європейському суді з прав людини, в якому Юлія Тимошенко оскаржує свій суперечливий вирок, винесений у жовтні 2011 року про позбавлення її волі на сім років за перевищення службових повноважень під час перебування на посаді прем‘єр-міністра. 

"Аналітики вважають, що уряд сподівався за допомогою цього звіту знайти виправдання для вироку Тимошенко, але тепер високопосадовці будуть змушені боротися з новими закликами звільнити Юлію Тимошенко після того, як у звіті наголошується, що суд над нею був несправедливим", - пише видання. 

Автор статті Том Парфітт наголошує, що американські юристи гостро розкритикували ведення суддею процесу над Юлією Тимошенко. "Здатність Тимошенко захищатись у суді було підірвано до такого рівня, який вважався б неприйнятним згідно із західними стандартами належного судового процесу та верховенства права", - вважає видання. 

"Рішення суду не дозволяти підзахисній викликати певних свідків, чиї свідчення були важливими. Свідкам обвинувачення давали змогу свідчити тоді, коли у залі суду були відсутні захисники Юлії Тимошенко, що вважалось би порушенням належного процесу у західних судах. Їй не надали досить часу для підготовки… Західні суди розкритикували б відсутність обґрунтованого пояснення, чому арешт було застосовано", - повідомляє Daily Telegraph. 

Експерт, до якого видання звернулося по коментар, вважає, що такі процедурні порушення, "ймовірно, призвели б до скасування вердикту" на заході. Таким чином, навіть юристам, яких найняв уряд Януковича, довелося визнати висновки Данського Гельсінського комітету, який вважає, що процес над Юлією Тимошенко не відповідав основним положенням Європейської конвенції з прав людини, повідомляє tymoshenko.ua.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.