Свідку у справі Щербаня набридло «триндіти» в суді

marinkov tsarevich

 

Слідчий-суддя Печерського райсуду Києва Оксана Царевич сьогодні, 14 лютого, вранці продовжила допит свідка у справі про вбивство народного депутата Євгена Щербаня Ігоря Мар’їнкова.


Народних депутатів від опозиції в зал засідань міліція не пустила. У дворі суду влада встановила турнікети, представників ЗМІ пропускали в будівлю суду за посвідченнями.

Між тим, частина журналістів не змогла потрапити в зал через великий ажіотаж.

Свідок влади не знав людей, про яких розповідав у суді

Так званий свідок у справі Щербаня Ігор Мар’їнков не був особисто знайомий з Юлією Тимошенко.

Про це він заявив під час допиту у судовому засіданні в рамках слідчих дій, відповідаючи на запитання захисника Юлії Тимошенко Сергія Власенка.

Зокрема, відповідаючи на запитання, "чи був свідок особисто знайомий", він заявив, що "не був, оскільки в нього не було такої необхідності".

На запитання захисника, "чи був свідок знайомий з Лазаренком", він заявив, що "не знав його особисто".

Коли захисник Юлії Тимошенко запитав, "чи був він знайомий з Кириченком", свідок заявив, що "кілька разів він вітався за руку, але не був представлений особисто".

На уточнююче запитання Сергія Власенка, "чи був Мар’їнков особисто присутнім під час "зустрічі" Мільченка-Кушніра-Тимошенко, про яку він розповідав, свідок відповів, що "бачив, як вони "мило спілкувалися", але не був присутнім на цій зустрічі".

Коли Сергій Власенко запитав у свідка про долю людей, які фігурують у справі – Мільченка, Кушніра і Рябіна, - то свідок не зміг одразу надати чіткі відповіді на ці запитання.

На що захисник Сергій Власенко зазначив: "Я хочу нагадати, що вони покійники (небіжчики) вже більше 10 років".

Суддя оголосила перерву

У судовому засіданні з розгляду справи Щербаня було оголошено 30-хвилинну перерву.

Перед цим відбувався перехресний допит так званого свідка Ігоря Мар’їнкова.

Він помітно нервувався, відповідаючи на уточнюючі питання захисників Юлії Тимошенко.

marinkov

 

Зокрема, коли захисник Олександр Плахотнюк запитав щодо так званої «платіжки за вбивство», свідок на підвищених тонах заявив: «Я про це уже говорив, досить триндіти».

Захисник Сергій Власенко попросив занести в протокол судового засідання відмітку про невідповідну поведінку Мар’їнкова.

Свідок у справі Щербаня плутався у власних показах

Свідок Генпрокуратури у справі Щербаня Ігор Мар’їнков плутався у власних показах і не міг відповісти на уточнюючі питання захисту Юлії Тимошенко.

Зокрема, Мар’їнков не зміг назвати дату, коли він начебто бачив, як він стверджує, зустріч Юлії Тимошенко з Кушніром в готелі «Національний».

Захисник Сергій Власенко, звертаючись до свідка, сказав: «У свідченнях, які нам надали, фігурує формулювання «примерно весна-лето, примерно в обеденное время». Скажіть, будь ласка, яка це була пора року?».

На це свідок Мар’їнков відповів: «Якби ви сказали, чи було на мені пальто і шапка, то не було».

«Орієнтовно, мабуть, скоріше всього травень», - додав він.

Раніше на питання захисника Олександра Плахотнюка стосовно точної суми, яку начебто заплатили за вбивство Щербаня, свідок сказав «від 1,8 до 2 мільйонів», хоча раніше називав суму 3 мільйони.

Юлія Тимошенко вчергове вимагала доставити її до суду

Юлія Тимошенко наполягає на своїй особистій присутності під час досудового розслідування у справі Євгена Щербаня.

Про це на брифінгу заявив захисник Сергій Власенко, повідомивши, що отримав цю інформацію від іншого захисника Сергія Саса, який якраз перебував у Харкові.

«Юлія Володимирівна вдруге, або навіть втретє, подала заяву із вимогою доставити її завтра на судове засідання для участі у допиті свідків», - сказав Власенко.

«Ми слухаємо справу, коли людину обвинувачують у вбивстві, і відмовляти в участі у процесі тільки тому, що влада боїться навіть її вигляду – це є злочин», - сказав захисник.

«Юлія Володимирівна вимагає участі у всіх судових засіданнях. Вона розуміє, що тут немає справедливості і не може бути правосуддя, оскільки ви вчора бачили, що витворяли з правами захисту: нас позбавляли права заявити про відвід судді, нас позбавили права заявити клопотання, нас буквально позбавили можливості впливати на хід цієї справи», - наголосив Сергій Власенко.

Він зазначив, що захист обвинуваченої особи є важливим правом людини, і його не можна позбавляти.

Захист Юлії Тимошенко не знає, кого ще допитуватимуть у справі Щербаня

Захисту Юлії Тимошенко не відомі прізвища наступних свідків, яких допитуватимуть в рамках досудового слідства у справі Щербаня.

Про це заявив захисник Сергій Власенко після сьогоднішнього судового засідання.

За його словами, захист лідера опозиції ознайомився лише з 6-ма томами кримінальної справи з 52, після чого прокуратура перестала надавати матеріали кримінальної справи.

«Всю інформацію ми отримуємо, умовно кажучи, як інформацію оперативного характеру зі слів третіх осіб», - сказав Власенко.

Він також скептично оцінив покази першого допитаного свідка Ігоря Мар’їнкова, заявивши, що «цього свідка просто показали пресі напередодні саміту Україна-ЄС, який відбудеться за 10 днів».

«Ви знаєте позицію європейських політиків щодо політичних в’язнів, і Януковичу був потрібен цей свідок, щоб показати: дивіться, мовляв, Тимошенко винна», - сказав Сергій Власенко.

Адвокат Сергій Власенко не вірить, що свідок влади бачив "вживу" Юлію Тимошенко

Чергові проколи у показах начебто свідка Мар’єнкова: Louis Vuitton у 1996 році одяг ще не випускав, а Юлія Тимошенко віддавала перевагу діловому одягу темної гами.

Про це пише Інтернет-видання "Українська правда" з посиланням на пояснення захисника Юлії Тимошенко Сергія Власенка, який розповів журналістам, чому під час допиту свідка у справі Щербаня Ігоря Мар’їнкова багато уваги було приділено деталям вбрання Юлії Тимошенко.

Сергій Власенко сумнівається у тому, що "свідок" Ігор Мар`їнков коли-небудь бачив вживу Юлію Тимошенко, оскільки перша лінія одягу Louis Vuitton була випущена у 1998 році. Відповідно у 1996 році Юлія Тимошенко не могла носити одяг цього бренду.

Видання пише, що "Мар`їнков, описуючи вигляд Тимошенко при їхній зустрічі, сказав, що вона була одягнута у костюм Louis Vuitton, мала сумку Gucci та пахла ароматом Chanel" і приводить слова Сергія Власенка про те, що "перша лінія Louis Vuitton вийшла лише в 1998 році, і Тимошенко не могла її носити у 1996 році".

"Українська правда" також посилається на слова одного з близьких соратників Тимошенко, який згадав, що в ті роки вона була прихильницею іншого бренду - Dolce&Gabbana.

"Крім того, присутні в залі журналістки висловили сумнів, що туфлі тих часів могли мати підбори висотою 15-18 сантиметрів", - йдеться у матеріалі.

«Батьківщина» закликала киян прийти підтримати Юлію Тимошенко

Прес-служба партії «Батьківщина» до киян звертається із закликом у п’ятницю, 15 лютого, о 9.30, прийти до Апеляційного суду міста Києва за адресою вул. Солом'янська, 2-А, підтримати лідера опозиції Юлію Тимошенко!

Режим фальшує справу у продажному суді із залученням так званих «свідків», найнятих владою, з однією метою – прибрати політичного опонента Януковича та розчистити шлях до пожиттєвого правління нинішньому псевдо-президенту.

Завтра влада прагне влаштувати показове судилище над лідером опозиції. Для цього Юлію Тимошенко збираються привезти до Києва.

Кияни! Приходьте у п’ятницю до Апеляційного суду міста Києва. Станемо разом проти беззаконня! Підтримаймо Юлію Тимошенко!, - йдеться у зверненні партії.

За матеріалами byut.com.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.