Скаргу Юлії Тимошенко до Євросуду доповнено фактами політичного тиску на її захист

zahist timoshenko

 
Захисник екс-прем’єр-міністра України Сергій Власенко заявив, що сьогодні до Європейського суду з прав людини відправлено документи для доповнення скарги Юлії Тимошенко, яка зараз розглядається у суді.


"Ми доповнили скаргу Юлії Тимошенко в частині здійснення політичного тиску не лише на неї, а ї на захист, на людей, які забезпечують комунікацію Юлії Тимошенко з зовнішнім світом, мається на увазі і Григорій Немиря, і Євгенія Тимошенко. Цей додаток до скарги сьогодні відправлено до Європейського суду з прав людини", - сказав Сергій Власенко.

Як відомо, Європейський суд з прав людини 28 серпня 2012 року провів публічні слухання справи "Тимошенко проти України", після яких продовжив свою роботу у закритому режимі.

Захист Юлії Тимошенко 10 серпня 2011 року звернувся до Європейського суду з прав людини зі скаргою на незаконність затримання екс-прем'єра. Захист вважає, що внаслідок дії та рішень українських судів та влади були порушені положення Європейської конвенції з прав людини. Зокрема, йдеться про ст. 3 (заборона на принижуюче гідність поводження або покарання), ст. 5 (право на свободу та особисту недоторканність), ст. 8 (право на приватне життя) та ст. 18 (обмеження використання обмежень щодо прав).

Пізніше скаргу було доповнено фактами стосовно побиття Юлії Тимошенко під час силової госпіталізації з Качанівської колонії до лікарні, про оголошення нею голодування на знак протесту проти жорстокого поводження, а також щодо встановлення постійного відеоспостереження у колонії та лікарні.

Інтереси Юлії Тимошенко у Європейському суді захищають адвокати Сергій Власенко та Валентина Теличенко.

Європейський суд з прав людини 14 грудня 2011 року ухвалив рішення про надання статусу пріоритетності скарги Юлії Тимошенко, повідомляє tymoshenko.ua.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.