ЄЕСУд у Харкові - влада вчергове затягує судовий процес проти Юлії Тимошенко

harkiv eesu

 
Захист екс-прем'єр-міністра України розцінює постійні перенесення судових засідань з розгляду сфальсифікованої проти Юлії Тимошенко справи щодо діяльності корпорації "Єдині енергетичні системи України" як навмисне затягування судового процесу.


"Все, що сьогодні відбувається, тобто перенесення засідань суду, свідчить, що все це вигідно прокуратурі, вигідно владі, і що вони зацікавлені в тому, щоб суду ніякого не було, бо звичайно ж, справу сфальшовано і ніякі докази сьогодні не будуть показувати, що Юлія Тимошенко у чомусь винна, тим більш, що є рішення Верховного суду у цій справі", - сказав захисник Андрій Кожем'якін.

У свою чергу Сергій Власенко нагадав, що затверджена Парламентською асамблеєю Ради Європи (ПАРЄ) доповідь "Відокремити політичну відповідальність від кримінальної" визначає справи колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко і колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка не лише фактами вибіркового правосуддя, але й такими, що не мають зовсім нічого спільного зі справедливим правосуддям.

Зокрема, за його словами, у доповіді зазначається, що "коли українська влада почала розуміти, що перше звинувачення - по "газовій справі" - може виявитися неспроможним на міжнародній арені, проти Юлії Тимошенко були розпочаті нові справи та відновлено старі".

"Ці звинувачення відносяться до шахрайства з податком на додану вартість, нібито скоєного ЄЕСУ з 1997 по 1999 рік. У той час Тимошенко вже не працювала у цій компанії. Цей факт навіть не заперечується стороною обвинувачення, позиція якої зводиться до твердження, що Тимошенко давала "усні вказівки" бухгалтерам ЄЕСУ, штовхаючи їх на вчинення такого шахрайства - але не запропонувавши жодних доказів цим твердженням. Відсутність доказів було насправді причиною для закриття того ж розслідування в 2005 році, який був у той час підтверджений українським Верховним судом після кількох років судових розглядів у судах нижчої інстанції. Відкриття цієї справи після восьми років, без будь-яких нових фактів, у відомому політичному контексті, скидається на зловживання, йдеться у доповіді. Це міжнародна оцінка того, що відбувається у Харкові", - підкреслив Сергій Власенко.

Як відомо, вчора Київський районний суд Харкова відмовився за відсутності Юлії Тимошенко розглядати її клопотання про закриття сфальсифікованої проти неї кримінальної справи щодо діяльності корпорації "Єдині енергетичні системи України". Головуючий у справі суддя Костянтин Садовський через відсутність Юлії Тимошенко на судовому засіданні переніс розгляд справи на 16 серпня на 15.00.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.