Захист Юлії Тимошенко вдруге подав заяву про перегляд вироку у «газовій справі»

povtor sud

 

Захист Юлії Тимошенко повторно подав через Вищий спеціалізований суд заяву до Верховного суду про перегляд так званої «газової справи» щодо екс-прем’єр-міністра Юлії Тимошенко. Про це сьогодні під час прес-конференції заявив керівник групи захисту лідера опозиції Сергій Власенко, повідомляє прес-служба «Батьківщини», передають «Конфлікти і закони».


«Ми сьогодні хочемо зробити подарунок Віктору Януковичу, ще одну можливість, ще один юридичний шлях розв’язання штучно створеної проблеми вибіркового правосуддя, політично-мотивованого правосуддя та штучно створеної ним справи Юлії Тимошенко», - сказав він.

«Ґрунтуючись на рішенні Комітету міністрів Ради Європи від 24 вересня 2013 р., захист сьогодні повторно подав до Верховного суду заяву про перегляд некоректного, незаконного вироку у газовій справі», - заявив керівник групи захисту екс-прем’єра.

Сергій Власенко підкреслив, що підставою для подання заяви також є рішення Європейського суду з прав людини у справі Юлії Тимошенко від 30 квітня 2013 року.

«Я хочу нагадати, що ЄСПЛ чітко встановив, що суддя Кірєєв діяв всупереч закону, - не згідно старого КПК, як нам розказували українські високопосадовці, - суддя Кірєєв діяв всупереч старому КПК, він приймав рішення свавільно і це за будь-яких обставин означає, що вирок був ухвалений свавільно і має бути скасований», - наголосив захисник.

«У Вищого спеціалізованого суду немає іншої можливості, крім як передати цю справу на розгляд Верховного суду, а у Верховного суду немає іншої правової можливості, крім як скасувати цей вирок. У подальшому він може передати її на розгляд до суду першої інстанції, але вирок має бути скасований», - резюмував Сергій Власенко.



Коментарі

  +1 #1 Пенсионер-Одессит 9 окт. 2013 г., 13:00:53
Молодцы. Теперь ПРоффесор пусть объясняет лидерам ЕС перед саммитом, что ему мешает решить вопрос в ПРАВОВОМ ПОЛЕ о освобождении Тимошенко. Все очень просто, улизнуть ему уже не будет возможности..

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За прошедшие сутки на линии фронта произошло 68 боевых столкновений, враг нанес 2 ракетных и 64 авиационных удара, 75 раз обстрелял из РСЗО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.