Французький оператор зв'язку Orange подає до суду на АНБ США за незаконне перехоплення даних

orange

 
Про це повідомило керівництво компанії. «Orange не причетна до цих дій, здыйсненим без її відома», - підкреслюється в заяві французької компанії. «Піратські дії з перехоплення даних неможливі безпосередньо через систему зв'язку Orange, і подібних вторгнень раніше відзначено не було», - зазначає оператор, вказуючи на те, що витік даних відбувався через кабель, власником якого компанія не була.


Згідно з відомостями, які оприлюднив Едвард Сноуден, АНБ здійснювало перехоплення інформації з світловолоконного кабелю Sea-Me-We 4, що забезпечує зв'язок між Європою, Азією і Океанією. Він проходить через Близький Схід і під'єднується до телекомунікаційної системі Франції в Марселі. Кабель використовується 16 компаніями зв'язку, серед яких фігурує і Orange.

Згідно з наявними даними, АНБ за допомогою введеного в цю систему зв'язку електронного вірусу з лютого 2013 року отримувало дані про дату кожної телефонної розмови, місця, з якого був зроблений і прийнятий дзвінок, прізвище абонента.

Orange нагадує в цьому зв'язку, що таємниця листування та переговорів може бути порушена « тільки за спеціальною вказівкою інстанцій, причому умови і причини таких дій чітко обумовлені у французьких законах і носять обмежений масштаб». Подібне уточнення зроблено компанією у зв'язку з низкою публікацій у місцевих ЗМІ, які стверджували, що керівництво Франції і деякі оператори зв'язку фактично пішли на співпрацю з АНБ і сприяли здійсненню її програми прослуховування, повідомляє ІТАР -ТАСС.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.