«Степи мрійників» Володимира Кличка

Володимир Кличко уособлюватиме українську експозицію на 53-ій Всесвітній виставці мистецьких досягнень у Венеції.  Саме йому доручили представляти спільний українсько-японський проект «Степи мрійників» («Steppes of Dreamers»).

Венеційське бієнале  - найцікавіша мистецька подія, яка відбувається раз на 2 роки. 

 Для України, що представлена одним з найпотужніших центрів сучасного мистецтва – PinchukArtCentre -  це унікальна можливість відкрити всьому світу   свою мистецьку силу.  Організатори українського павільйону до останнього дня зберігали інтригу свого задуму. І ось сюрприз  розкрито!

Уособленням  українського мистецтва став чемпіон Володимир Кличко! Адже  одна з ідей художників – це дослідження  соціальних ролей, які відомі люди відіграють у суспільстві. Для цього  чемпіон світу зі спорту, художник та колишній фешн-дизайнер помінялися місцями! Так з’явився незвичний мистецький дует - колишній фешн-дизайнер, а тепер епатажний художник Ілля Чічкан та нагасакієць Міхара Ясухіро, який навпаки починав як художник, а тепер перетворився на гуру японської моди. А їхнім  куратором став  – чемпіон світу з боксу.

«Боксерський двобій – це не лише спорт, але ще й  видовищний публічний перфоманс. Таким чином,  участь у «Степах мрійників» -  це певного роду трансформація моєї ролі у суспільному житті. Це трансформація  перфомансу з площини спорту до площини арту. Я дуже радий, що мені надано можливість зробити так, аби кожна людина в світі   відкрила Україну та її людей по-новому», - прокоментував Володимир Кличко.

Чи буде Володимир Кличко особисто представляти український проект? – ця інтрига розкрилась  всім глядачам в день відкриття. Тут теж не обійшлося без перфомансів, адже  Володимира представив його брат Віталій Кличко.  

«Дякуючи  PinchukArtCenter «СТЕПИ МРІЙНИКІВ» сьогодні тут, в мальовничій Венеції. Лише українці можуть так красиво та оригінально представити свою країну в одному з найромантичніших місць на землі.  Я дякую Віктору Пінчуку, а також куратору проекту – моєму  брату, за реалізацію найсміливішої мрії українців - підкорити  Європу.  Ми бажаємо українській експозиції перемоги у Венеції», - сказав на відкритті Віталій Кличко.  

 Цікава задумка художників, загадки та мистецькі  інтриги – все це українські «Степи мрійників».  Цьогорічний  павільйон PinchukArtCentre - це унікальна можливість для критиків та глядачів подивитись на Україну  очима відомих людей. 



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.