Представництву ЄС передані підписи з вимогою запровадити санкції до представників режиму Януковича

24.11.2011 – Сьогодні представники партії «Батьківщина» передали представнику Євросоюзу в Україні Жозе Мануелю Пінту Тейшейрі звернення українських громадян до країн Євросоюзу з проханням застосувати санкції проти українських чиновників, котрі зловживають владою і грубо порушують права і свободи громадян України, повідомляє прес-служба партії.
 
Звернення передали народний депутат України, голова київської міської організації «ВО «Батьківщина» Юрій Одарченко та голова чернівецької обласної організації «Батьківщини» Іван Мунтян.
 
За словами Одарченка, за останні дні було зібрано близько 100 тисяч підписів громадян з проханням до країн Євросоюзу застосувати санкції до тих чиновників, «які мають відношення і до конституційного перевороту в країні, і до тортур проти політичних опонентів».
 
«Підписи зібрані проти тих чиновників, які сьогодні застосовують політичні репресії в Україні, які сьогодні роблять все, щоб Україна не рухалась до Європи і які сьогодні нехтують законами України про євроінтеграційний процес», - наголосив він.
 
Юрій Одарченко повідомив, що у зверненні фігурує близько 40 чиновників діючої влади, «котрим, з точки зору громадськості, повинен бути обмежений в’їзд до Європи і обмежений рух їх фінансових ресурсів у країнах ЄС».
 
На його думку, такі дії проти конкретних осіб в Україні допоможуть політикам і чиновникам протверезіти та відчути, що вони не є безкарними.
 
«Якщо режим в Україні прикриває їх діяльність, то в цивілізованій Європі на це будуть дивитися як на злочин проти людей і проти власної країни», - наголосив він.
 
«Сподіваємось на те, що Європейський Союз сприйме пропозицію людей і буде застосовувати відповідні санкції так, як це робиться по відношенню до відповідних чиновників і політичних діячів Білорусі», - підкреслив Юрій Одарченко.
 
Під час зустрічі Одарченко також наголосив на тому, що в українських громадян викликає дуже велике занепокоєння стан здоров’я Юлії Тимошенко.
 
«Сьогодні влада застосовує тортури по відношенню до неї, не даючи можливість провести відповідний медичний огляд і не даючи їй змоги лікуватись відповідним чином», - підкреслив він.
 
Окрім того, Юрій Одарченко зазначив, що діюча влада фактично вбиває політичних опонентів - Юрія Луценка і Юлію Тимошенко.
 
«Саме тому українське суспільство вимушене звернутись до цивілізованих країн з проханням звернути увагу на це звернення і розпочати відповідні санкції проти окремих українських чиновників», - наголосив він.
 
Представнику Євросоюзу в Україні також були вручені підписи від мешканців чернівецької області. Як зазначив представник чернівецької області Іван Мунтян, окрім підписів громадян, під зверненням підписались депутати усіх рівнів. За його інформацією, понад 600 депутатів поставили свої підписи під зверненням до країн ЄС.
 
«У людей є велика надія, що Євросоюз допоможе Україні у цій надзвичайно складній ситуації, у якій опинилась наша країна через діючу владу», - зазначив Мунятн.
 
Представник Євросоюзу в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшейра подякував представникам політичної партії ВО «Батьківщина» і сказав, що обов’язково візьме до уваги занепокоєння українських громадян.
 
«Ви також знаєте про занепокоєння Євросоюзу про дотримання європейських цінностей в Україні і про стан здоров’я Юлії Тимошенко та інших лідерів опозиції», - наголосив Тейшейра.


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.