Вечір творчої пам’яті поета Ярослава Веприняка

ve1

 

Людське життя – коротке. Проте дехто навіть і цей короткий шлях проходить швидше, аніж потрібно. І все через свою жагу до життя, через бажання встигнути зробити більше, проявити свій талан і віддати його людству.


Таких людей не багато. І своє полум’я життєвої енергії вони спалюють, не проживши і половину віку, що відведено людині. Але за цей час встигають зробити значно більше для суспільства і людства, аніж дехто з тих, хто проживає повний людський вік.

Саме такою людиною був Ярослав Веприняк. Хлопець, для якого любов до української поезії стала важливішою за матеріальні статки та кар’єризм. Він жив українським словом, його чарівністю та милозвучністю. Він творив. Не для себе – для інших, придаючи власному життю значно мало уваги, бажаючи написати яскраву збірку віршів, які зрозуміє кожен, хто тішиться українським словом.

Йому вдалося створити такі шедеври. Його вірші нині лунають не лише з вуст знаних поетів та викладаються в школі. Вони лунають у піснях, що до болю схожі до народних, і так само, коли ти їх слухаєш, стискають твоє серце, достукуючись до найсокровеннішого.

ve10

 

Але самого поета з нами більше немає. Його життя обірвалось швидко і невчасно. Тоді, коли, здавалося б, все життя ще попереду і ще можна встигнути зробити щось велике. Так думає більшість з нас. Ми завжди відкладаємо на завтра справу, яка, як нам здається, привнесе у цей світ щось чудове, а то, напевне, його і змінить. Ярослав – не відкладав. Все своє коротке життя він творив, вкладаючи в українське слово всю душу, відчуваючи його серцем і … віддаючи його людству.

І хоча сьогодні Ярослава з нами немає, в наших душах і серцях живуть його вірші, які будуть актуальні завжди, оскільки вони – вічні, а те, що поет через них доносив, і сьогодні відбивається у кожному серці. І ніхто не заперечить, що:

«є кричущі речі,

Життя – колючий дріт;

Займенник порожнечі –

Вірш порятує світ»

І усі, хто цінить поезію Ярослава Веприняка, переконані, що саме вірш, його краса і сила слова і порятує цей світ.

Про це, про творчість молодого поета, чиє життя обірвалось у віці Христа, і йшлося на вечері пам’яті, присвяченому творчості Ярослава, організований Київською Національною спілкою письменників України.

ve9

 

Ті, хто завітав на цей захід, прийшли не лицемірити і говорити красиві і завчені фрази. У Київському будинку вчителя 26 березня зібрались саме ті, хто цінує поезію і вкотре хотів послухати вірші Ярослава і почути пісні на його слова. І дякувати Богу, що цього року шанувальників творчості Ярослава було значно більше, ніж рік тому. І ми переконані, що з кожним роком їх значно більшатиме і за декілька років бажаючих прийти на вечір пам’яті Ярослава Верпиняка не вмістить і Палац України.

ve2

ve3

ve4ve5

ve6

ve7

ve8

batko

Фото та відео матеріали здійснені редакцією онлайн журналу «Конфлікти і закони»



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.