Стан готовності до Євро-2012 не настільки задовільний, як це зазначає українська влада

gotovnist euro

 
29 травня в прес-центрі Української Інформаційної Служби відбулася прес-конференція за підсумками громадської перевірки українських міст-господарів чемпіонату Європи з футболу Євро-2012, яку проводили ГК «Євро-патруль» у партнерстві з народним контролем «Слово і діло» за сприяння ГО «Українська справа».


У прес-конференції взяли участь Микола Воробйов – координатор ГК «Євро-патруль», Пєшая Вікторія – керівник проекту «Слово і діло», журналіст Андрій Чеботарьов, В’ячеслав Коновалов – експерт ГК «Євро-патруль», Олександр Файнін – президент Всеукраїнської молодіжної туристичної асоціації.

Учасники заходу представили моніторинг стану готовності приймаючих міст до футбольного форуму за п’ятибальною шкалою за критеріями: міжміського і міського транспорту, розміщення, харчування, стадіонів, культурного дозвілля.

Як зазначив координатор ГК «Євро-патруль» Микола Воробйов, найкращий рівень готовності продемонстрували Київ і Донецьк – 4 і 3,85 балів відповідно, далі – Львів, і найгірший – Харків.

У кожного міста спостерігається ряд проблем. За словами В’ячеслава Коновалова, для Києва основною проблемою стане відсутність кільцевої дороги, внаслідок чого місто під час Євро-2012 зупиниться в одній суцільній пробці.

В Донецьку спостерігається перевантаженість бюджетних готелів, викликає питання аеропорт. Для Львова це – дороги і неготовність до прийому вболівальників 1,5 кілометрової зони довкола стадіону. В Харкові взагалі більшість ділянок є проблемними, особливо – ті ж самі дороги та стан міського транспорту.

Практично всюди спостерігається проблема з цінами закладів розміщення гостей. Крім того, за словами експертів, причинами не надто високої відвідуваності з боку вболівальників є недостатня кількість 2-х і 3-х зіркових готелів, відміна нічних потягів, політична нестабільність в країні.

На думку В.Коновалова, фанів також може відлякати стан дотримання прав людини, кримінальна ситуація в країні, активізація маргінальних люмпенізованих груп.

Також експерти наголосили на тому, що фінансування об’єктів інфраструктури було виконано в недостатньому обсязі, хоча віце-прем’єр Борис Колесников зазначає зворотнє. Тому, на думку громадських контролерів, стан готовності країни не відповідає тій дійсності, про яку заявляє офіційна влада.

Учасники прес-конференції обіцяли і надалі оприлюднювати дані свого моніторингу й пообіцяли спонукати владу говорити правдиву інформацію про стан речей.

В свою чергу, коментуючи захід, Голова ГО «Українська справа» Тарас Рондзістий зазначив, що УС підтримала ініціативу «Євро-патруля» та «Слова і діла», адже має за мету продемонструвати іноземним гостям, які приїдуть на чемпіонат, не «країну Януковича», яку бачить європейський люд у своїх ЗМІ, а Україну привітних, гостинних, щирих людей, що прагнуть змінити свою державу на краще і розвінчати стереотипи, які просочуються в європейських медіа від часу, коли в 2010 р. нинішні керманичі держави отримали владу, повідомляє прес-служба Української інформаційної служби.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.