В Україні створено Комітет захисту української мови

zahist moviВК «НАСТУП» повідомляє про створення Всеукраїнського комітету захисту української мови, першочерговим завданням якого є захист, популяризація та поширення використання української мови у буденному житті наших громадян. 


Основу комітету сформували триста відомих громадських та державних діячів, серед них є колишні політв’язні Микола Горбаль, Микола Кульчитський, Мирослав Маринович, Євген Сверстюк, Степан Хмара, письменники та видавці Юрій Андрухович, Юрій Винничук, Іван Драч, Богдан Жолдак, політики - Олесь Доній, В’ячеслав Кириленко, Андрій Павловський, Олександр Бригинець, журналісти, режисери, науковці, музиканти тощо.

Члени комітету відвідуватимуть різні міста України та проводитимуть лекції із популяризації використання української мови, розширюючи та утверджуючи тим самим україномовне середовище.

Комітет захисту нашої мови розпочинає наступ на російську мову, ми докладемо всіх зусиль, щоб українці, розмовляючи, надавали перевагу використанню саме української мови, як основної у своєму житті. Ми розпочинаємо масштабну акцію «Навчу друзів розмовляти українською!» та звертаємось до всіх небайдужих долучитись до нашої ініціативи. ВК «Наступ» долучається до акції та залучає до роботи громадських діячів, кандидатів наук, журналістів для того, щоб реалізувати благородну мету захистити нашу мову. Зокрема ВК «Наступ» долучає Руслана Секелу, Мокрій Петра, Олександрову Ольгу, Світлика Михайла, Тимчишина Михайла,  Павлечко Василя, Секелу Михайла, Коника Романа, Єрьоменко Захара, Романа Федчука, Журмана Сергія, Бурлаку Ігоря, Шарапову Наталію, Онишко Оксану, Олега Голтвянского, Дзямко Володимира, Ірму Крат, Соляра Руслана, Малініна Михайла.

На жаль, сьогодні Партія регіонів має більшість у Верховній Раді, тому може прийняти будь-який, вигідний для них закон, та без зусиль затвердити російську другою державною мовою в Україні. В такому випадку українська мова зазнає нищівного впливу та серйозно втратить свої позиції, оскільки російськомовне населення в Україні має значну чисельну перевагу.

Друге наше починання стосується так званого «зеленого туризму». Ми відкриваємо сезон запрошень українців з Півдня та Сходу відвідати Західну Україну для того, щоб краще пізнати красу та багатство української мови. Галицькі подвір’я радо приймуть всіх бажаючих відвідати Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, щоб краще вивчити українську мову.

Як заявив голова ВК «Наступ» Р. Секела: « Ми не можемо стояти осторонь, коли регіонали розпочали знищення української мови, бо наступними стануть втрата нашої державності та руйнування нації. Ми повинні боротися, використовуючи всі доступні нам методи, а Комітет захисту української мови – це лише перша стратегічна відповідь Партії регіонів на їхній задум ліквідувати українську державність. Боротьба лише розпочинається і в ній знайдеться місце для кожного патріота України», - повідомляє прес-служба ВК «НАСТУП».



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.