Партія Віталія Кличко буде захищати журналістів, на яких тисне влада

klichko img

 
Лідер партії «УДАР» Віталій Кличко від імені своєї політичної сили висловив обурення з приводу відкриття кримінальних справ проти представників незалежних ЗМІ – телеканалу ТВі та інтернет-видання «Лівий берег» та заявив, що «наші юристи готові надати необхідну правову допомогу цим ЗМІ, а також іншим медіа, які сьогодні потерпають від свавілля влади».


Порушені проти телеведучого Миколи Княжицького та інтернет-видання «Лівий берег» кримінальні справи політик вважає «неприхованими спробами тиску на непідконтрольні владі медіа напередодні парламентських виборів». Він також вважає, що ці справи матимуть серйозні наслідки для іміджу України, адже свобода медіа і незалежні ЗМІ є ключовою цінністю демократії. «Відвертий силовий тиск на незалежні медіа є черговим серйозним ударом по міжнародній репутації України. На жаль, це удар не лише по репутації чинної влади, яка за 3 тижні після Євро примудрилася знищити всі іміджеві досягнення чемпіонату. Це – удар по репутації цілої країни, яка у питанні свободи слова відкотилася щонайменше на 10 років назад», – заявив лідер «УДАРу».

Кличко вважає, що влада вишукує нові можливості для тиску на медіа. «У ситуації з інтернет-виданням «Лівий берег» ми вперше маємо такий прецедент, коли опубліковані в інтернеті фотографії використано у якості підстави для порушення кримінальної справи. Очевидно, що такі «креативні» підходи до розправи з медіа замовляються у високих кабінетах. Прикметно й те, що демонстративне переслідування відомого телеведучого і керівника критичного до влади медіа-ресурсу відбувається за два тижні до старту виборчої кампанії: аби інші незалежні ЗМІ закрили рота «самостійно». Силовики поспішають з податковими перевірками саме в редакції незалежних ЗМІ, адже після офіційного старту кампанії спроба закрити рота медіа ускладниться через мораторій на перевірку ЗМІ в передвиборчий період», – йдеться в заяві лідера «УДАРу».

В партії також констатують, що «ми є свідками цинічної і цілеспрямованої кампанії проти незалежних ЗМІ, по відношенню до яких влада демонструє силу й залякування. Якщо сьогодні вона дозволяє собі так поводитися із журналістами в столиці, можна лише уявити, що «готується» для регіональних медіа», – говорять в «УДАРі».


«Ми закликаємо припинити переслідування працівників медіа, закрити всі ці сфабриковані справи й дати журналістам можливість виконувати свої професійні обов’язки», – заявив Кличко. Він зауважив, що «УДАР» готовий надати необхідну юридичну підтримку не лише телеканалу ТВі та інтернет-виданню «Лівий берег», а й іншим журналістам, на яких сьогодні чиниться тиск влади і силових структур, повідомляє прес-служба партії «УДАР».



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.