Барвенківщина: так вугільний кар'єр чи національний парк?

buriy ugol

 
Як ми повідомляли 12 червня, в Барвенківському районі Харківської області, поблизу села Нова Дмитрівка, готувалося видобування бурого вугілля.

З позиції екологічних чинників цей проект є дуже сумнівним. "Таку цінну в природному та естетичному плані місцевість потрібно використовувати для потреб тваринництва та туризму, а не знищувати видобутком корисних копалин. – зазначив тоді заступник голови Національного екологічного центру України Олексій Василюк. – Перспективним розвитком вказаної частини Харківської області може стати створення тут степового національного природного парку".

З огляду на це Національний екоцентр звернувся до Харківської облради та Міністра екоресурсів з проханням не погоджувати в Барвенківському районі видобування вугілля, а навпаки - створити в околицях Нової Дмитрівки об’єкт природно-заповідного фонду. Харківська обласна рада це звернення проігнорувала, прийнявши 21 червня Рішення "Про розгляд клопотання Державної служби геології та надр України щодо продажу на аукціоні спеціального дозволу на користування надрами", - чим і поклала початок видобуванню в Барвенківському районі бурого вугілля.

Мінприроди ж зайняло іншу позицію. Як повідомив заступник Міністра екоресурсів І. Вільман, "Мінприроди підтримує позицію НЕЦУ щодо необхідності збереження цінних степових комплексів поблизу с. Нова Дмитрівка. Зважаючи на це, міністерство доручило Державній службі геології та надр України за можливості врахувати ваші пропозиції при прийнятті рішення, а також направило вашого листа на розгляд та підготовку інформації щодо можливих ділянок для заповідання Державному управлінню охорони навколишнього природного середовища в Харківській області".

Лишається додати, що як суміщатимуться погляди на майбутнє Барвенківщини Мінприроди та облради - збереження українських степів і розвиток туризму чи гірничі розробки - є великим питанням, повідомляє прес-служба НЕЦУ.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.