Бориспільський формат: відстійник замість заказника

smitta

 
Влада Бориспільського району планує перетворити найціннішу природну територію району на відстійник і обласне сміттєзвалище. 776 жителів села Головурів виступили проти знищення природи.


«Нам стало відомо, що на Комісії Бориспільського міськвиконкому та Бориспільської РДА розглядають проект будівництва водовідведення зворотніх стічних вод м. Бориспіль, а саме план скидати їх в урочище «Карань-Глуховщина», яке є унікальним природним куточком, а також знаходиться на дуже близькій відстані від нашого населеного пункту» - йдеться у зверненні жителів Головурова до Мінприроди України та контролюючих органів.

Також між селами Головурів і Вороньків, в урочищі «Бойків яр», розміщене місцеве сміттєзвалище. Районна влада організувала завезення до звалища відходів з усього району. Серед варіантів розвитку подій – створення тут обласного звалища твердих побутових відходів.

Селяни переконані, що наміри керівництва району загрожують здоров’ю всіх жителів Головурова і, передусім, дітей. Тому висловили категоричний протест проти намірів районної влади. Звернення під листом протесту підписали 776 жителів села.

- Землі Головурівської сільської ради - це найцінніша природна територія в районі, – розказує заступник голови Національного екологічного центру України Олексій Василюк. – Якщо наміри Бориспільського району здійсняться, ця надзвичайно цінна природна територія буде втрачена назавжди, а життя селян надалі стане нестерпним.

Нещодавно науковці НАН України запропонували створити в околицях Головурова три заказники «Болота Карань та Глуховщина», «Болота Шапчине та Кругле», а також «Луки над р. Павлівка».

Сільська рада і жителі села підтримали ідею заповідання цінних боліт і лісів. Проте інтригою лишається - чи буде надана така ж згода керівництвом району, повідомляє прес-служба МВ НЕЦУ.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.