Хочеш бути депутатом – розкажи, що думаєш про малі ГЕС?

mala ges

 

Екологічні організації звернулись до кандидатів у депутати від гірських округів з пропозицією оприлюднити своє ставлення до проблеми будівництва малих гідроектростанцій на річках Карпатського регіону. Звернення оприлюднено на веб-сайті громадської кампанії проти малих ГЕС у Карпатах та надіслано більшості кандидатів поштою, а тим кандидатам які спілкуються з виборцями за допомогою інтернету – електронною поштою або через соціальні мережі.

Звернення від екологів отримають 134 кандидати у народні депутати в 12 округах (5 - Закарпатський, 4 - Івано-Франківський, 2 - Львівський, 1 - Чернівецький).


- Десятки людей змагаються за депутатські крісла у Верховній Раді і розраховують на те, що жителі Карпатського регіону віддадуть свої голоси саме за них. Сьогодні, коли однією із найбільш скандальних проблем регіону є загроза його забудови малими ГЕС, – розказує активіст дружини охорони природи «Зелене Майбутнє» Петро Тєстов. – Поки нам не відомий жоден кандидат у народні депутати, який би заявляв про намір боротися із малими ГЕС.

- Більшість жителів гірських сіл виступають проти будівництва ГЕС. Всі села Івано-Франківщини (села Красник, Довгополе, Бистрець, Шибене і Зелене), де проводились громадські слухання з цього питання, проголосували одноголосно проти ГЕС, – додає заступник голови Національного екологічного центру України Олексій Василюк. – На нашу думку, всі кандидати повинні визначитись із своїм ставленням до цієї проблеми, а виборці повинні врахувати цей момент при голосуванні у жовтні.

В кінці вересня екологи планують оприлюднити перелік кандидатів у депутати Верховної ради України по всіх округах областей Карпатського регіону, які зроблять заяви на підтримку громадського руху проти будівництва малих ГЕС на гірських річках Карпат і, тим більше, тих, хто зробить реальні кроки в боротьбі проти будівництва малих ГЕС, повідомляє прес-служба НЕЦУ.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.