Природоохоронці поскаржилися Януковичу на його Адміністрацію

adp

 
Адміністрація Президента України саботує виконання Президентом України його функцій по розширенню об’єктів та територій природно-заповідного фонду України. 


Про це йдеться у зверненні, яке сьогодні надіслали Віктору Януковичу активісти природоохоронних організацій, що звинувачують його адміністрацію у бездіяльності.

Природоохоронці наголошують, що лише Президент України має повноваження створювати своїми Указами нові природно-заповідні території загальнодержавного значення.

«Протягом останніх трьох років були підготовлені Укази Президента про створення 11 заказників та 5 пам‘яток природи загальнодержавного значення, – говорить заступник голови Національного екологічного центру України Олексій Василюк, – Ці Укази погоджено із центральними органами виконавчої влади та організаціями, схвалено на засіданнях Уряду та подано на розгляд Адміністрації Президента України. Проте на стіл Президента вони так і не потрапили».

Серед не переданих проектів Укази про заповідання цінних територій в Луганській та Тернопільській областях, де пропонується оголосити заказники "Волощина" та пам'ятки природи "Балка Крейдяний яр", "Печера Опільська", розширити 3 парки-пам'ятки садово-паркового мистецтва («Про території та об'єкти природно-заповідного фонду загальнодержавного значення», схвалено на засіданні Уряду 02.09.2010) та надати статусу заказників таким цінним землям, як "Урочище Терське", "Добрянські гори", "Ельба", "Балка Ковильна" та "Товтровий степ" («Про оголошення природних територій заказниками загальнодержавного значення», схвалено на засіданні Уряду 13.04.2011). Також Президенту не дали можливість розглянути проект про створення пам’яток природи в Луганській та Івано-Франківській областях та оголошення заказників “Дельфінієвий схил”, “Єлізаветівський степ”, “Сафоново”, “Калинове-Довге”, “Церковний ліс”.

«Не виключено, що в Адміністрації Президента працюють люди, які принципово саботують створення заповідних територій, бо самі є мисливцями або власниками незаконних будинків на заповідних землях, – продовжує Олексій. – Інакше пояснити, чому вони так довго не дають на підпис Президенту такі важливі для охорони природи укази, я не можу».

У своєму зверненні екологи просять Януковича доручити главі Адміністрації Президента України перестати приховувати зазначені проекти указів Президента України та подати їх на підпис, повідомляє прес-служба НЕЦУ.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.