Олена Білозерська: Європі до відродження нашої нації і держави немає ніякого діла

olena bilozerska

 
Як не дивно, але Україна, можливо, єдина країна у світі, де любов до нації, до своєї Батьківщини, до свого коріння сприймається як нетерпіння до інших національностей. Росіяни, які в Україні провадять подібну політику, самі за Росію готові хоч до пекла. Але це тоді, коли питання стосується Росії. В цьому випадку російський шовінізм навіть не вкладається у логіку. Проте, коли в Україні є люди, які люблять свою націю і пишаються тим, що вони – українці, то ті самі засланці з Росії, які вважають Україну малоросїєю, піднімають ґвалт, звинувачуючи тих, хто пишається своєю нацією, у тому, що вони розповсюджують правопопулістичні ідеї.


Дивно було б почути від пані Меркель, що німці повинні забути власну мову лише через те, що до Німеччини в’їхало багато росіян, а тому німці повинні перестати любити свою націю і пишатись нею. Проте саме німецьке Deutsche Welle, піддавшись на провокації російських шовіністів і українофобів, позбавило Олену Білозерську нагороди у номінації «Кращий блог українською». Чому? Бо в Україні не існує української влади! В українському парламенті більшість – співробітники ФСБ, що захищають інтереси своєї країни – Росії. А так, як Росія ще й досі не позбавилась бажання мати Україну за свою колонію, то вони роблять все від себе залежне, щоб саме Росія мала вплив в Україні.

І влада – потурає усілякому непотребу, який, роздмухуючи з мухи слона, робить все, аби свідомі українці відчували себе людьми другого сорту. Проте – не вийде. І відповіді, які дала Олена Білозерська на питання «Конфліктів і законів», це ще раз засвідчують.

- Олено, як ти поставилась до новини, що у тебе відібрали нагороду, яку ти, з погляду більшості українців, отримала чесно?

- Перш за все, ніякої нагороди у мене не відбирали, тому що нагорода для переможців у національних номінаціях не передбачалася. Згідно умов конкурсу, нагорода є лише для переможців у міжнародних номінаціях. Проте, скажу, що справді сталося: Україну і українську мову було викинуто з цьогорічного конкурсу. У фінал вийшло 10 сайтів і блогів. За них більше місяця голосували люди. Дехто голосував щодня - це офіційно дозволяли правила конкурсу. А думкою і зусиллями цих людей просто знехтували.

Ось ці дві обставини є прикрими. Також сильно постраждала репутація Deutsche Welle. А щодо мене особисто - так я вже кілька днів неприховано тішуся безкоштовною рекламою, яку мені, моїй праці і моїм поглядам зробили українофоби. Відвідуваність мого ресурсу зросла у рази, з’явилася колосальна кількість нових читачів.

- Як ти вважаєш, чому німці повелись на провокації російських українофобів?

- Вони не повелися. На них довго тиснули, і скільки могли, вони не піддавалися. Але, врешті-решт, не встояли.

- Олено, як тобі здається, європейці і, зокрема, німці, не розуміють, що в Україні працює розгалужена мережа російських засланців, які свідомо до всього, що націлене на розвиток української нації і патріотизму, ставляться як до виявлення нелюбові до інших народів?

- Ті європейці, які цікавляться ситуацією в Україні, мабуть, це знають. Але вони у меншості. Більшість же просто боїться - на нижчому рівні звинувачень у симпатіях до "нацистів", на вищому - проблем з постачанням газу.

Позиція європейських політиків стосовно України видається мені такою: з одного боку, вони готові пожертвувати Україною за зайвий кубометр газу, з іншого - не хочуть розширення Росії і наближення її до їхніх кордонів. Тільки про це і думають. Вся європейська політика стосовно України - змагання цих двох тенденцій.

- Як ти вважаєш, у який спосіб можна змусити усіх російських засланців заткнути рота? Можливо, пошлешся на приклад Литви, Латвії або Естонії?

- Перш за все, в Україні повинна бути сильна українська влада, яка наведе порядок і підніме економіку. Тоді нас будуть поважати в світі і до запроданців ніхто не прислухатиметься. А повністю Кремль і кремлівські засланці стануть безпечними після того, як Європа, і Україна зокрема, зможуть обходитися без російських енергоносіїв.

- Олено, на твою думку, чому російські провокатори дуже часто досягають своєї мети проти України?

- Тому що за ними Росія з її величезними поки що ресурсами. Навіть якщо публічно вони декларують, що не люблять Кремль, Путіна, Януковича - треба дивитися не на те, що вони кажуть, а на те, кому вигідні їхні дії.

- Чи можливо було б переконати європейців у тому, що в Україні для відродження нації якраз і потрібно розвивати націоналізм і що він суттєво відрізняється від нацизму, як це подають російські служаки?

- Європі до відродження нашої нації і держави немає ніякого діла. Всі ці питання ми повинні вирішувати самі. А для Європи це взагалі не ідеологічне питання, а політичне та економічне. Їй потрібне безперебійне постачання російського газу - до того часу, поки у неї не буде альтернативних джерел постачання енергоносіїв. А коли вони з’являться, ще й якщо Україна, дасть Бог, до того часу стане сильною державою - будемо ми з Європою найкращі друзі, і ніхто нас не буде повчати, які наші партії хороші, а які погані, хто для нас герой, а хто зрадник тощо.

З повагою,
Олена Білозерська,
ІА "Поряд з вами"



Коментарі

  +7 #1 Кассандра 17 мая 2013 г., 19:05:53
Браво Елена! обома руками, оьома ногами підтримаю твій погляд на ці речі. Мене втішає тільки одне: виросло в Україні вже целе поколіня, яке вже національну самосвідомясть. Які не втавять знак рівняння між поняттям "націоналізм" тобто "національна самосвідомість" а поняттям "Нацизм", як роблять ПеРдуни з розвалин совковості.

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Эта ночь тоже прошла для нас неспокойно. Враг продолжает беспокоить воздушное пространство Украины ракетно-«шахедными» атаками

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.