Голова НМПУ запропонував на конгресі МФЖ відкрити в Києві Міжнародну школу журналістського розвитку

lukanov vistup

 
Створити у Києві Міжнародний інститут або школу професійного журналістського розвитку і розвитку журналістських організацій запропонував під час свого виступу на 28-му Конгресі Міжнародної федерації журналістів Юрій Луканов, голова Незалежної медіа-профспілки України. Про це «Конфліктам і законам» повідомили у пре-службі Незалежної медіа-профспілки України (НМПУ).


«Це могло б консолідувати журналістів у всіх країнах пострадянського простору, - сказав Юрій Луканов під час свого виступу, - Я сподіваюся, що ця ідея може бути підтримана журналістами в усіх посткомуністичних країнах, що перебували під радянським контролем після Другої світової війні і досі пам’ятають, як придушувалися свободи. Я пропоную моїм колегам розглянути цю ідею. Упевнений, що її реалізація буде корисною для всіх нас».

Доповідач розповів, що українські журналісти на пострадянському просторі демонструють стійкість і послідовність у відстоюванні своїх прав. Підкреслив, що тільки наполегливість журналістів і вдови убитого Георгія Гонгадзе, яка також є журналістом, примусила владу не припиняти розслідування і, як результат, вбивці і організатор злочину відбувають тюремний термін.

Юрій Луканов нагадав, що помаранчевій революції передувала журналістська революція. Масові протести журналістів змусили владу відмовитися від цензури. Він також розповів про перемогу торік, коли солідарні протести журналістів примусили владу відкликати з парламенту «закон про наклеп».

Голова НМПУ згадав також недавні протести журналістів після побиття двох журналістів у центрі Києва. Розповів, що тоді медіа-профспілка і спілка журналістів закликали протестувати біля Міністерства внутрішніх справ. На думку Луканова, ці протести змусили порушити кримінальне провадження проти «братків», які били, і покарати міліціонерів, які не втручалися. Доповідач підкреслив, що журналістські організації будуть домагатися кримінального покарання для міліціонерів, які не втрутилися.

Голова НМПУ переконаний, що дух спротиву українських журналістів має глибоке історичне коріння. Він згадав українських дисидентів, які у радянських таборах писали хроніки опору і передавали свої тексти на Захід – таким чином світ дізнавався про те, що реально відбувалося за залізною завісою.

У конгресі МФЖ також бере участь делегація Національної спілки журналістів України на чолі з головою НСЖУ Олегом Наливайком.
 

lukanov vistup2



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.