Громадські активісти винайшли «ноу-хау» для відкликання чиновників

kurus

 

Конституція України – це документ, який хоч якимось чином утримує правила гри в українському політикумі. Про це у прямому ефірі програми «Час-Тайм» української служби Голосу Америки заявив координатор громадської кампанії «За відповідальну владу» Ігор Курус, повідомили «Конфліктам і законам» у прес-службі громадської кампанії «За відповідальну владу».


В Україні політичні сили довели нездатність формувати ефективну владу. Якщо глянути на процес призначення на посади чиновників і суддів глибше, то ми побачимо, що органи влади в Україні формуються не кваліфікованими спеціалістами, а родичами, друзями та партійцями. Для тих, хто формує владу в Україні, на сьогодні важлива не кваліфікація кандидата на посаду, а вірність начальникові чи партійному лідеру.

«Законопроект «Про владу в Україні», над яким ми зараз працюємо, дає реальні можливості громадянам відкликати з посад нечесних чиновників, суддів, начальників міліції, місцевих прокурорів та брехливих депутатів і мерів. Найголовніше, це не потребує жодних змін до Конституції України, що є своєрідним «ноу-хау» для українського законодавства», - зазначив координатор громадської кампанії «За відповідальну владу» Ігор Курус.

Даний законопроект передбачає запровадження інститутів відкликання виборних осіб та вотуму недовіри до призначуваних по вертикалі влади чиновників. За таких умов чиновник не буде виконувати відверто злочинні накази свого керівника, а виконуватиме закон, бо в іншому випадку його «звільнить» громада. Така ж доля чекатиме і політиків, які не виконуватимуть своїх передвиборчих обіцянок, і суддів, які не встановлюватимуть справедливість.

«Ми звернулися до громадських активістів, представників інститутів громадянського суспільства та усіх небайдужих громадян, щоб вони долучилися до нашої ініціативи і спільно ми змогли доопрацювати цей документ. Є гострі питання, які потребують дискусії. Зокрема, питання, якою має бути виборча система; через які інструменти відкликати депутатів, або висловлювати вотум недовіри; яких чиновників ми маємо відкликати та інші», - наголосив громадський діяч.

Ігор Курус також зазначив, що «спочатку ми маємо обговорити законопроект «Про владу в Україні» з громадою і знайти спільний консенсус. Після чого ми зможемо подати його на розгляд до українського парламенту».



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.