Уряд України вживає всіх заходів для забезпечення миру, стабільності і єдності української держави, - Арсеній Яценюк після РНБО

yatsenuk rnbo

 
«Військова інтервенція в Україну є неприйнятною, є порушенням всіх міжнародних договорів, міжнародних правил і зобов’язань в першу чергу Росії. Ми як Україна заявляємо - ми готові боронити свій суверенітет і переконані, що Росія не вдасться до військової інтервенції на території України, адже така військова інтервенція за таких обставин буде початком війни і закінченням будь-яких стосунків між Україною і Росією», - заявив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк на брифінгу в парламенті по завершенні екстреного засідання РНБО в суботу, 1 березня, повідомляють «Конфлікти і закони» з посиланням на прес-службу партії «Батьківщина».


«Уряд України вживає всіх заходів для забезпечення миру, стабільності і єдності української держави. Ми готові здійснити матеріально-технічне і фінансове забезпечення для підтримки збройних сил України і для забезпечення обороноздатності України», - підкреслив він.

Прем’єр-міністр повідомив, що провів низку переговорів із європейськими та американськими партнерами, а також провів розмову з прем’єр-міністром Російської Федерації Дмитром Медвєдєвим: «Російська сторона запевнила, що рішення про введення військ на територію України не приймалось, а прийнято тільки рішення про таку вірогідну можливість».

Як повідомив Арсеній Яценюк, зі свого боку він зазначив, що «жодних підстав навіть для розгляду і прийняття такого рішення в Україні не існує»: «Ми зберігаємо в Україні мир і стабільність. Ні агресори, ні провокатори не мають права втручатись у внутрішні справи України. Ні юридичних, ні політичних, ні військових підстав для військової агресії з боку Росії не існує».

«Що стосується території Автономної Республіки Крим, яка є і буде невід’ємною частиною української держави, ми захищаємо на території України будь-кого, хто розмовляє українською чи російською, хто ходить до церкви Київського чи Московського патріархату, хто має те чи інше бачення історичних процесів в країні. Ми захищаємо кожного, хто має паспорт громадянина України», - наголосив він.

Як повідомив Арсеній Яценюк, він чітко зазначив російській стороні, «що ми будемо захищати також тих, хто є громадянами Російської Федерації»: «Будь-які приводи щодо військової інтервенції як підстава для захисту російських громадян є неможливими. Уряд України гарантує мир, стабільність і безпеку».

«Закликаємо російську сторону негайно повернути свої війська Чорноморського флоту в місця постійної дислокації, зменшити напругу. І ми через політичний діалог з нашими західними партнерами, з РФ і в першу чергу через політичний діалог всередині країни вирішимо всі складні питання», - підкреслив Арсеній Яценюк.

Арсеній Яценюк звернувся до українського народу, зокрема до тих, хто зараз проживає в АР Крим: «Давайте нікому не дамо розколоти нашу країну, нікому не дамо можливості через танки, зброю і солдатів іноземних держав вирішувати внутрішньополітичні питання, які ми повинні вирішувати самостійно».

«Усе, що сьогодні відбувається в Україні – це наша спільна відповідальність. Ми, як український народ, повинні об’єднатись, і ми об’єднані», - підкреслив Арсеній Яценюк.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.