Вартість зведення Меморіалу пам‘яті жертв голодоморів за висновками зросла майже у 5 разів

Як відомо, заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко навесні цього року звернувся до Рахункової палати України та ряду інших контролюючих органів щодо перевірки ефективності використання бюджетних коштів на будівництво Меморіалу пам‘яті жертв голодоморів в Україні «Свіча пам‘яті», відкриття якого відбулося 22 листопада 2008 року, а чотири місяці потому меморіал було закрито на добудову.

На цей запит Рахункова палата України за підписом Голови контролюючого органу В.К.Симоненка надіслала відповідь.

В ній, зокрема, йдеться про те, що «в результаті неналежної організації Київською міською державною адміністрацією виконання робіт зі спорудження Меморіалу за умови використання на цю мету у 2007-2008 роках 133,6 млн.грн. із державного бюджету (99,9% кошторисної вартості), Меморіальний комплекс до цього часу залишається недобудованим та не введеним в експлуатацію. Кошти у сумі 128,3 млн.грн. або 96% використані з порушенням чинного законодавства та неефективно». А також, що «через зволікання з початком робіт з проектування та будівництва Меморіалу, його вартість з попередньо визначеної Київською міськдержадміністрацією суми 27,5 млн.грн. зросла до 133,8 млн.грн., або майже у 5 разів».

На сьогоднішній день:

- демонтовані та не використовуються відеопроекційні системи і системи звукопідсилення, на придбання, монтаж та пусконаладку яких було витрачено бюджетних коштів у сумі 8,8 млн.грн.;

- демонтовані та не використовуються п‘єдестал та придбане обладнання (світильники і металевий дзвін) на суму 0,3 млн.грн.

Водночас, до цього часу жодним нормативно-правовим актом залишається неврегульованим питання підпорядкування І-ї черги Меморіалу після введення його в експлуатацію, не визначений майбутній власник відведеної для І-ї черги будівництва земельної ділянки площею 2,2 га, яка на час будівництва перебуває в постійному користуванні комунального підприємства «Дирекція реставраційно-відновлювальних робіт».

У висновку Рахункової палати також йдеться про потреби бюджетного фінансування зведення ІІ-ї черги Меморіального комплексу, а саме: у цінах 2008 року необхідна сума на будівництво ІІ-ї черги комплексу складає 472, 9 млн.грн., а потреба у додатковій земельній ділянці для спорудження державного музею становить 3,8 га.

За повідомленням прес-служби ВР України

Наступна стаття »



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.