Андрій Парубій: 1 і 9 травня ми очікуємо новий етап дестабілізації російською стороною

brif parubiy

 
Сепаратисти та екстремісти можуть 1 і 9 травня спробувати дестабілізувати ситуацію в Україні. Про це під час брифінгу у Верховній Раді заявив Секретар РНБО України Андрій Парубій, повідомляють «Конфлікти і закони».


«За оперативними даними нашої розвідки, російські підрозділи, які перебувають на кордоні з Україною, проводять внутрішню ротацію, проводять демонстративні заходи, які мають на меті не тільки елементи військової операції, а й елементи залякування», – повідомив Андрій Парубій. Він додав, що часто такі операції з точки зору військової тактики не мають жодного сенсу, але мають на меті продемонструвати свою присутність і провокувати українських прикордонників і збройні сили, які перебувають в прикордонних районах, на більш активні дії.

«Тому інформація про зменшення або збільшення кількості військ Російською Федерацією швидше лежить в площині ротації підрозділів, а не відведення підрозділів взагалі», – підкреслив Андрій Парубій.

Підтвердженням цього, на думку Секретаря РНБО, є інформація про те, що на відстані 45-50 кілометрів від українсько-російського кордону російською стороною будуються медичні пункти, військові містечка, які можуть свідчити про більш довготривалі плани перебування підрозділів і військ Російської Федерації на кордоні з Україною.

«Можемо констатувати, що їхні війська продовжують перебувати в стані бойової готовності, проходять навчання на всіх полігонах, які знаходяться в безпосередній близькості з кордонами України», - заявив Андрій Парубій, додавши, що інформація, яку озвучує президент Росії щодо того, що частина військ відведена від кордонів з Україною, не відповідає дійсності.

Андрій Парубій також повідомив про те, що внутрішню українську ситуацію вдається стабілізовувати. За його словами, операція з дестабілізації ситуації у 8 областях України, яка проводилась російською стороною, на сьогодні знаходить все менше і менше підтримки в цих областях. «Їхній план, який мав на меті проголошення паралельних органів влади і звернення до керівництва Російської Федерації, на сьогодні є вичерпаним, і кількість учасників мітингів в тих областях кожного дня стає меншим», - підкреслив він.

Водночас, Секретар РНБО зазначив, що за оперативними даними, є інформація, що російська сторона буде змінювати тактику і в найближчий період проводитиме нові провокаційні дії на території південних і східних областей України.

Андрій Парубій повідомив також, що російська сторона планує нові заходи з дестабілізації ситуації в Україні. «Не змігши на рівні обласних рад досягти видимого успіху, активісти проросійських екстремістських груп зараз намагаються проводити роботу з міськими, районними, навіть селищними радами для того, щоб там приймалися рішення щодо необхідності проведення референдуму, приєднання південно-східних регіонів до Росії. Навіть на кінець квітня планується обрання, як паралельного органу влади, президента «Південно-східної республіки» під загальною концепцією, що південний схід хоче до Росії. І тому ми передбачаємо новий етап активної фази», – зазначив він.

«За нашими даними, активна фаза може мати своє найбільше вираження 1 і 9 травня. І власне 9 травня сепаратисти і екстремісти будуть використовувати як дату для дестабілізації ситуації в Україні», – підсумував Андрій Парубій.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.