Антитерористичний центр при СБ України інформує

ato  donetsk

 
У ніч на 2 травня в рамках антитерористичної операції було розпочато широкомасштабну операцію по блокуванню м. Слов’янськ. Зокрема, було здійснено одночасний штурм основних незаконних блокпостів озброєних бойовиків.


Силами АТО взято під контроль дев’ять блокпостів на околицях міста Слов’янськ. Поранений боєць внутрішніх військ. На даний час місто Слов’янськ заблоковане силами АТО.

В районі комбікормового заводу м. Слов’янськ здійснено вимушену посадку вертольоту ЗС України Мі-24, який ішов парою. Інший вертоліт збито. Один пілот загинув, один захоплений у полон. Бойовиками також було обстріляно вертоліт МНС, який прибув на місце з бригадою медиків для надання допомоги та евакуації. Поранений один з медиків.

Службою безпеки встановлено, що за вказівкою лідера озброєних сепаратистів вживаються заходи щодо збору цивільного населення для використання в якості «живого щита» як у межах міста, так і на блокпостах.

Військовий гелікоптер ЗС України в ході проведення антитерористичної операції під Слов’янськом був збитий декількома пусками ПЗРК (переносний зенітно-ракетний комплекс). Зазначене свідчить, що на території проведення АТО діють підготовлені, висококваліфіковані іноземні військові фахівці, а не місцеві мирні громадяни, які за свідченням російського керівництва мають зброю, придбану в мисливських магазинах.

Крім того, ураження гелікоптера, який знаходився на аеродромі у м. Краматорську, має ідентичні ознаки, оскільки його знищення за оцінками фахівців було здійснено з відстані понад 1,5 км ракетою з противотанкового ракетного комплексу.

В рамках антитерористичної операції станом на 12.00 силами АТО взято під контроль десять блокпостів на околицях міста Слов’янськ. Половина території міста перебуває під контролем підрозділів АТО.

Військові дії бойовиків характеризуються широким використанням військових снайперів, а також мобільних загонів, одягнутих у форму спецпідрозділу «Беркут», та мінуванням фугасними мінами.

Від місцевих жителів до штабу надходять звернення про допомогу та захист. Зокрема, люди повідомляють про провокацію, яку готують диверсанти - отруєння води у місцевому водогоні.

Конфлікти і закони: за матеріалами прес-центру СБ України



Коментарі

  +0 #1 Яков Лаут 2 мая 2014 г., 15:16:11
...Представникам спецслужби потрібно бути обережнішими з термінами, тому що їх слухають та читають не завжди грамотні люди, а часто такі, що сприймають все некритично. Так, вище: замість "за свідченням російського керівництва" слід було написати "за твердженням російського керівництва".
  +0 #2 Аx 2 мая 2014 г., 15:23:21
надходять звернення про допомогу та захист - так помогите людям, они же не о смерти просят...

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели десятичасовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.