На кого працює фейковий генерал Ярош?

vizitka yarosha

 

Нещодавно хітом соцмереж став сюжет російського телеканалу ОРТ з інфографікою, на якій лідер «Правого Сектора» Дмитро Ярош нібито набрав 37% голосів на виборах, випередивши Петра Порошенка. Телеведуча зазначила, що така картинка з'явилася на сайті ЦВК всього на пару хвилин, а враховуючи, що ніхто, крім співробітників ОРТ, її не бачив, українці вирішили – фейк. У той же час, джерела агентства «Укрінформ» в СБУ стояли на своєму, нібито дана інформація – не результат помилки або технологічного збою, але наслідок спланованої і підготовленої провокації проти України… Решта російських ЗМІ з радістю підхопили цю абсурдну новину,а я, в свою чергу, раптом відчув, як Росію накриває пелевінська реальність, тягуча така, наче щільний туман…


«В ефірі одна за одною вибухають моторошні новини про те, як прем’єр-міністр України штандартен-фюрер СС Бляхер-Береза видає постанову про вилучення у селян корів, молока та яєць у жінок Донбасу, розстрілу комуністів,катування москальських попів, та все у тому ж дусі… Перед очима сплила картина про те, як патріарх Всея Русі Кирило прокидається на палатях у Київській Лаврі, відчуваючи себе повноправним власником історичного маєтку, шкрябає затерплу ногу, викликає штатного писаря Яшку та диктує звітний месседж генералу до Кремля…»

Бррррррррррр. Оговтавшись від миттєвого марення, я вкотре усвідомив всю небезпеку надуманого та фейкового прокремлівського бренду для України, про який відкрито та наполегливо попереджають навіть російські опозиціонери і про який вперто продовжують мовчати українці.

Так, днями, депутат Держдуми РФ Ілля Пономарьов у своєму Фейсбуці висловив думку, що підконтрольні Кремлю ЗМІ придумали і «роздмухали» міф про «Правий сектор».

За його словами: «Сумно, що міф про «Правий сектор», який придуманий від початку до кінця і роздутий кремлівськими ЗМІ, є тією основою, на якій будується зовнішня політика РФ, через нього здійснюються рокові помилки і гинуть люди. Ми реагуємо на ті загрози, які самі собі придумали. «Правий сектор» не є ні бойовою одиницею, ні реальною політичною силою. В його складі числяться лише 150-200 чоловік на усю країну. Ярош плюс Тягнибок не змогли наздогнати на виборах навіть кандидата Рабиновича! При цьому в Україні є абсолютно реальні проблеми, на які потрібно впливати Росії, а ми боремося з вітряними млинами», - написав Понамарьов.

Але в Україні епідемія переселення віртуального фейку Яроша в реальність, не зважаючи на її абсолютну неадекватність, продовжує поширюватись в реальний світ. Візитні картки «Правого сектора» розповсюджуються по всій Україні, навіть там, де Ярош ніколи не був. Його візитні картки роздаються безпосередньо на вулицях, з однією метою – доказом «звірств» «Правого сектора» на Донбасі.

Новини про його переможні баталії в гарячих точках країни заповнюють соціальні мережі, продажні ЗМІ та подекуди навіть поважні ТВ канали.

Його відданий, висококваліфікований стратег в області онлайн-боїв штандартен - фюрер СС Бляхер–Береза, вмостившись на м’якому дивані у вітальні, цілодобово строчить запаморочливі історії про те, як купка секторян перемагає умовних ворогів на Сході країни, а довірливі користувачі соціальних мереж натхненно ставлять лайки та поширюють браваду спритного єврея.

В той же час, в реальному світі купка секторнутих недоумків збирається в Житомирі та обстрілює один одного, здіймаючи ґвалт серед міста. А СБУ, замість термінового покарання затриманих під час стрілянини озброєних секторян, веде переговори з їх фейковим лідером…

До речі, натхненний ростом віртуальної популярності, ще вчора громадянин Ізраїлю, Бляхер–Береза продовжує каламутити воду в Інтернеті, запускаючи туди чергові гнівні месседжі про необхідність термінового розпуску українського парламенту, тим самим готуючи підґрунтя для чергової секторянської перевиборчої кампанії.

Виникає єдине логічне запитання: чи мають диванний генерал Ярош та його опричник Бляхер-Береза моральне, етичне та бодай юридичне право, на фоні існуючої нестабільної ситуації в країні, влаштовувати фейкові кампанії, здригаючи не лише віртуальний, але й достатньо реалістичний світ, тим самим, наражаючи на небезпеку життя мільйонів українців? Та напрошується єдиний логічний висновок про те, що їхня безкарність та вседозволеність, що живиться з Кремля, грає на руку ще декому дуже впливовому в Україні!

Сергій ПУПОК, «Конфлікти і закони»



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.