Крім знищення терористів, АТО на Луганщині може вирішити проблему з копанками

nelegal kopanki

 
Площа незаконних кар’єрів для відкритого видобутку вугілля у Луганській області за роки президентства віктора януковича зросла втричі й сягнула 57 км кв. [1]. Масштабний промисел був донедавна орієнтований винятково на незаконний експорт у Росію.


Про це «Конфліктам і законам» повідомили у прес-службі Національного екологічного центру України (НЕЦУ).

Як повідомляють джерела НЕЦУ, вугілля нелегально постачали у Ростовську область РФ, уникаючи оподаткування. Таким чином, цей незаконний бізнес був більш прибутковим, ніж робота на шахтах.

«Враховуючи військову необхідність посилення державного кордону на південному сході, ми вважаємо, що важливим результатом антитерористичної операції може стати також припинення незаконного відкритого видобутку вугілля, оскільки вивозити його до Росії надалі буде неможливим», – зазначає заступник голови НЕЦУ Олексій Василюк.

За його словами, копанки зайняли площу, рівну 2/3 площі заповідних територій області. Вже зараз від цього промислу постраждали заказники «Білоріченський», «Перевальский» та «Іллірійський», що ставить під загрозу збереження найбільшої в Україні степової території – Донецького кряжу».

Наразі екологи готують детальний аналіз поширення вугільних кар’єрів на Луганщині та пропозиції новому керівництву держави щодо подолання проблеми. НЕЦУ зініціював підготовку матеріалів для створення національного природного парку, що має охопити залишки кам’янистих степів Донецького кряжу у шести районах Луганщини. В цій місцевості знайшли близько 10 000 місць поширення тварин і рослин, занесених до Червоної книги України, чимало з яких не зустрічаються в жодному іншому куточку планети.

[1] Для порівняння площа міста Алчевська складає 50 км кв. Результат експерти отримали на основі космічних знімків місцевості. У 2010 році площа кар'єрів становила 17 км кв.



Коментарі

  +0 #1 Iehbr 16 июн. 2014 г., 22:09:13
Перекрутили и сделали неправильный вывод.
Разрешить нужно, ведь всё равно будут копать, и пусть продают сами где хотят. И государству что-нибудь перепадёт. Нехрена не думают мозгами уроды доведшие страну до обнищания, любой бизнес делает страну богаче.

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.