Сили АТО продовжують утримувати зайняті позиції

udergivat pzitsii

 
Станом на 09.00 16 липня обстановка у районі проведення антитерористичної операції залишається напруженою. Найбільш складною та загостреною зберігається в містах Донецьк, Луганськ, Лисичанськ, Антрацит, Сєвєродонецьк та Краснодон, де бойовики готують опорні пункти у захоплених адмінбудівлях.


Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони України, передають «Конфлікти і закони».

На територіях, що звільнені від бойовиків , обстановка залишається складною, але, завдяки зусиллям відповідних державних органів та служб, відновлюється інфраструктура та налагоджується життєдіяльність населених пунктів.

Протягом доби бойовиками скоєно чотирнадцять обстрілів блокпостів та позицій підрозділів ЗС України.

15 липня терористами з реактивної системи залпового вогню БМ-21 «Град» обстріляні позиції підрозділів АТО та переправа поблизу населеного пункту Дмитрівка. Також опівночі з реактивної артилерії двічі було обстріляно аеропорт в Луганську, який контролюють сили АТО. О 15.00 та з 17.00 до 19.00 в районі населеного пункту Провалля (Луганська обл.) з реактивної системи залпового вогню БМ-21 «Град» були обстріляні позиції підрозділів АТО. О 15.25 здійснено мінометний обстріл позицій сил АТО в районі населеного пункту Валуйське.

Вночі продовжувався обстріл позицій сил АТО в районі населеного пункту Мариновка. Спочатку обстріл вівся з реактивної системи залпового вогню БМ-21 «Град», потім — з мінометів і 122-мм самохідних гаубиць 2С1 «Гвоздика». Вогонь вели з боку державного кордону з Російською Федерацією. Підрозділи АТО відкрили вогонь у відповідь.

Сили АТО продовжують утримувати зайняті позиції. Звільнені населені пункти залишаються під контролем військових. У звільнених від терористів містах та селах підрозділи Українського війська продовжують відновлювати інфраструктуру, надавати допомогу у налагоджені життєдіяльності громад, розміновують будівлі та шляхи.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Заява спікера Джонсона нарешті підкріплена його рішучістю винести на голосування 60 мільярдів доларів допомоги від США Україні

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.