Оперативна інформація Інформаційно-аналітичного центру РНБОУ за 25 серпня

operativno ato

 
Військові дії в зоні конфлікту

Сьогодні зранку було зафіксовано спробу російських військових під виглядом місцевих бойовиків організувати новий район збройного протистояння на півдні Донецької області. О 5:20 ранку в районі населених пунктів Щербак та Новоазовськ змішана колона бронетехніки у складі 10 танків, 2 БМП та 2 «Уралів» порушила державний кордон України. Прикордонники вступили в бій та викликали підкріплення. Просування основної частини ворожої техніки зупинено вогнем на рубежі Щербак - Маркине. Наразі траса Новоазовськ-Маріуполь перебуває під контролем сил АТО. З території Російської Федерації ведеться обстріл в напрямку Новоазовська.


На інших ділянках зони АТО українські військові вели позиційні бої та відбивали контратаки терористів у передмістях Луганська, Донецька та Іловайська.

Зокрема, в районах Іловайська, Харцизька, Оленівки знищено близько 250 російських найманців, 8 танків, 10 бойових броньованих машин, 3 установки «Град», 1 гаубицю. Найзапекліші зіткнення відбулись неподалік Оленівки під Донецьком, де було знищено 7 танків, 7 бойових броньованих машин, 1 систему «Град», 1 гаубицю.

Протягом доби сили АТО 39 разів вступали у вогневий контакт з терористами в районі населених пунктів Оленівка, Новосвітлівка, Чумаки, Дебальцеве, Нижня Кринка, Петрівське, Майорське, Вергунський Роз'їзд, Старобешеве, Дзеркальне, Луганськ, Макарове, Біле, Новогригорівка, Многопілля, Червона Поляна, Покровське, Тоненьке, Червоний Яр, Маломиколаївка, Мар'їнка, Георгіївка, Авдіївка, Станиця Луганська та аеропорту «Луганськ».

Сьогодні вночі з боку РФ здійснено 19 пострілів з артилерії по позиціях прикордонного підрозділу з району російського села Маноцький в бік Юганівки, що на Луганщині.

Учора відбулося бойове зіткнення прикордонного наряду «Красна Талівка» Луганського загону з озброєною групою терористів. Прикордонники помітили їх за допомогою переносного тепловізійного пристрою. Терористи рухалися з рюкзаками та зброєю з боку РФ. Бандити були вимушені відступити.

Також учора прикордонний наряд неподалік Амвросіївки виявив групу з 10 озброєних терористів, які перетнули кордон з Росії в напрямку українського села Шевченко. Прикордонники розпочали бій, під час якого бойовики зазнали втрат, решта повернулись на територію Росії.

Російська Федерація продовжує ведення повітряної розвідки з використанням безпілотних літальних апаратів. Вони були зафіксовані на ділянках відділів «Скадовськ» Херсонського загону та «Білолуцьк» Луганського загону.

Ситуація в населених пунктах зони конфлікту

З установок «Град» терористи обстріляли селище Комуна на Донеччині, поруч з яким нема підрозділів сил АТО. Багато мирних мешканців постраждало. У Кіровському Донецької області в результаті артилерійського обстрілу терористів в храм святого праведного Іоанна Кронштадтського потрапив снаряд, в результаті чого загинули три людини.

У Петровському Луганської області бойовики обстріляли з артилерії територію Хімічного об'єднання ім. Петровського. Виникла пожежа на складах, де зберігаються запаси амоніту, артилерійських боєприпасів та продуктів утилізації твердого ракетного палива, що може спричинити жертви серед мирного населення та забруднити навколишнє середовище.

На контрольованій території терористи залякують і грабують мирне населення. В Єнакієвому вони вивезли із магазину «Фокстрот» всю побутову техніку вартістю близько 4 млн. грн. На центральному ринку Горлівки бандформування терористів грабують місцевих підприємців. На вулицях Донецьку терористи зупиняють мирних мешканців, автотранспорт і перевіряють на наявність донецької прописки. В'їзд у місто тим, хто не зареєстрований в обласному центрі, заборонено. Бойовики не дозволяють також виїжджати мешканцям міста у напрямку Маріуполь - Запоріжжя, місцеве населення вимушене залишати місто ґрунтовими дорогами в обхід блокпостів терористів.

Органи СБУ спільно з добровольчим батальйоном «Айдар» в районі Олександрівська Луганської області знешкодили лісовий табір бойовиків. На території табору знайдено заміновані арсенали озброєння - РПГ, вогнемети «Шміль», боєприпаси тощо та близько 3 кг вибухівки типу пластид, які планувалося використати для організації теракту.

Протягом доби піротехнічні підрозділи Державної служби з надзвичайних ситуацій України виявили та вилучили 994 одиниці боєприпасів та вибухонебезпечних предметів. Усього з початку виконання робіт з 6 липня 2014 року сапери ДСНС у Донецькій та Луганській областях знищили 15 тис. 332 боєприпаси. Перевірено 774 адміністративні будівлі, обстежено 919 га територій і 37,5 га водойм.

Прес-центр РНБО України
 

karta ato



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

За прошедшие сутки боевая активность уменьшилась - на фронте произошло 54 боевых столкновения, враг нанес 8 ракетных и 85 авиационных ударов

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.