У Чорному морі завершилося українсько-американське навчання «Сі Бриз-2014»

navchannya sea

 
У північно-західній частині Чорного моря завершилося двостороннє навчання Військово-Морських Сил Збройних Сил України та Військово-Морських Сил США «Сі Бриз-2014», в якому брали участь представники флотів країн світу. Метою навчання, яке тривало з 8 по 10 вересня, було проведення міжнародної операції зі встановлення та забезпечення зони безпеки судноплавства у кризовому районі.


Про це повідомляє прес-служба Міноборони України, передають «Конфлікти і закони».

Сьогодні, 11 вересня, усі залучені до навчань українські кораблі, катери і судна — учасники маневрів повернулися до місць постійного базування.

Під час навчань «Сі бриз-2014» було відпрацьовано повний спектр завдань, які виконують надводні кораблі у відкритому морі. Зокрема, протиповітряну і протикатерну оборону, протичовнову боротьбу у взаємодії з морською авіацією. Військові моряки провели навчання з контролю за цивільним судноплавством у визначених зонах, здійснили пошук і виявлення судна-порушника, доглядові операції, пошуково-рятувальну операцію з висадкою рятувальної парашутно-десантої групи, а також провели тактичне маневрування, передачу вантажів на ходу.

Під час підведення підсумків маневрів керівники навчання капітан 1 рангу Олексій Неїжпапа (ВМС ЗС України) і командор Джеймс Ейкєн (ВМС США) констатували, що усі поставлені завдання виконані у повному обсязі. На думку керівництва навчання, «Сі Бриз-2014» поглибив взаємне співробітництво між флотами, продемонстрував міжнародну підтримку українським ВМС. Свідченням цьому є те, що штаби України і США у досить короткі терміни змогли спланувати навчання, здійснити постановку завдань, а країни-партнери — відгукнутися на запрошення і виділити відповідний ресурс.

Під час підведення підсумків високо оцінені дії екіпажів фрегата «Гетьман Сагайдачний» і вертольота палубної авіації Ка-27 українських ВМС, який здійснив 8 посадок на палубу есмінця ВМС США «Росс» і кілька десятків посадок на палубу фрегата «Гетьман Сагайдачний».

Слід зауважити, що сторони обговорили питання щодо проведення навчання серії «Сі Бриз» наступного року. Під час обговорення було наголошено на важливості проведення майбутніх маневрів у максимальному форматі з морською, авіаційною і береговою фазами, а також, по можливості, із залученням підрозділів інших відомств.

Як повідомлялося, окрім України і США корабельним складом у навчанні «Сі Бриз-2014» були представлені Іспанія, Канада, Румунія і Туреччина. Загалом до морської компоненти входили 12 кораблів та суден забезпечення, у тому числі 5 кораблів і суден від ВМС ЗС України та 2 кораблі від Державної Прикордонної служби України. Крім того, до заходів залучалися літаки і вертольоти морської авіації українських ВМС. Низка країн направила на навчання військовослужбовців у якості спостерігачів — Грузія, Королівство Норвегія, Королівство Швеція, а також Франція.

Загалом у навчанні, яке проводилося відповідно до програми двостороннього співробітництва між Міністерствами оборони України та США згідно з програмою «Партнерство заради миру», взяли участь майже 2 тисячі чоловік особового складу.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.