Юлія Тимошенко закликає владу посилити оборону Херсонської області

oborona hersonu

 
Лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко заявляє про доцільність розміщення на прикордонних ділянках Херсонської області додаткових баз регулярної української армії для посилення адміністративного кордону з Кримським півостровом.


«Поспілкувавшись з добровольчими батальйонами, я хочу звернутися до керівництва держави про негайне розташування на кордонах Херсонської області баз регулярних військ нашої української армії. Зараз потрібно багатократно посилити охорону нашого кордону в Херсонській області», – сказала Юлія Тимошенко сьогодні після відвідування Азово-Чорноморського загону прикордонної служби України, повідомляє її персональний сайт.

Таким чином лідер партії «Батьківщина» відреагувала на звернення мера Херсону Володимира Ніколаєнка, який наголосив на необхідності запровадження для Херсонщини особливого статусу через потенційні загрози на кордоні.

«Я сьогодні звернувся до Юлії Тимошенко, як до політика, щоб вона виявила таку ініціативу і звернулася до керівництва нашої держави, і можливо, ухвалили рішення на рівні парламенту, щоб надати особливий статус Херсонській області. Я хочу, щоб влада все ж таки зрозуміла, що треба дати максимальні гарантії безпеки життю і здоров’ю наших громадян. І для цього потрібні додаткові військові сили», – зазначив міський голова.

На думку Юлії Тимошенко, Херсонська область потребує особливої уваги з боку військового керівництва України з огляду на розташування на цій території двох важливих стратегічних об’єктів.

«Перший – це Північно-Кримський канал, це забезпечення Криму водою. Саме в Херсонській області знаходиться стратегічний об’єкт, який забезпечує водою частину Кримського півострова. По-друге, саме в Херсонській області розташований важливий вузол енергопостачання з території України на Крим. Це означає, що для окупантів особливий інтерес і особливу цінність являє собою Херсонська область», – пояснила вона.

Лідер партії «Батьківщина» також зазначила, що «є вже факти перетинання кордону Херсонської області з боку Російської Федерації».

«Є дві ділянки, де на декілька кілометрів російські збройні сили проникли на територію Херсонської області», – наголосила Тимошенко.

«Враховуючи всі виклики, які постали перед Україною, і стратегічні території області, і її об’єктів, постає питання, чи насправді українська влада все зробила для того, щоб був захищений цей кордон. Залишається абсолютно не зрозумілим, чому українське керівництво не забезпечило на кордоні між Херсонською областю і Кримським півостровом розташування баз регулярних збройних сил української армії, тому що саме тут є одна з найбільших загроз для подальшої агресії», – заявила Юлія Тимошенко.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.