Поки у Мінську йшли перемовини, боєвики отримали нову порцію танків і «Градів»

lisenko minsk

 
Ворог продовжує посилювати свої сили на найбільш небезпечних напрямах – насамперед, на північному сході Луганської області та на Дебальцевському напрямі. Незважаючи на заяви високопосадовців РФ про відсутність російської військової техніки і військовослужбовців на території України, в ніч на 12 лютого в районі н.п. Ізварине відбулося чергове переміщення через російсько-український кордон півсотні танків, чотирьох десятків РСЗВ («Град», та «Ураган», «Смерч») і такої ж кількості БТРів.


Про це повідомив речник Інформаційно-аналітичного центру АТО Андрій Лисенко, передають «Конфлікти і закони».

За даними, які оприлюднив сьогодні на щоденному брифінгу речник Антитерористичної операції полковник Андрій Лисенко, за останню добу Дебальцеве бойовики обстріляли з «Градів» та артилерії 14 разів, а базовий табір сил АТО у цьому секторі – понад 20 разів. Внаслідок цього у місті зруйновано інфраструктуру та житлові будинки. Для витіснення українських військ з цього стратегічного району бойовики намагаються зайняти позиції на висотах у районі с. Логвинове Артемівського району Донецької області. Також НЗФ невдало намагалися штурмувати українські позиції в районі н.п. Новотроїцьке, Чорнухине та Кам’янка. Усі атаки ворога наші підрозділи успішно відбили і жодних позицій не втратили. Противник зазнав втрат у живій силі та техніці.

Також зафіксовано активізацію дій бандформувань на Маріупольському напрямі – протягом вчорашнього дня вони двічі обстріляли селище Чермалик.

Внаслідок артобстрілу бойовики у м. Щастя пошкодили підвідний газопровід до міської лікарні, що призвело до припинення газопостачання.

Про інтенсивність бойових дій також свідчить різке збільшення кількості людей, які бажають виїхати з прифронтових міст. За останню добу 3108 людей виїхали з небезпечних районів Донбасу. Зазвичай ця цифра складає близько 800 осіб щоденно.

Але намагання ворога розбиваються об міць та мужність нашої армії. В районі н.п. Станиця Луганська наші підрозділи виявили місце розташування групи противника, яка дошкуляла нашим бійцям постійними обстрілами. Після нанесення силами АТО вогневого удару, групу бойовиків та розрахунок АГС-17 було знищено. Поблизу н.п. Раївка на Луганщині наші бійці знищили схованку з боєприпасами ворога.

За минулу добу 2 українських військовослужбовці загинули, 21 поранено.

Противник продовжує здійснювати активну повітряну розвідку з використанням безпілотників. Зокрема, в зоні АТО наші прикордонники зафіксували політ 7 БПЛА, зокрема, 2 безпілотники – поблизу н.п. Гарасимівка та Красна Талівка, і ще 3 – в районі н.п. Станиця Луганська, Новогродівка та пункту пропуску «Олександрівка» на Луганщині. Також на Одещині проліт 3 безпілотників зафіксували українські прикордонники, які служать на кордоні з невизнаним Придністров’ям.

Українські силовики затримують диверсантів та потенційних бойовиків.

В Харкові під час оформлення потягу «Москва–Кривий Ріг» українські прикордонники виявили 2 громадян Росії, що прямували на територію Донецької області для вступу до лав НЗФ для подальшого заробітку. Ці особи були депортовані з України, їм на 3 роки заборонено в’їзд на територію України.

Наша контррозвідка затримала члена бандформування «Оплот». Таким чином оперативники зірвали злочинні плани російських спецслужб ліквідувати Іллю Богданова – колишнього офіцера ФСБ, який у липні 2014 року перейшов на українську сторону.

Наразі Ілля Богданов бере участь у бойових діях на Сході України, зокрема, разом з іншими воїнами він захищав Донецький аеропорт. Співробітники СБУ вилучили у бойовика снайперську гвинтівку СВД та набої до неї. За успішне виконання цієї брудної роботи представники ФСБ обіцяли бандиту значну грошову винагороду, російське громадянство, автомобіль та квартиру в Росії, але тепер на нього чекає лише українська тюремна камера.

У місті Маріуполь на вулиці затримано місцевого мешканця, у якого правоохоронці вилучили автомат Калашникова та 88 набоїв до нього.

Краматорськ оговтується після позавчорашнього обстрілу зі «Смерчів». Місцева влада прийняла рішення про надання допомоги сім’ям загиблих внаслідок обстрілу бойовиків 10 лютого – допомогу на поховання за рахунок коштів місцевого бюджету. Сім’ї загиблих отримають по 100 тис. грн., постраждалі – по 20 тис. грн.

Також у м. Краматорськ розпочав роботу благодійний проект «Краматорськ – місто надії». В межах проекту для людей, тимчасово переселених із зони проведення АТО, будуть організовані консультації психолога, медичні послуги тощо.

Українські військовослужбовці допомагають жертвам конфлікту на Донбасі. Після обстрілів російськими найманцями житлових кварталів міста Краматорськ прикордонники допомогли евакуювати вихованців дитячого будинку «Гайок» у безпечне місце. Загалом було перевезено 29 дітей віком від 4 до 7 років, та дорослих, які їх супроводжували.

Офіцери групи цивільно-військового співробітництва організували надання допомоги родинам переселенців, які зараз розмістилися в одному з сіл поблизу міста Курахове. Військові разом з волонтерами привезли теплий одяг, харчові продукти, медикаменти та засоби гігієни.

Також наші військовослужбовці надали допомогу людям похилого віку, яких евакуювали з Авдіївки.

Українські патріоти допомагають військовим, що несуть службу в зоні АТО. Миколаївські волонтери передали українським десантникам пересувну пральню.

Міжнародна спільнота підтримує Україну. Учора до Дніпропетровського військового госпіталю доставлено різноманітне обладнання з Франції. Зокрема, медичні меблі, функціональні ліжка, монітори, обладнання для проведення операцій, УЗД- і рентген-апарат та багато іншого. Окрім цього, очікується постачання реанімобілів з Німеччини.

Також 10 лютого українські волонтери, які живуть в Чехії, привезли до Дніпропетровського військового госпіталю та 6-ї міської лікарні два реанімаційні ліжка, скальпелі, катетери, шовний матеріал та інші необхідні матеріали.

Триває ротація у лавах воїнів АТО. Волинські правоохоронці вирушили до зони проведення Антитерористичної операції. Міліціонери допомагатимуть колегам розслідувати кримінальні провадження щодо злочинної діяльності бандформувань.

Через ведення інформаційної війни Російською Федерацією проти нашої держави сьогодні Верховна Рада України прийняла постанову «Про тимчасове призупинення акредитації журналістів та технічних працівників деяких засобів масової інформації Російської Федерації при органах державної влади України». Документом, зокрема, передбачено наступне: «Тимчасово, до прийняття рішення про завершення АТО, призупинити акредитацію журналістів та представників деяких засобів масової інформації Російської Федерації при органах державної влади України». Список російських медіа, що ведуть шовіністичну антиукраїнську пропаганду, і відтепер не матимуть права працювати в стінах українських органів влади, найближчим часом буде складений СБУ.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.