Встановлені всі бійці «Беркуту», які розстрілювали мітингувальників під час Революції Гідності

rozstril revolution

 
Управлінням спеціальних розслідувань Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України за результатами проведеного спільно з Міністерством внутрішніх справ України, Службою безпеки України комплексу слідчих та розшукових дій встановлені всі бійці роти спецпризначення полку міліції особливого призначення «Беркут» при ГУ МВС України в м. Києві, які брали участь у розстрілі протестувальників 20 лютого 2014 року на вулиці Інститутській в м. Києві. Тоді від куль спецпризначенців загинули 39 учасників мирних протестів, і не менше 8 осіб було поранено. 


Крім раніше затриманих двох бійців та командира цього підрозділу слідчими 23 лютого 2015 року повідомлено про підозру ще 20-ти бійцям так званої «чорної роти» за ч. 4 ст. 41, ч. 3 ст. 365, п.п. 1, 5, 12 ч. 2 ст. 115, ч. 2 ст. 15 п.п. 1, 5, 12 ч. 2 ст. 115, ч. 2 ст. 262 КК України (перевищення службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки; вчинення за попередньою змовою умисних вбивств та замахів на вбивства декількох осіб, способом небезпечним для життя багатьох осіб; втрата табельної зброї). 

Двох бійців із зазначеної кількості підозрюваних 23 лютого цього року внаслідок спільної спецоперації Генпрокуратури, МВС та СБУ було затримано, а інших оголошено в розшук, та судом винесено ухвали про їх затримання та доставку до суду для обрання запобіжного заходу.

За результатами більше двадцяти обшуків, проведених одночасно в м. Києві та шести областях, а також інших слідчих та процесуальних дій, отримані додаткові дані причетності вказаних осіб до інкримінованих злочинів.

Слідство у провадженні триває.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.